Pdf's bewaren en wijzigen in de Boeken-app op uw iPhone of iPad

Gebruik Apple Books om pdf's te bewaren, te ondertekenen, te markeren en te delen.

Een pdf-bijlage bewaren op uw iPhone of iPad

1. Tik op de pdf om deze te openen.
  2. Tik op de knop 'Deel' .
  3. Veeg naar links over de app-symbolen en tik op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symboolAls u 'Boeken' niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symbool verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' tikt.

Uw pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de 'Boeken'-app. U kunt het bestand later terugvinden op het tabblad 'Bibliotheek'.

Om uw bestanden te openen op een van uw andere apparaten, moet u ervoor zorgen dat iCloud Drive is geconfigureerd.

Een webpagina omzetten in een pdf op uw iPhone of iPad

1. Open een webpagina in Safari.
  2. Tik op de knop 'Deel'
  3. Veeg naar links over de app-symbolen en tik op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symboolAls u 'Boeken' niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symbool verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' tikt.

Uw pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de 'Boeken'-app. U kunt het bestand later terugvinden op het tabblad 'Bibliotheek'.

Om uw bestanden te openen op een van uw andere apparaten, moet u ervoor zorgen dat iCloud Drive is geconfigureerd.

Een e-mail bewaren als pdf op uw iPhone of iPad

1. Tik in de Mail-app op een e-mail.
  2. Om de e-mail of de e-mailthread als pdf te bewaren, tikt u op de knop 'Meer acties'  onderaan de knoppenbalk.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Druk af'.
  4. Houd het voorbeeld van de e-mail onderaan het scherm ingedrukt. Er wordt een groter voorbeeld geopend.
  5. Tik op het grotere voorbeeld.
  6. Tik op de knop 'Deel'  en tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symboolAls u 'Boeken' niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symbool verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' tikt.

Uw pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de 'Boeken'-app. U kunt het bestand later terugvinden op het tabblad 'Bibliotheek'.

Om uw bestanden te openen op een van uw andere apparaten, moet u ervoor zorgen dat iCloud Drive is geconfigureerd.

Een pdf toevoegen aan uw bibliotheek op de Mac

Open Apple Books op uw Mac. Zoek vervolgens het pdf-bestand in de Finder of op uw bureaublad en sleep het bestand naar de bibliotheek.

Uw pdf is nu beschikbaar in de Boeken-app op elke iPhone, iPad, of Mac zolang u bent ingelogd met dezelfde Apple ID en iCloud Drive hebt ingeschakeld voor Boeken.

Een pdf bewerken in de Boeken-app op uw iPhone of iPad

Als u een pdf wilt bewerken of een handtekening aan een pdf wilt toevoegen, gebruikt u Markeringen. Als u de naam van een pdf wilt wijzigen, opent u de Boeken-app op uw iPhone en zoekt u de pdf op het tabblad 'Bibliotheek'. Ga naar 'Bibliotheek' in de navigatiekolom, om de pdf te vinden op uw iPad. Tik vervolgens op de knop 'Toon taken'  en kies 'Wijzig naam'.

Pdf's bewaren en beheren in de Bestanden-app