Använd Begränsningar i iTunes på din pc

Använd Begränsningar för att blockera eller begränsa vissa funktioner och tjänster i iTunes på datorn, inklusive tillgång till barnförbjudet innehåll i iTunes Store.

Med Begränsningar i iTunes på din pc kan du stänga av tillgång till:

• Apple Podcasts

• iTunes Store

• Apple Music

• Delade bibliotek

Du kan också ange begränsningar så att personer som använder din dator inte kan lyssna på musik med vuxet innehåll, titta på filmer eller tv-program med specifika betygsnivåer eller hämta appar med specifika åldersgränser.

Så här ställer du in begränsningar i iTunes på din pc

1. Öppna Windows-menyn och gå till Alla program.

2. Högerklicka på iTunes och välj Mer > Kör som administratör.

3. I panelen som visas väljer du de objekt som du vill inaktivera och begränsa. Du kan även ställa in betygsnivåer för filmer, tv-program och appar med hjälp av menyerna till höger om dessa objekt.

Ingen bildtext för denna bild
  4. Klicka på låssymbolen längst ned till vänster och ange administratörslösenordet för din dator om du vill se till att ingen kan ändra dina begränsningar. Klicka på låssymbolen och ange ditt lösenord om du senare vill ändra det du inaktiverat eller begränsat.

5. Klicka på OK för att bekräfta dina val.

Dessa anvisningar gäller iTunes från Microsoft Store. Om du hämtade iTunes för Windows från Apples webbplats hittar du begränsningarna under Redigera > Inställningar > Begränsningar.

Läs mer

Du kan också använda Begränsningar på din MaciPhone, iPad, iPod touch och Apple TV.