Boeken lezen en ordenen in de Apple Books-app

Met Apple Books op de iPhone, iPad en Mac kun je boeken, audioboeken en documenten kopen en downloaden om ze te lezen en te beluisteren. Je kunt ook je bibliotheek ordenen en sorteren en aangepaste verzamelingen aanmaken om je spullen makkelijker te vinden.

Je boeken, audioboeken en pdf's zoeken

Je bibliotheek ordenen

Leesdoelen instellen

Je boeken, audioboeken en pdf's zoeken

Zo zoek je snel de boeken die je leest en audioboeken waarnaar je luistert:

• Open de Boeken-app op je iPhone en tik op 'Home'.

• Open de Boeken-app op je iPad of Mac en selecteer 'Lees nu'.

Je vindt ook gepersonaliseerde suggesties voor wat je daarna kunt lezen, de boeken die je hebt gemarkeerd als 'Wil ik lezen', huidige bestsellers en meer.

iPhone-scherm met het gedeelte 'Home' van de Boeken-app.

Als je alle boeken, audioboeken, voorbeelden en pdf's wilt vinden die je in de Book Store hebt gekocht of handmatig hebt toegevoegd aan de Boeken-app:

• Tik op een iPhone op 'Bibliotheek'.

• Tik of klik op je iPad of Mac op 'Alle' onder 'Bibliotheek'.

Hier kun je ook verzamelingen selecteren om je bibliotheek te laten sorteren in categorieën zoals 'Leeslijst', 'Gelezen', 'Boeken', 'Pdf's' of aangepaste verzamelingen die je hebt aangemaakt.

iPhone-scherm met het gedeelte 'Bibliotheek' van de Boeken-app.

Je bibliotheek ordenen

In de Boeken-app vind je alle boeken, audioboeken en pdf's die je in de app hebt gekocht of handmatig hebt toegevoegd aan je apparaat (bijvoorbeeld een pdf die je hebt aangemaakt en handmatig aan de app hebt toegevoegd via een webpagina). Je kunt ook je boeken sorteren, verzamelingen aanmaken en meer.

Sorteer de volgorde op titel, auteur of handmatig toegevoegde documenten

1. Open de Boeken-app.

2. Tik op een iPhone op 'Bibliotheek'. Tik of klik op je iPad of Mac op 'Alle' onder 'Bibliotheek'.

3. Tik of klik op de knop 'Meer'de knop 'Meer' en selecteer vervolgens hoe je je bibliotheek wilt sorteren. Hier kun je er ook voor kiezen om je bibliotheek weer te geven in een raster of lijst.

iPhone-scherm met de opties voor het ordenen van de Boeken-app.

Je bibliotheek personaliseren met verzamelingen

1. Open de Boeken-app.

2. Tik op een iPhone op Bibliotheek, tik op 'Verzamelingen' en dan op 'Nieuwe verzameling'. Tik of klik op een iPad of Mac op 'Nieuwe verzameling' onder 'Mijn verzamelingen'.

3. Geef de verzameling een naam, bijvoorbeeld Op het strand of Boekenclub.

Leesdoelen instellen

Je kunt bijhouden hoeveel minuten je elke dag leest en hoeveel boeken en audioboeken je elk jaar uitleest. Je kunt je doelen aanpassen om meer tijd te besteden aan lezen, nieuwe leesdoelen te maken en je prestaties met anderen te delen.

Op een iPhone

1. Open de Boeken-app en tik op 'Home'.

2. Scrol omlaag totdat je 'Leesdoelen' vindt.

3. Tik op het gebied waar 'Vandaag gelezen' staat. Tik vervolgens op 'Pas doel aan'.

Op een iPad of Mac

1. Open de Boeken-app en tik op 'Lees nu'.

2. Scrol omlaag totdat je 'Leesdoelen' vindt. Tik op een iPad op het gebied waar 'Vandaag gelezen' staat en pas je doel aan. Klik op een Mac op de knop 'Pas doel aan' en pas je doel aan.

iPhone-scherm dat laat zien hoe je 'Leesdoelen' instelt

Meer manieren om de Boeken-app te gebruiken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.