Je Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad met je Mac configureren

Als je draadloze invoerapparaat is meegeleverd bij je nieuwe Mac, hoef je het apparaat alleen maar in te schakelen om het te gebruiken. Anders volg je deze stappen om het te configureren.

Onderkant van Magic Mouse, met de aan/uit-schakelaar ingeschakeld

Magic Keyboard, Magic Keyboard met Touch ID, Magic Mouse en Magic Trackpad werken draadloos via Bluetooth als de apparaten zijn ingeschakeld en zijn gekoppeld met je Mac.

Als het apparaat is meegeleverd bij de nieuwe Mac, moet het al aan de Mac zijn gekoppeld en automatisch verbinding maken wanneer je het apparaat inschakelt. Wanneer het apparaat is ingeschakeld, zie je een groene kleur onder de aan/uit-schakelaar.

Als het apparaat is geleverd in een aparte doos of als je het opnieuw moet configureren, volg je de onderstaande stappen.

Je Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad configureren

bovenaanzicht van Magic Trackpad, Magic Keyboard met Touch ID, Magic Mouse
  1. Gebruik een van deze kabels om je draadloze apparaat aan te sluiten op je Mac:

• USB-C-naar-Lightning-kabel

• Lightning-naar-USB-kabel

Als je de kabel niet kunt aansluiten omdat je apparaat geen Lightning-poort heeft, volg je de stappen in het volgende gedeelte.

2. Schakel het apparaat in. Onder de aan/uit-schakelaar moet je een groene kleur zien.

3. Het apparaat gebruikt de USB-aansluiting om de batterij op te laden Om het batterijniveau te controleren en te bevestigen dat het apparaat is gekoppeld, kies je het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik je vervolgens op 'Bluetooth'. Het apparaat wordt nu weergegeven in de lijst met Bluetooth-apparaten.

4. Koppel het apparaat los voor draadloos gebruik.

Oudere draadloze invoerapparaten van Apple configureren

Bovenaanzicht van Magic Trackpad, Apple Wireless Keyboard en Magic Mouse

Oudere modellen van draadloze invoerapparaten van Apple hebben geen Lightning-poort. Om deze te configureren, heb je een muis of trackpad (draadloos of bedraad) nodig die al op de Mac is aangesloten. Als je een laptopcomputer gebruikt, kun je tijdens de configuratie het ingebouwde trackpad gebruiken.

1. Schakel het apparaat in. Het ledlampje moet gaan knipperen om aan te geven dat het apparaat detecteerbaar is en klaar is om te worden gekoppeld.

• Als het ledlampje niet gaat branden, moet je wellicht de batterijen van het apparaat vervangen.

• Als het ledlampje kort gaat branden maar niet knippert, is het apparaat mogelijk verbonden met een andere Mac in de buurt. Kies op je Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Bluetooth'. Klik op de knop 'Toon details' knop 'Details'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en klik vervolgens op 'Vergeet dit apparaat'. Of verplaats de aanwijzer over de naam van het apparaat en klik vervolgens op de verwijderknop verwijderknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Nadat je het apparaat hebt verwijderd, schakel je het uit en weer in.

2. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik vervolgens op 'Bluetooth'.

3. Wanneer het apparaat in de Bluetooth-voorkeuren verschijnt, klik je op 'Verbind'.

4. Als je wordt gevraagd een toegangscode in te voeren, voer je de toegangscode in op het toetsenbord dat je configureert. Druk vervolgens op Return op hetzelfde toetsenbord.

Lees wat je moet doen als je je Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad niet kunt aansluiten op je Mac.