Optimalisere ytelsen i iBooks Author-bøker

I iBooks Author kan du opprette medierike bøker som er kompatible med Apple Books. Finn ut hvordan du optimaliserer ytelsen for store bøker som det kan ta lang tid å forhåndsvise, eksportere eller publisere.

Arbeide med bilder

• Hvis det er mulig, bør du bruke JPG-filer til ugjennomsiktige rasterbilder og PNG-filer til gjennomsiktige rasterbilder.

• Endre størrelse, beskjær og roter bilder til ønsket størrelse og retning før du importerer dem til iBooks Author.

• Hvis du må bruke bilder med høy oppløsning i boken, bør du ikke legge dem til før boken er nesten ferdig.

Bildestørrelse avhenger av hvilken type skjerm leserne dine bruker. Finn ut hvordan du optimaliserer bøker som er opprettet med iBooks Author, for enheter med Retina-skjermer og andre skjermer.

Arbeide med filmer

Generelle tips

• Del boken inn i kapitler med avsnitt. Unngå å lage store avsnitt eller kapitler.

• Unngå å legge inn for mange widgeter på en enkelt side.

• Book Store på Apple Books godtar bøker med filstørrelser på opptil 2,0 GB for publisering. Selv om du kan distribuere større bøker gratis gjennom andre kanaler, bør du begrense størrelsen for å få best resultater og unngå problemer med ytelsen.

• Et alternativ til å bruke forhåndsvisningsfunksjonen i iBooks Author er å eksportere boken som en iBooks-fil og åpne den på Macen din. Hvis du vil se filen på en annen enhet, eksporterer du iBooks-filen til iCloud Drive, eller du kan eksportere filen til Macen og bruke AirDrop for å sende den til en annen enhet.