Språk

Problem med att installera iTunes eller QuickTime för Windows

Om problem inträffar när du installerar iTunes eller QuickTime för Windows kan du prova nedanstående felsökningssteg. Om problemet inte är åtgärdat när du har gjort klart ett steg, fortsätter du till nästa.

Visa allt | Dölj allt

Allmän felsökning vid installation

1. Töm mappen Temp och starta om datorn.
  2. Windows XP

1. Välj Start > Den här datorn/Dator (eller dubbelklicka på Den här datorn på skrivbordet).
    2. På Den här datorn/Dator öppnar du C-enheten.
    3. Öppna Documents and Settings.
    4. Öppna mappen med ditt användarnamn.
    5. Öppna mappen Lokala inställningar.
      Obs!
      Om du inte ser mappen Lokala inställningar, kanske du måste ange att dolda filer och mappar ska visas i Windows.
      1. Välj Verktyg > Mappalternativ.
      2. Klicka på fliken Visa.
      3. Markera Visa dolda filer och mappar. Klicka på OK.
    6. Högerklicka på mappen Temp och välj Ta bort.
    7. Klicka på Ja i den dialogruta som visas.
    8. Om det inte går att radera mappen Temp kan du försöka med att avsluta alla program, speciellt de som finns i systemfältet i Windows, och sedan upprepa stegen 6 och 7.
      Obs! Om du fortfarande inte kan radera mappen Temp ska du öppna den och radera så många som möjligt av objekten i mappen.
    9. Starta om datorn.

Windows Vista, Windows 7 och Windows 8

1. Windows Vista och Windows 7: Välj Start > Dator.
      Windows 8:
      Klicka på Utforskaren.
    2. Öppna C-enheten under Dator.
    3. Öppna mappen Användare.
    4. Öppna mappen med ditt användarnamn.
    5. Öppna mappen AppData.
      Obs!
      Om du inte ser mappen AppData, kanske du måste ange att dolda filer och mappar ska visas i Windows.
      Windows Vista och Windows 7:
      1. Välj Ordna > Mapp- och sökalternativ.
      2. Klicka på fliken Visa.
      3. Markera Visa dolda filer och mappar. (I Windows 7 heter detta alternativ Visa dolda filer, mappar och enheter).
      4. Klicka på OK.

Windows 8: Välj Visa > Dolda objekt.

6. Öppna mappen Lokal genom att dubbelklicka på den.
    7. Högerklicka på mappen Temp och välj Ta bort.
    8. Klicka på Ja i den dialogruta som visas.
    9. Om det inte går att radera mappen Temp, kan du försöka med att avsluta alla program, speciellt de som finns i systemfältet i Windows, och sedan upprepa stegen 7 och 8.
      Obs! Om du fortfarande inte kan radera mappen Temp ska du öppna den och radera så många som möjligt av objekten i mappen.
    10. Starta om datorn.
  3. Avinstallera iTunes och dess relaterade komponenter fullständigt.
  4. Anteckningar

• Musik som du har köpt i iTunes Store eller importerat från CD-skivor sparas vanligtvis i mappen Min musik och tas inte bort när du avinstallerar iTunes.
    • Du kanske måste avinstallera och installera om iTunes flera gånger när du följer felsökningsstegen i den här artikeln. Det är viktigt att du avinstallerar iTunes och tillhörande komponenter igen efter att du har tömt mappen Temp.
  5. Installera den senaste versionen av iTunes.
  6. När du har tömt mappen Temp och avinstallerat iTunes och tillhörande programkomponenter kan du installera den senaste versionen av iTunes.

Fler felsökningstips

När du har utfört nedanstående steg måste du ta bort iTunes och dess relaterade komponenter helt och hållet, och sedan installera iTunes på nytt för att avgöra om problemet har åtgärdats.

1. Se till att använda ett administratörskonto.
  2. När du installerar iTunes eller QuickTime måste du vara inloggad som administratör på datorn. Om du är osäker på om du har ett administratörskonto kan du läsa den här Microsoft-artikeln: Windows 7: How do I log on as an administrator? Du kan läsa hjälpdokumentationen från Microsoft, kontakta IT-avdelningen eller besöka support.microsoft.com för mer information.

3. Kontrollera att mappnamnen inte innehåller konstiga tecken.
  4. Om iTunes-installationsprogrammet (iTunesSetup) inte svarar kan det bero på att det finns konstiga tecken i namnet för den mapp där installationsprogrammet finns. Ändra i så fall mappens namn eller flytta iTunes-installationsprogrammet till en annan plats, till exempel skrivbordet, innan du startar installationsprogrammet.

5. Hämta de senaste Windows-uppdateringarna.
  6. Installera de senaste Windows-uppdateringarna från Microsoft. Om du vill få de senaste uppdateringarna går du till sidan Microsoft Windows Update. För iTunes för Windows krävs Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8 med den senaste Service Pack-versionen installerad.

7. Avaktivera programvara som ger upphov till konflikt.
  8. I Windows kan vissa bakgrundsprocesser skapa problem för andra program och processer. Dessa konflikter kan förhindra installationen av program som iTunes. Du kan avaktivera konfliktprocesser genom att starta datorn till selektiv start med hjälp av MSConfig:

Vissa säkerhetsprogramvaror tillverkade av tredje part kan inte avaktiveras med selektiv start (MSConfig). Om säkerhetsprogramvara är installerad på datorn och det uppstår problem med att installera iTunes eller QuickTime för Windows, kanske du måste stänga av eller avinstallera säkerhetsprogramvaran medan du felsöker installationsproblemet.

Ytterligare information

Om du måste installera QuickTime, eller om iTunes-installationen slutfördes och QuickTime-installationen misslyckades, kan du prova att hämta och installera den fristående versionen av QuickTime. Se till att du hämtar den version som inte innehåller iTunes.

Om stegen i denna artikel inte åtgärdade problemet, kan du kanske hitta en lösning på problemet genom att söka på Microsofts supportwebbplats.

Viktigt: Omnämnandet av webbplatser och produkter från andra tillverkare sker endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation. Apple tar inget som helst ansvar för utbudet av, prestanda hos eller användningen av information eller produkter från andra tillverkares webbplatser. Apple tillhandahåller detta enbart för att underlätta för våra kunder. Apple har inte testat informationen på dessa webbplatser och gör inga utfästelser vad gäller dess korrekthet eller tillförlitlighet. Det finns alltid risker med att använda information eller produkter från Internet, och Apple tar inte på sig något som helst ansvar i detta hänseende. Observera att andra tillverkares webbplatser är oberoende av Apple och att Apple inte har någon kontroll över innehållet på sådana webbplatser. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-nov-18