Sprog

Sådan bruges flere iPhone-, iPad- eller iPod-enheder sammen med én computer

Måske vil du gerne bruge mere end én iPhone, iPad eller iPod på den samme computer? Det kan du godt. Der er flere måder at gøre det på.

Oprettelse af flere brugerkonti

Deler du din computer med andre, som har en anden smag, når det gælder musik og medier? Så er det en ide at oprette separate brugerkonti for hver person, der bruger computeren. Du kan oprette separate, brugertilpassede iTunes-biblioteker og tilpasse indstillingerne for synkronisering på hver enhed til disse.

Mac OS X-brugere

Læs, hvordan du opretter andre brugerkonti.

Windows-brugere

Se i computerens Hjælp-dokumentation, hvordan du opretter flere brugerkonti. Sådan finder du disse oplysninger:

1. Klik på menuen Start, og klik derefter på Hjælp eller Hjælp og support.
  2. Indtast "ny bruger" i feltet Søg.
  3. Tryk på Retur.

Hvis du opretter flere brugerkonti på én computer, men ønsker, at de samme medier er tilgængelige i iTunes for alle brugerne, kan du dele musik mellem forskellige konti på den samme computer.

Synkronisering af enheder med spillelister

Du kan bruge flere enheder på en computer uden at oprette flere brugerkonti. Du skal indstille iTunes til kun at opdatere hver enkelt enhed med bestemte spillelister. Med denne metode kan du f.eks. placere al din musik på din iPod og kun opdatere din iPod shuffle med musik til træning. Sådan gøres det med iTunes:

1. Opret nye iTunes-spillelister på Mac og i Windows, der indeholder al den musik, du vil synkronisere til hver enhed.
  2. Synkroniser din enhed.

Bemærk: iTunes til Windows understøtter ikke synkronisering af flere iPod-enheder på samme tid.

Opret et separat iTunes-bibliotek

Opret et separat iTunes-bibliotek for hver enhed. Bemærk: Det er vigtigt, at du opretter et nyt iTunes-biblioteksarkiv. Du må ikke bare lave en kopi af det eksisterende iTunes-biblioteksarkiv. Afslut iTunes, hvis programmet er åbent.

1. Mac-brugere: Hold Alternativtasten nede, mens du åbner iTunes.
    Windows-brugere: Hold Skift-tasten nede, mens du åbner iTunes.
  2. Klik på Opret bibliotek i den dialogboks, der vises.
  3. Navngiv og gem det alternative biblioteksarkiv. iTunes åbnes med det nye biblioteksarkiv.
  4. Åbn iTunes-indstillinger. Vælg iTunes > Indstillinger (Mac) eller Rediger > Indstillinger (Windows).
  5. Klik på fanen Avanceret.
  6. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet "Kopier arkiver til mappen iTunes Musik, når de føjes til biblioteket", hvis feltet er markeret, og klik på OK. Dette forhindrer, at iTunes opretter dubletter af eksisterende mediearkiver i den nye biblioteksmappe.
    Avancerede indstillinger i iTunes
  7. Tilføj de mediearkiver, du vil have på din enhed, til iTunes enten ved at trække dem til iTunes eller ved at vælge Arkiv > Føj til bibliotek (Mac) eller Filer > Føj fil til bibliotek eller Føj mappe til bibliotek (Windows).
  8. Når du har organiseret iTunes-biblioteket, skal du tilslutte og synkronisere din enhed.
  9. Luk iTunes, når synkroniseringen er gennemført.
  10. Mac-brugere: Hold Alternativtasten nede, mens du åbner iTunes.
    Windows-brugere: Hold Skift-tasten nede, mens du åbner iTunes.
  11. Klik på Vælg bibliotek.
  12. Vælg det oprindelige iTunes-bibliotek, og klik på Vælg (Mac-brugere) eller Åbn (Windows-brugere). Du kan nu skifte mellem de forskellige biblioteker til forskellige enheder.

Yderligere oplysninger

Du kan bruge ovenstående oplysninger til at synkronisere musik, film, tv-udsendelser, podcasts og andre medietyper Du kan også synkronisere kontakter og kalendere til iPod eller iPhone, iPad eller iPod touch.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: 27-12-2013