Installer Windows 10 på Mac med Boot Camp-assistent

Med Boot Camp kan du installere Microsoft Windows 10 på Mac, for deretter å bytte mellom macOS og Windows når du starter Macen på nytt.

Dette trenger du for å installere Windows 10 på Mac

Boot Camp krever en Mac med en Intel-prosessor.

• MacBook fra 2015 til og med 2017

• MacBook Air fra 2012 til og med 2020, unntatt MacBook Air (M1, 2020)

• MacBook Pro fra 2012 til og med 2020, unntatt MacBook Pro (13-tommers, M1, 2020)

• Mac mini fra 2012 til og med 2018

• iMac fra 2012 til og med 20201

• iMac Pro (alle modeller)

• Mac Pro introdusert i 2013 og frem til 2019

De nyeste macOS-oppdateringene, som kan inneholde oppdateringer for Boot Camp-assistent. Du bruker Boot Camp-assistenten for å installere Windows 10.

64 GB eller mer ledig lagringsplass på Macens oppstartsdisk:

• Macen din kan ha så lite som 64 GB med ledig lagringsplass, men den beste opplevelsen får du med minst 128 GB ledig lagringsplass. Automatiske Windows-oppdateringer krever minst så mye lagringsplass.

• Hvis du har en iMac Pro eller Mac Pro med 128 GB minne (RAM) eller mer, trenger startdisken din minst like mye ledig lagringsplass som Macen din har minne.2

En ekstern USB-flashstasjon med lagringskapasitet på 16 GB eller mer, med mindre du bruker en Mac som ikke krever en flashstasjon for å installere Windows.

En 64-biters versjon av Windows 10 Home eller Windows 10 Pro på en diskfil (ISO) eller andre installasjonsmedier. Hvis du installerer Windows på Mac for første gang, må du bruke en fullversjon av Windows, ikke en oppgradering.

Slik installerer du Windows 10 på Mac

For å installere Windows bruker du Boot Camp-assistent, som følger med Macen din.

Kontroller innstillingene for Sikker oppstart

Lær hvordan du sjekker innstillingen for Sikker oppstart. Standardinnstillingen for Sikker oppstart er Full sikkerhet. Hvis du endret den til Ingen sikkerhet, må du endre den tilbake til Full sikkerhet før du installerer Windows. Etter at Windows er installert, kan du bruke en hvilken som helst innstilling for Sikker oppstart uten å påvirke muligheten til å starte opp fra Windows.

Bruk Boot Camp-assistent for å opprette en Windows-partisjon.

Åpne Boot Camp-assistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Følg instruksjonene på skjermen.

• Hvis du blir bedt om å sette inn en USB-stasjon, setter du USB-flashstasjonen i Macen. Boot Camp-assistenten bruker den til å lage en oppstartbar USB-stasjon for Windows-installasjonen.

• Når Boot Camp-assistent ber deg om å angi størrelsen for Windows-partisjonen, må du huske minstekravene til lagringsplass i forrige del. Angi en partisjonsstørrelse som innfrir kravene dine, for du kan ikke endre størrelsen senere.

Formater Windows-partisjonen (BOOTCAMP)

Når Boot Camp-assistent har fullført installasjonen, starter Macen på nytt til Windows-installereren. Hvis installereren spør deg om hvor Windows skal installeres, velger du BOOTCAMP-partisjonen og klikker på Formater. Som regel velger og formaterer installereren BOOTCAMP automatisk.

Installere Windows

Koble fra alle eksterne enheter du ikke trenger under installasjonen. Så klikker du på neste og følger instruksjonene på skjermen for å starte installeringen av Windows.

Bruk Boot Camp-installereren i Windows

Når Windows-installasjonen er fullført, starter Macen opp i Windows, og et vindu med meldingen «Velkommen til Boot Camp-installereren» åpnes. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Boot Camp og Windows-støtteprogramvare (drivere). Du blir bedt om å starte på nytt når du er ferdig.

• Hvis Boot Camp-installereren ikke åpnes, åpner du Boot Camp-installereren manuelt og bruker den til å fullføre installasjonen av Boot Camp.

• Hvis du har en ekstern skjerm koblet til en Thunderbolt 3-port på Macen, vil skjermen være blank (svart, grå eller blå) i opptil 2 minutter under installasjonen.

Slik bytter du mellom Windows og macOS

Start på nytt, og trykk på og hold nede Tilvalg-tasten (eller Alt) ⌥ under oppstarten for å bytte mellom Windows og macOS.

Finn ut mer

Hvis du har én av disse Intel-baserte Mac-modellene med OS X El Capitan eller nyere

For å fjerne Windows fra Macen din må du bruke Boot Camp-assistenten. Ikke bruk andre verktøy.

For mer informasjon om å bruke Windows på Mac, åpner du Boot Camp-assistent og klikker på Åpne Boot Camp-hjelp.

1. Hvis du bruker en iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014), iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (27-tommers, sent 2012) med en harddisk på 3 TB og macOS Mojave eller nyere, kan du lese om et varsel du muligens ser under installasjonen.

Hvis Macen f.eks. har 128 GB minne, trenger du minst 128 GB med lagringsplass for Windows på startdisken. For å se hvor mye minne Macen din har, velger du Apple-menyen  > Om denne maskinen. For å se hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig, klikker du på Lagring-fanen i det samme vinduet.

Disse Mac-modellene ble tilbudt med 128 GB-harddisker som et alternativ. Apple anbefaler harddisker med 256 GB eller mer, slik at du kan opprette en Boot Camp-partisjon på minst 128 GB.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.