Een beeldscherm aansluiten op een Mac

Afhankelijk van het Mac-model, ondersteunen Mac-computers één of meer externe beeldschermen. Hier kun je lezen hoe je een extern beeldscherm aansluit.

Het beeldscherm op een stopcontact en op de Mac aansluiten

1. Sluit het beeldscherm met het bijbehorende netsnoer aan op een stopcontact.

2. Sluit het beeldscherm met de bijhorende videokabel aan op een poort van de Mac, zoals een Thunderbolt- Geen alt opgegeven voor afbeelding of HDMI-poort. Poorten kunnen op elkaar lijken, dus het is belangrijk om te bepalen of de poort geschikt is voor het beeldscherm.

3. Als de videokabel bedoeld is voor een poort waarover je Mac niet beschikt, kun je mogelijk een adapter voor de videokabel gebruiken. Je kunt de videokabel ook vervangen door een exemplaar waarvoor geen adapter nodig is.

4. Zodra het beeldscherm op de juiste manier op een stopcontact en op de Mac is aangesloten, wordt het automatisch gedetecteerd door de Mac. Vervolgens verschijnt het bureaublad van je Mac op het beeldscherm en kun je de beeldscherminstellingen configureren.

Als het beeldscherm niet wordt gedetecteerd of als je de hoogste resoluties of verversingsfrequenties niet kunt gebruiken, kun je hier lezen wat je moet doen als je beeldscherm donker is (geen video) of een lage resolutie heeft.

Beeldscherminstellingen configureren

• Open het Apple-menu  in de hoek van het scherm en kies 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren'). Klik vervolgens op 'Beeldschermen'. In de beeldscherminstellingen kun je onder andere de resolutie van het beeldscherm wijzigen, een verversingsfrequentie kiezen en je beeldschermen ordenen.

• Als het beeldscherm niet door Apple is gemaakt, zijn sommige instellingen mogelijk alleen beschikbaar via de ingebouwde regelaars en menustructuur van het beeldscherm. Raadpleeg de documentatie van je beeldscherm voor details.