Så här ansluter du din iPhone, iPad eller iPod touch till din bil

Läs om hur du ansluter din enhet till din bilstereo.

Ansluta med hjälp av CarPlay

CarPlay är ett smartare och säkrare sätt att använda din iPhone i bilen och finns i utvalda bilar. CarPlay tar sakerna du vill göra med din iPhone medan du kör och sätter dem direkt på din bils inbyggda bildskärm.

Kontrollera först att du befinner dig i ett land eller i en region som har stöd för CarPlay och att din bil har stöd för CarPlay.

Om din bil har stöd för CarPlay via usb-porten ansluter du din iPhone till usb-porten i din bil eller bilstereo. En CarPlay- eller smartphone-symbol kanske visas vid usb-uttaget.

Tryck och håll ned röstkommandoknappen på din ratt för att ställa in CarPlay, om din bil har stöd för trådlöst CarPlay. Eller se till att din bil är i trådlöst läge eller Bluetooth-kopplingsläge. Gå sedan till Inställningar > Allmänt > CarPlay > Tillgängliga bilar på din iPhone och välj din bil. I handboken som medföljde din bil finns mer information.

Läs mer om CarPlay eller hur du konfigurerar och använder CarPlay.

iPad och iPod touch har inte stöd för CarPlay.

Ansluta med hjälp av Bluetooth

1. Starta om enheten.

2. Gå till Inställningar > Bluetooth och stäng av Bluetooth. Vänta 5 sekunder och aktivera sedan Bluetooth igen.

3. Läs mer i handboken som medföljde bilen om du behöver mer information om hur du ansluter med en Bluetooth-enhet. De flesta bilar kräver en telefonkonfiguration på bilens display.

4. Om du har anslutit flera telefoner till din bilstereo kan du försöka byta namn på din enhet: Gå till Inställningar > Allmänt > Om > Namn och ange ett nytt namn. Försök sedan att ansluta igen.

5. Uppdatera din enhet.

6. Se till att din stereo använder den senaste fasta mjukvaran från biltillverkaren. Mer information finns i bilens användarhandbok.

Om det ändå inte går att ansluta kontaktar du Apple-supporten.

Ansluta med hjälp av usb-uppspelning

1. Starta om enheten och bilen.

2. Se till att din enhet är olåst och på hemskärmen.

3. Om möjligt, försök att ansluta med en annan kabel eller usb-port. Läs mer i handboken som medföljde bilen om du behöver hjälp med att ansluta en Apple-enhet.

4. Kontrollera laddningsporten så det inte finns skräp eller skador. Se till att laddningskabeln är helt ansluten i porten.

5. Uppdatera din enhet.

6. Se till att din stereo använder den senaste fasta mjukvaran från biltillverkaren. Mer information finns i bilens användarhandbok.

7. Prova med att spela upp ljud från en annan app. Kontakta appens utvecklare för att få hjälp om det inte går att spela upp ljud från en tredjepartsapp. Om det inte går att spela upp ljud från en app från Apple ska du kontakta Apple-supporten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.