Gjør iPhonen eller iPaden din klar for service

Før du tar med enheten eller sender den inn til Apple for service, følger du denne fremgangsmåten for å beskytte personopplysningene dine og spare tid på reparasjonen.

Du må aldri oppgi Apple-ID-passordet, enhetskoden eller kontosikkerhetsinformasjonen til andre. Verken Apple eller Apple-autoriserte tjenesteleverandører vil be om denne informasjonen.

Hvis du får støtte med programvare kan det hende du blir bedt om å skrive inn enhetskoden eller Apple-ID-passordet. Du må alltid være til stede mens teknikeren har tilgang til enheten.

Gjør enheten klar for service

Følg denne fremgangsmåten før du tar med enheten til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør, eller send den inn til Apple. Avhengig av om du tar med enheten eller sender den inn, kan du finne flere trinn i de neste delene.

Hvis enheten ikke svarer eller du ikke kan fullføre noen av trinnene, fullfører du så mange du kan. Du kan også fullføre noen trinn på nettet på Apple-ID-kontosiden.

1. Sikkerhetskopier iPhone eller iPad:

2. Slå av Apple Cash og fjern betalings- og reisekortene dine fra Lommebok.

3. Slå av Hvor er?: Gå til Innstillinger > navnet ditt > Hvor er?, og trykk deretter på «Finn [enhet]» og slå det av*.

*For å forhindre at andre får utført service på enheten din uten at du vet om det, kan det hende at Apple ikke kan utføre service på enheten hvis Hvor er? ikke er slått av.

Hvis du tar med enheten inn til service

Hvis du tar med enheten til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør, bør du også sjekke om du trenger en avtale. Du kan for eksempel opprette en Genius Bar-reservasjon før du drar til en Apple Store-butikk.

Avtal time for Genius Bar

Når du drar til et servicested, bør du ta med

• enheten din og alt tilbehøret du trenger hjelp med

• salgskvitteringen, hvis mulig (noen reparasjoner kan kreve kjøpsbevis)

• en form for legitimasjon (for eksempel førerkort, pass eller annen offentlig utstedt legitimasjon)

Hvis du sender inn enheten til Apple for service

For å sende inn enheten til Apple for service må du utføre noen ekstra trinn for å klargjøre enheten.

1. Når du har sikkerhetskopiert enheten, sletter du den for å beskytte personopplysningene dine og fjerner den fra Apple-ID-en din: I Innstillinger trykker du på Generelt > Overfør eller nullstill iPhone (eller iPad), og deretter trykker du på Slett alt innhold og alle innstillinger. Du må skrive inn Apple-ID-passordet ditt for å bekrefte.

2. Hvis det er nødvendig, kan du avslutte mobilabonnementet:

• Hvis enheten bruker et fysisk SIM-kort, fjerner du det.

• Hvis enheten din bruker eSIM, kontakter du mobiloperatøren for å få en ny eSIM eller avslutte mobilabonnementet hvis det er nødvendig.