Tietoja Apple ID:n sähköpostiosoitteista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä, vaihtaa tai poistaa Apple ID -tilin yhteydessä käytettäviä sähköpostiosoitteita.

Apple ID:n kanssa käytettävät sähköpostiosoitteet

Voit kirjautua Apple ID:hisi joko Apple ID -sähköpostiosoitteesi tai tilisi tiedoissa olevien muiden sähköpostiosoitteiden ja salasanan avulla. Voit ehkä kirjautua sisään myös käyttämällä tililläsi olevia puhelinnumeroita. Löydät muut sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot kohdasta Asetukset (tai Järjestelmäasetukset) > oma nimesi > Kirjautuminen ja suojaus.

Lisäsähköpostiosoitteet voivat myös auttaa ystäviä ja perheenjäseniä kommunikoimaan ja jakamaan sisältöä kanssasi Viestien, Kuvajaon ja muiden toimintojen avulla.

Voimme myös lähettää tiliä koskevia tietoja tiliisi liitettyihin sähköpostiosoitteisiin.

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Apple ID -sähköpostiosoite

Useimmiten Apple ID on myös Apple ID -tilin ensisijainen sähköpostiosoite.

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Lisäsähköpostiosoitteet

Voit lisätä sähköpostiosoitteita, joiden avulla ihmiset löytävät sinut Applen palveluista, kuten FaceTimesta, Viestit-apista ja Etsi-apista. Näitä sähköpostiosoitteita voidaan käyttää myös Apple ID:hen kirjautumiseen.

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Palautussähköpostiosoite

Apple voi lähettää palautussähköpostiosoitteeseen tiliin ja tietoturvaan liittyviä tärkeitä tietoja. Useimmilla ihmisillä on palautussähköpostiosoitteen sijaan ilmoitussähköpostiosoite. Jos et käytä kaksiosaista todennusta tai kaksivaiheista vahvistusta (lue, miten voit tarkistaa käyttämäsi suojausmenetelmän), voit turvallisuussyistä lisätä tilillesi palautussähköpostiosoitteen. Näet tämän vaihtoehdon, kun kirjaudut sisään osoitteeseen appleid.apple.com.

Ennen kuin voit käyttää uutta tai päivitettyä Apple ID:täsi, varmistamme lähettämällä sinulle vahvistussähköpostin, että sähköpostiosoite on todella sinun.

Jos saat epäilyttäviä sähköpostiviestejä, lue, miten voit tunnistaa huijaustarkoituksessa lähetetyt sähköpostiviestit.

Apple ID -sähköpostiosoite

Kun luot Apple ID:n, tilille määritetään sähköpostiosoite. Tämä sähköpostiosoitteesi on Apple ID:si ja käyttäjätunnus, jolla voit kirjautua Applen palveluihin, kuten Apple Musiciin ja iCloudiin. Se on myös tilisi yhteyssähköpostiosoite. Muista tarkistaa Saapuneet-kansiot säännöllisesti. Lähetämme sinulle sähköposti-ilmoituksia, joiden avulla voit hallita tiliäsi.

Apple ID:n sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Kirjaudu ulos kaikista Applen palveluista ja laitteista, jotka käyttävät Apple ID:täsi ja lue ohjeet Apple ID:n sähköpostiosoitteen vaihtamiseen.

Apple ID:n salasanan nollaaminen

Jos tiedät nykyisen Apple ID:si salasanan ja haluat vaihtaa sen, lue ohjeet Apple ID:n salasanan vaihtamiseen iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan ja sinun on nollattava se, lue ohjeet Apple ID:n salasanan nollaamiseen.*

Vahvistuskoodin hankkiminen

Kun käytät kaksiosaista todennusta, tarvitset vahvistuskoodin, jotta voit kirjautua Apple ID:llä uudessa laitteessa tai selaimessa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hankkia koodin ja käyttää sitä luotetussa laitteessa tai miten voit saada koodin tekstiviestinä tai puhelimessa.

