Slik måles lagringskapasiteten på Apple-enheter

Lagringskapasiteten som er oppgitt på emballasjen eller i spesifikasjonene til enheten, kan avvike fra kapasiteten som rapporteres av operativsystemet eller appene.

Desimalsystemet (10-tallsystemet)

Produsenter av lagringsenheter måler lagringskapasitet i desimalsystemet (10-tallsystemet). Derfor kan det hende du ser utsagn som dette på produktemballasjen eller i spesifikasjonene til iPhone, iPad, Mac, Apple TV eller andre produkter:

1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Faktisk kapasitet etter formatering er lavere.

«Faktisk kapasitet etter formatering er lavere» betyr at formateringen av lagringsenheten bruker noe av denne lagringsplassen. Ytterligere lagringsplass brukes av faktorer som enhetens operativsystem.

Lagringskapasiteten som måles i desimalsystemet, er litt større enn lagringskapasiteten som måles i det binære systemet (2-tallsystemet).

Binært system (2-tallsystemet)

Når lagringskapasiteten måles i det binære systemet, er 1 GB = 1 073 741 824 byte og 1 TB = 1 099 511 627 776 byte. Enkelte apper og operativsystemer, for eksempel iOS 10 og eldre samt OS X Leopard og eldre, rapporterer lagringskapasitet i det binære systemet.

Finn ut mer

Administrer lagringsplass på iPhone eller iPad

Administrer lagringsplass på Mac

Administrer lagringsplass på Apple TV

Administrer lagringsplass på Apple Watch