iPhonen, iPadin tai iPodin tehdasasetusten palauttaminen

Kun palautat tehdasasetukset, iPhonessa, iPadissa tai iPodissa olevat tiedot sekä asetukset poistetaan ja laitteeseen asennetaan uusin iOS-, iPadOS- tai iPod-ohjelmistoversio.

Valmistele laite

1. Varmista, että Macisi tai Windows-tietokoneesi on päivitetty. Jos käytät iTunesia, varmista, että käytät uusinta versiota.
  2. Jos haluat tallentaa iPhonesi, iPadisi tai iPodisi tiedot, tee varmuuskopio.
  3. Valitse Asetukset > [nimesi] > Etsi, napauta Etsi iPhoneni ja poista se käytöstä. Lue, mitä tehdä, jos laite jumittuu tai ei mene päälle. Pyydä apua, jos unohdit pääsykoodisi.

Laitteen tehdasasetusten palauttaminen

1. Avaa Finder Macista tai avaa Apple-laitteet-appi Windows-tietokoneesta. Jos Windows-tietokoneessa ei ole Apple-laitteet-appia tai jos Macissa on macOS Mojave tai sitä vanhempi, avaa iTunes. Selvitä, mikä macOS on käytössä Macissa.
  2. Liitä laite tietokoneeseen.
  3. Jos näyttöön tulee ilmoitus, jossa pyydetään laitteen pääsykoodia tai luottamaan tietokoneeseen, toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Pyydä apua, jos unohdit pääsykoodisi.
  4. Valitse laite, kun se näkyy tietokoneessasi. Lue, mitä tehdä, jos iPhone, iPad tai iPod touch ei reagoi tai ei mene päälle. Voit myös lukea ohjeet siihen, jos laite ei näy tietokoneessa.
  5. Klikkaa Palauta [laite]*. Jos olet kirjautunut Etsi-appiin, sinun täytyy kirjautua ulos, ennen kuin voit klikata Palauta.
    Finder-ikkuna, jossa näkyy iPhonen palauttamisvaihtoehto
  6. Vahvista palauttaminen klikkaamalla uudelleen Palauta. Tietokone tyhjentää laitteen ja asentaa uusimman iOS-, iPadOS- tai iPod-ohjelmistoversion.

Finder-ikkunan, jossa Palauta näkyy valittuna vaihtoehtona

Kun tehdasasetukset on palautettu, laite käynnistyy uudelleen.

* iPhonen palauttaminen ei poista eSIMiä. Lue, miten voit tyhjentää eSIMin tarvittaessa.

Jos et pysty käyttämään tietokonetta

Jos et pysty käyttämään tietokonetta ja laitteesi toimii edelleen, voit tyhjentää ja palauttaa laitteesi ilman tietokonetta.

Näin saat apua