* Jos käytät kaksiosaista todennusta, joissakin tapauksissa pystyt ehkä nopeuttamaan tilin palautusprosessia tai nollaamaan salasanasi välittömästi vahvistamalla ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseesi lähetetyn kuusinumeroisen koodin.

Lisäsähköpostiosoitteet

Monilla meistä on käytössä useampi sähköpostiosoite, joista ystävät ja perheenjäsenet tavoittavat meidät. Voit lisätä muita tavallisesti käyttämiäsi sähköpostiosoitteita Apple ID-tilillesi, jotta muut käyttäjät voivat helposti löytää sinut ja kommunikoida kanssasi Applen palveluissa, kuten FaceTimessa, Viestit-apissa, jaetuissa albumeissa ja Etsi-apissa sekä tehdä yhteistyötä kanssasi Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa.

Lisäsähköpostiosoitteen lisääminen

1. Kirjaudu sisään osoitteeseen appleid.apple.com.

2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot.

3. Valitse Sähköposti ja puhelinnumerot ja valitse sitten Lisää-painikeNo alt supplied for Image.

4. Anna lisäsähköpostiosoitteesi. Varmista, että et jo käytä antamaasi sähköpostiosoitetta Apple ID:nä.

5. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Etkö saanut sähköpostiviestiä?

6. Anna vahvistuskoodi ja valitse Jatka.

Lisäsähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteeseen appleid.apple.com.

2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ja sitten Sähköposti ja puhelinnumerot.

3. Jos haluat poistaa jonkin lisäsähköpostiosoitteistasi, klikkaa poistopainikettaNo alt supplied for Image osoitteen vieressä.

Palautussähköpostiosoite

Voit käyttää palautussähköpostiosoitetta vain, jos kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus ei ole käytössä. Palautussähköposti on valinnainen, mutta sen käyttöä suositellaan.

Jos unohdat turvakysymysten vastaukset, voit nollata ne palautussähköpostiosoitteesi avulla. Lähetämme palautussähköpostiosoitteeseesi myös tilisi turvallisuuteen liittyviä ilmoituksia.

Jos kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, sinulla on ilmoitussähköpostiosoite palautussähköpostiosoitteen sijaan, eikä sinun tarvitse muistaa turvakysymyksiä.

Palautussähköpostiosoitteen lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteeseen appleid.apple.com.

2. Valitse Kirjautuminen ja suojaus.

3. Valitse Palautussähköposti. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan yhteen tai useampaan turvakysymykseen tai antamaan Apple ID:si salasana ennen jatkamista.

4. Jos haluat lisätä palautussähköpostiosoitteen, valitse Lisää sähköposti. Anna sitten palautussähköpostiosoitteesi ja valitse Tallenna muutokset. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Etkö saanut sähköpostiviestiä?

5. Jos haluat vaihtaa palautussähköpostiosoitteen, anna uusi osoite. Lähetämme osoitteeseen vahvistuksen. Etkö saanut sähköpostiviestiä?

6. Anna vahvistuskoodi ja napsauta Jatka.

Jos sinulla oli käytössä palautussähköpostiosoite, kun otit kaksiosaisen todennuksen tai kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, palautusosoitteesta tulee ilmoitussähköpostiosoitteesi. Voit myös muuttaa ilmoitussähköpostiosoitteesi seuraavasti. Jos poistat ilmoitussähköpostiosoitteen, et voi lisätä uutta.

Palautussähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteeseen appleid.apple.com.

2. Valitse Kirjautuminen ja suojaus.

3. Valitse Palautussähköposti. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan yhteen tai useampaan turvakysymykseen tai antamaan Apple ID:si salasana ennen jatkamista.

4. Jos haluat poistaa palautussähköpostiosoitteen, valitse Poista sähköpostiosoite ja vahvista poisto valitsemalla Poista.

Turvakysymysten nollaaminen

Jos olet unohtanut turvakysymysten vastaukset, lue, miten voit vahvistaa henkilöllisyytesi ja nollata turvakysymyksesi. Jos otat kaksiosaisen todennuksen tai kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, sinun ei tarvitse muistaa turvakysymyksiä.