Ta skjermbilder på Mac

Du kan ta bilde av hele skjermen, et vindu eller bare en del av skjermen.

Slik tar du et skjermbilde på Mac

mac-ta-skjermbilde-tastekombinasjon-diagram
  1. For å ta et skjermbilde trykker du på og holder nede disse tre tastene samtidig: Skift, Kommando og 3.

2. Hvis du ser et miniatyrbilde i hjørnet av skjermen, klikker du på det for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente til skjermbildet er lagret på skrivebordet.

Slik tar du bilde av en del av skjermen

mac-utklippsverktøy-tastekombinasjon-diagram
  1. Trykk på og hold nede disse tre tastene samtidig: Skift, Kommando og 4.

2. Dra trådkorsettrådkors for å velge området av skjermen du vil ta skjermbilde av. Hvis du vil flytte det valgte området, må du trykke og holde på mellomromstasten mens du drar. For å avbryte prosessen med å ta skjermbilde trykker du på Esc-tasten (Escape).

macos-big-sur-safari-skjermbilde-del
  3. For å ta skjermbildet slipper du knappen på musen eller styreflaten.

4. Hvis du ser et miniatyrbilde i hjørnet av skjermen, klikker du på det for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente til skjermbildet er lagret på skrivebordet.

Slik tar du bilde av et vindu eller en meny

mac-tastekombinasjon-diagram-skift-kommando-4-mellomromstasten
  1. Åpne vinduet eller menyen du vil ta skjermbilde av.

2. Trykk på og hold nede disse tastene samtidig: Skift, Kommando, 4 og mellomromstasten. Pekeren endres til et kamerasymbolkamerasymbol . For å avbryte prosessen med å ta skjermbilde trykker du på Esc-tasten (Escape).

macos-big-sur-safari-skjermbilde-vindu
  3. Klikk på vinduet eller menyen for å ta bildet. Hvis du vil ha bort vinduets skygge fra skjermbildet, kan du trykke og holde på Tilvalg-tasten mens du klikker.

4. Hvis du ser et miniatyrbilde i hjørnet av skjermen, klikker du på det for å redigere skjermbildet. Eller du kan vente til skjermbildet er lagret på skrivebordet.

Her finner du skjermbilder

Som standard lagres skjermbilder på skrivebordet med navnet «Skjermbilde [dato] kl. [tid].png».

I macOS Mojave eller nyere kan du endre standard lagringsplass for skjermbilder via Valg-menyen i Skjermbilde-programmet. Du kan også dra miniatyrbildet til en mappe eller et dokument.

Finn ut mer

• I macOS Mojave eller nyere kan du også stille en tidtaker og velge hvor skjermbilder skal lagres med Skjermbilde-programmet. For å åpne programmet trykker du på og holder nede disse tre tastene samtidig: Skift, Kommando og 5. Finn ut mer om Skjermbilde-programmet.

• I noen programmer, som Apple TV, er det ikke mulig å ta skjermbilder av vinduene deres.

• For å kopiere et skjermbilde til utklippstavlen holder du nede Kontroll-tasten mens du tar skjermbildet. Deretter kan du lime inn skjermbildet et annet sted. Eller du kan bruke universelle utklipp til å lime det inn på en annen Apple-enhet.