Een Apple ID voor een kind aanmaken

In plaats van een account met je kind te delen, kun je een Apple ID voor hem of haar aanmaken om te voorkomen dat hij of zij toegang krijgt tot je persoonlijke gegevens. Vervolgens kun je eenvoudig ouderlijk toezicht op basis van leeftijd instellen. Daarna kan je kind Delen met gezin, Berichten, de App Store en andere Apple voorzieningen gebruiken.

Een Apple ID voor een kind aanmaken

Kinderen jonger dan 13 jaar kunnen zelf geen Apple ID aanmaken. (Deze leeftijd verschilt per regio.) Maar als jij het gezinshoofd of voogd bent, kun je een Apple ID voor je kind aanmaken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Je hebt een creditcard nodig om te verifiëren dat je een volwassene bent. Op je iPhone kun je ook een rijbewijs of identiteitskaart gebruiken die je hebt toegevoegd aan Wallet, indien deze functie voor jou beschikbaar is.

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gezin'.

2. Tik op de knop 'Voeg gezinslid toe'Geen alt beschikbaar voor afbeelding.

De knop 'Voeg gezinslid toe' bevindt zich in de rechterbovenhoek van je scherm.
  3. Tik op 'Maak account voor kind aan' en tik vervolgens op 'Ga door'.

De optie 'Maak account voor kind aan' bevindt zich direct onder 'Nodig anderen uit'.
  4. Voer de naam en geboortedatum van je kind in. Controleer of je de juiste geboortedatum invoert. Je kunt deze later niet meer wijzigen.

5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de account te voltooien. Voor de Apple ID van je kind kun je een e-mailadres, het voorgestelde @icloud.com-adres of een Game Center-bijnaam gebruiken.

In iOS 15 of iPadOS 15 of ouder

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam en daarna op 'Delen met gezin'.

3. Tik op 'Voeg gezinslid toe'.

4. Tik op 'Maak account voor kind aan' en tik vervolgens op 'Ga door'.

5. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de account te voltooien. Voor de Apple ID van je kind kun je zijn of haar e-mailadres of Game Center-bijnaam gebruiken. Controleer of je de juiste geboortedatum invoert. Je kunt deze later niet meer wijzigen.

Op een Mac

Je hebt een creditcard nodig om te verifiëren dat je een volwassene bent.

In macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.

2. Klik op 'Voeg lid toe'.

De knop 'Voeg lid toe' bevindt zich onder de lijst met mensen in je gezinsgroep.
  3. Klik op 'Maak account voor kind aan'.

De knop 'Maak account voor kind aan' bevindt zich aan de linkerkant naast de knoppen 'Niet nu' en 'Nodig anderen uit'.
  4. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de account te voltooien. Controleer of je de juiste geboortedatum invoert. Je kunt deze later niet meer wijzigen. Voor de Apple ID van je kind kun je zijn of haar e-mailadres of Game Center-bijnaam gebruiken.

In macOS Monterey of ouder

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.

2. Klik op de knop 'Voeg toe'Geen alt beschikbaar voor afbeelding.

3. Klik op 'Maak account voor kind aan'.

4. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van de account te voltooien. Voor de Apple ID van je kind kun je zijn of haar e-mailadres of Game Center-bijnaam gebruiken. Controleer of je de juiste geboortedatum invoert. Je kunt deze later niet meer wijzigen.

Het Apple ID-wachtwoord van een kind opnieuw instellen

Als je gezinshoofd of voogd bent, kun je helpen het Apple ID-wachtwoord van je kind opnieuw in te stellen door je iPhone met iOS 16 of nieuwer of je iPad met iPadOS 16 of nieuwer te gebruiken waarop twee-factor-authenticatie is ingeschakeld voor je Apple ID.

Lees hoe je het Apple ID-wachtwoord van je kind opnieuw instelt

Over instellingen en functies voor kinderen jonger dan 13 jaar

Sommige Apple ID-instellingen en -functies werken anders voor kinderen onder de 13 jaar. Een kind dat jonger is dan 13 jaar, kan bijvoorbeeld geen Apple ID aanmaken zonder toestemming van een ouder of voogd. De minimumleeftijd voor het aanmaken van een account verschilt als volgt per land en regio: 14 jaar in Bulgarije, China (vasteland), Cyprus, Israël, Italië, Litouwen, Oostenrijk, Spanje en Zuid-Korea. Onder de 15 jaar in Frankrijk, Griekenland, Peru, Slovenië en Tsjechië. 16 jaar in Brazilië, Duitsland, Filipijnen, Hongarije, Ierland, Kosovo, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Polen, Roemenië, Singapore en Slowakije. Jonger dan 13 in alle andere landen en regio's.