Bruk AirDrop på Mac

Med AirDrop kan du sende dokumenter, bilder, videoer, nettsteder, kartposisjoner med mer trådløst til en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch i nærheten.

Del innhold med AirDrop

1. Åpne filen du vil dele, og klikk deretter på Del-knappenNo alt supplied for Image​i appvinduet. For filer i Finder kan du også Kontroll-klikke på filen og velge Del på snarveismenyen.

2. Velg AirDrop fra delingsvalgene som vises.

3. Velg en mottaker fra AirDrop-arket:

AirDrop sheet

Eller åpne et AirDrop-vindu, og dra filer til mottakeren:

1. Velg AirDrop i sidepanelet i et Finder-vindu. Eller velg Gå > AirDrop fra menylinjen.

2. AirDrop-vinduet viser AirDrop-brukere i nærheten. Dra ett eller flere dokumenter, bilder eller andre filer til mottakeren som vises i vinduet.

AirDrop window

Du kan også dele innhold fra iPhone, iPad eller iPod touch.

Motta innhold med AirDrop

Når noen i nærheten prøver å sende deg en fil med AirDrop, ser du forespørselen deres som en varsling, eller som en melding i AirDrop-vinduet. Klikk på Godta for å lagre filen i Nedlastinger-mappen.

AirDrop-varsel

Hvis du ikke kan se den andre enheten i AirDrop

Sørg for at begge enhetene er innenfor 9 meter (30 fot) fra hverandre og at Wi-Fi og Bluetooth er slått på.

Velg Gå > AirDrop fra menylinjen i Finder, og velg deretter innstillingen «Tillat at jeg kan bli funnet av» i AirDrop-vinduet. iPhone, iPad og iPod touch har en lignende innstilling. Dersom den er konfigurert for å motta innhold fra Kun kontakter, må begge enhetene være logget på iCloud, og e-postadressen eller telefonnummeret som er knyttet til senderens Apple-ID, må være i Kontakter-appen på enheten som mottar.

Installer de nyeste programvareoppdateringene for Mac og andre enheter.

Kontroller at innkommende tilkoblinger ikke er blokkert i brannmurinnstillingene:

• macOS Ventura eller nyere: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger. Klikk på Nettverk i sidepanelet og deretter på Brannmur til høyre. Klikk på Valg-knappen, og sørg for at «Blokker alle innkommende tilkoblinger» er slått av.

• Eldre versjoner av macOS: Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Sikkerhet og personvern. Klikk på Brannmur-fanen, klikk på låsenNo alt supplied for Image og skriv inn administratorpassordet ditt når du blir bedt om det. Klikk på Brannmurvalg, og sørg for at «Blokker alle innkommende tilkoblinger» ikke er valgt.