Extra app-functies kopen via in-app aankopen en abonnementen

Lees hier hoe abonnementen en in-app aankopen werken.

Wat zijn in-app aankopen?

In-app aankopen zijn extra materiaal of abonnementen die je vanuit een app koopt. Niet alle apps bieden in-app aankopen. Om te controleren of een app in-app aankopen aanbiedt voordat je deze koopt of downloadt, zoek je de app in de App Store. Zoek vervolgens naar 'In-app aankopen' bij de knop met de prijs van de app of bij de knop 'Download'.

Er zijn drie soorten in-app aankopen: abonnementen, niet-verbruikbare aankopen en verbruikbare aankopen.

Wat is een abonnement?

Bij een abonnement betaal je voor toegang tot materiaal van een app of voorziening voor een bepaalde periode. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen op Apple Music waar je maandelijks voor betaalt. Abonnementen omvatten voorzieningen waarvoor je je aanmeldt in een app, zoals een video- of muziekstreamingdienst.

De meeste abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij je ze opzegt. Bij sommige apps en voorzieningen kun je kiezen hoe vaak een abonnement moet worden verlengd. Abonnementen kunnen bijvoorbeeld voor een week, maand, kwartaal of jaar worden aangeboden.

Abonnementen bekijken of opzeggen

Wat is een niet-verbruikbare in-app aankoop?

Hier volgen enkele voorbeelden van niet-verbruikbare in-app aankopen:

• Reclame verwijderen

• Volledige game ontgrendelen

• Upgrade naar Pro-editie

• Bonusniveaus in game

Je koopt deze items eenmalig en je kunt ze overzetten naar andere apparaten die aan je Apple ID zijn gekoppeld. Als je een niet-verbruikbare aankoop verliest, kun je deze mogelijk gratis herstellen.

In-app aankopen herstellen

Wat is een verbruikbare in-app aankoop?

Hier volgen enkele voorbeelden van verbruikbare in-app aankopen:

• In-game valuta's, zoals munten of edelstenen

• Extra gezondheidspunten in een game

• Een pakket exports naar een nieuwe bestandsstructuur

Je moet deze artikelen telkens opnieuw kopen. Je kunt ze niet gratis opnieuw downloaden. Als je een app verwijdert en opnieuw installeert of een app op een nieuw apparaat installeert, gaan de verbruikbare aankopen mogelijk verloren. Als je bijvoorbeeld op een iPad een game installeert waar je op een iPhone mee bent begonnen, worden wel de gameniveaus gesynchroniseerd, maar niet de extra levens die je op de iPhone hebt gekocht.

In-app aankopen delen

Als je 'Delen met gezin' gebruikt, kun je sommige abonnementen mogelijk delen met gezinsleden. Verbruikbare in-app aankopen kunnen niet worden gedeeld.

Lees hoe je een Apple abonnement kunt delen met een gezinslid

Raadpleeg de algemene voorwaarden voor Apple mediadiensten voor meer informatie over abonnementen en in-app aankopen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.