Lägga till video och ljud till dina böcker i iBooks Author

Läs om hur du arbetar med video och ljud i iBooks Author, vilka format som stöds samt hur du krypterar videoklipp.

Använda ljud och video i mediewidgetar

Det finns två metoder för att lägga till ljud och video till dina böcker i en mediewidget:

• Dra videoklippet från Mediebläddraren eller Finder till boken.

• Lägg till en mediewidget från Widgetar i verktygsfältet och dra sedan mediefilen till widgeten.

I iBooks Author 2.0 eller senare kan du importera ljud- och videofiler som stöds av QuickTime. Det går dock inte med filer som innehåller DRM-kryptering (Digital Rights Management). iBooks Author optimerar mediefilerna för bästa prestanda på alla enheter. Filer som redan är tillräckligt komprimerade optimeras inte igen.

Om du har ett konto för betalböcker och väljer att använda DRM-skydd i din bok så skyddas video och ljud i mediewidgetar och Keynote-widgetar när din bok är tillgänglig i Book Store i Apple Books.

Använda ljud och video i Keynote-widgetar

Om du använder ljud och video i en Keynote-widget behandlar iBooks Author filerna i Keynote-presentationen på samma sätt som när du drar ljud- och videofilerna direkt till boken eller till en mediewidget.

Om du väljer att använda DRM-skydd i din bok DRM-skyddas ljud och video i mediewidgetar och Keynote-widgetar när din bok är tillgänglig via Book Store.

Använda ljud och video i HTML-widgetar

iBooks Author optimerar inte video- eller ljudfiler i HTML-widgetar. Du måste förbereda video och ljud för HTML-widgetar manuellt.

• Använd ett av följande format för video i en mp4-fil:

• H.264-video: Upp till 720p, 60 bildrutor per sekund, High Profile 4.2 med AAC-LC-ljud upp till 160 kBit/s, 48 kHz, stereoljud. Videoklipp som delas till fil från iMovie 10 med alternativet HD 720p använder dessa inställningar.

• MPEG-4-video: Upp till 2,5 MBit/s, 640 x 480 pixlar, 30 bildrutor per sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kBit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud.

• Använd AAC (8 till 320 kBit/s 48 kHz stereo) för ljud, med filnamnstillägget .m4a.

• Du kan inte använda medier som har filnamnstilläggen .m4v eller .m4p.

Video och ljud i HTML-widgetar DRM-skyddas inte.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.