Få åtkomst till och hantera dina filer på iCloud Drive

Med iCloud Drive får du säker åtkomst till alla dina dokument från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac och pc.

När du loggar in på iCloud har du tillgång till iCloud Drive. Med iCloud Drive kan du hålla filer och mappar uppdaterade på alla dina enheter, dela filer och mappar med vänner, familj, kollegor med mera.

Du kan lagra alla typer av filer* på iCloud Drive förutsatt att de är mindre än 50 GB och att du inte överskrider din lagringsgräns för iCloud. Om du behöver mer iCloud-lagringsutrymme kan du uppgradera till iCloud+. Med iCloud+ kan du också dela iCloud-lagringsutrymme med din familj utan att dela dina filer. Läs mer om priser i din region.

*Undvik att lagra appmappar, bibliotek, .tmp-, .vmdk-, .vmware-, .vbox-, .vm- och .pvm-filer på iCloud Drive.

Få åtkomst till dina filer på iCloud Drive

Logga in på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter. Då kan du komma åt dina filer på iCloud Drive på flera olika sätt.

På din Mac

Du kan komma åt iCloud Drive i Finder på din Mac.

När du lägger till mapparna Skrivbord och Dokument till iCloud Drive kan du komma åt alla filer i dessa mappar var du än använder iCloud. Läs mer om att lägga till Skrivbord och Dokument till iCloud Drive.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Om du använder en enhet med iOS 11 eller senare kan du komma åt dina filer från appen Filer.

På iCloud.com

Från en webbläsare som stöds loggar du in på iCloud.com med ditt Apple-ID.

På din pc

På en pc med Windows 10 eller senare och iCloud för Windows kan du gå till iCloud Drive i Utforskaren.

Arbeta med iCloud Drive-filer offline

Om du inte kommer att vara ansluten till internet kan du hämta iCloud Drive-filer lokalt för att kunna arbeta i dem när du inte är ansluten till internet.

På din Mac

1. Klicka på iCloud Drive i sidofältet i ett Finder-fönster.

2. Öppna filen eller kontrollklicka på filen och välj sedan Hämta nu.

3. Alla ändringar som du gör i filen överförs automatiskt till iCloud Drive när du är online igen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Filer.

2. Gå till filen du vill spara på din enhet.

3. Tryck på filen för att hämta den, eller tryck på och håll ned filen och välj sedan Hämta No alt supplied for Image.

4. Alla ändringar som du gör i filen överförs automatiskt till iCloud Drive när du är online igen.

På iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com.

2. Öppna iCloud Drive.

3. Leta reda på och välj filen.

4. Klicka på Hämta högst upp på sidan eller dubbelklicka på filen. Dokumentet hämtas till standardplatsen för hämtningar.

5. Efter att ha gjort ändringar i filen överför du den sparade kopian till iCloud Drive på en dator.

På din pc

Om du har aktiverat iCloud Drive med iCloud för Windows på en pc kan du fästa en fil eller mapp för att ha den nedladdad på din enhet. Alla ändringar som du gör i filen överförs automatiskt till iCloud Drive när du är online igen.

Återskapa raderade filer

Följ dessa steg om du behöver få tillgång till en fil som du har raderat under de senaste 30 dagarna.

På din Mac

1. Klicka på Papperskorgen i Dock.

2. Markera filen som du vill behålla.

3. Dra den till skrivbordet eller en annan mapp.

Om du tar bort filer från papperskorgen via alternativet Töm papperskorgen kan filerna inte återskapas.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du återskapar raderade filer i appen Filer.

På iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com.

2. Gå till iCloud Drive.

3. Klicka på Senast raderade objekt i det nedre högra hörnet.

4. Bläddra i listan över filer.

Du kan även gå till Inställningar > Återskapa filer. Efter 30 dagar tas filer bort från Senast raderade och Återskapa filer.

På din pc

1. Gå till Papperskorgen.

2. Dra filen eller mappen till skrivbordet eller en annan plats.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.