MacBook Pro: Muistin asentaminen ja poistaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit asentaa muistia MacBook Pro -kannettavaan ja poistaa muistia.

Voit selvittää MacBook Pro -tietokoneesi mallin seuraavan sivun avulla: MacBook Pro -mallin tunnistaminen.

Kun tiedät, mikä malli sinulla on, voit siirtyä ohjeisiin etsimällä oikean mallin seuraavasta luettelosta. Huomautus: Apple-kannettavissa, joita ei ole lueteltu tässä taulukossa, ei ole irrotettavia tai vaihdettavia muistipiirejä.

Mallit

Alla olevat ohjeet koskevat seuraavia 13-tuumaisia MacBook Pro -malleja:

• MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)

• MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2011)

• MacBook Pro (13-tuumainen, alkuvuosi 2011)

• MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

• MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

Muistimääritykset

Varmista seuraavien taulukoiden avulla, että asennettava muisti on yhteensopivaa MacBook Pron kanssa.

MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 67,6 mm x 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-12800 DDR3, 1 600 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2011) ja MacBook Pro (13-tuumainen, alkuvuosi 2011)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 67,6 mm x 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-10600 DDR3, 1 333 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli) ja MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

-30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-8500 DDR3 1 066 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

Muistin asentaminen ja poistaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos olet juuri käyttänyt MacBook Prota, odota kymmenen minuuttia tietokoneen sammuttamisen jälkeen ennen kuin jatkat, jotta sisäiset osat jäähtyvät.

Vaihe 1: Kotelon alaosan irrottaminen

1. Sammuta MacBook Pro. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, USB-kaapelit, lukituskaapeli ja mahdolliset muut kaapelit, jotka MacBook Prohon on liitetty, jotta tietokone ei vahingoitu.

2. Käännä MacBook Pro ylösalaisin ja irrota kymmenen (10) ruuvia, joilla kotelon alaosa on kiinnitetty. Koska ruuvit ovat eri pituisia, huomioi niiden pituus ja sijainti tarkasti, jotta osaat kiinnittää ruuvit takaisin oikeisiin paikkoihin. Aseta ruuvit sivuun turvalliseen paikkaan. Nosta kotelon alaosa irti ja aseta se sivuun.

13_bottom_case_removal
  3. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta mahdollinen staattinen sähkö purkautuu kehostasi.

remove_static_energy

Vaihe 2: Aiempien muistimoduulien (mikäli käytössä) poistaminen

1. Irrota muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia vipuja ulospäin. Muistimoduuli ponnahtaa ylöspäin viistossa kulmassa. Varmista ennen muistimoduulin irrottamista, että moduulissa olevat puoliympyrän muotoiset lovet ovat näkyvissä. Jos lovet eivät ole näkyvissä, paina vipuja ulospäin uudelleen.

2. Tartu muistimoduuliin sen lovista ja vedä se ulos muistipaikasta.

3. Irrota toinen muistimoduuli.

Tärkeää: Tartu muistimoduuleihin niiden reunoista. Älä kosketa kultaisia liitäntäkohtia.

13_memory_notches

Vaihe 3: Muistimoduulien asentaminen

1. Kohdista moduulin kullanvärisessä reunassa oleva lovi alemmassa muistipaikassa olevaan loveen.

2. Kallista muistimoduulia ja työnnä moduuli muistipaikkaan.

3. Paina muistimoduulia alaspäin tukevasti ja tasaisesti kahdella sormella. Muistimoduuli lukittuu muistipaikkaan napsahtaen, kun moduuli on asetettu oikein.

4. Asenna toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Paina muistimoduulia alaspäin ja varmista, että se on suorassa.

13_insert_memory

Huomautus: asenna muistimoduulit tämän kuvan mukaisesti siten, että kultaiset liittimet ovat melkein kokonaan liitäntäkohdassa.

Vaihe 4: Kotelon alaosan kiinnittäminen paikalleen

Asenna kotelon alaosa takaisin paikalleen. Kiinnitä aiemmin irrottamasi kymmenen ruuvia ja kiristä ruuvit. Varmista, että asetat eripituiset ruuvit oikeisiin paikkoihin.

Takaisin alkuun

Mallit

Alla olevat ohjeet koskevat seuraavia 15-tuumaisia MacBook Pro -malleja:

• MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)

• MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2011)

• MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2011)

• MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

• MacBook Pro (15-tuumainen, 2,53 GHz, vuoden 2009 puoliväli)

• MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

Muistimääritykset

Varmista seuraavien taulukoiden avulla, että asennettava muisti on yhteensopivaa MacBook Pron kanssa.

MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-12800 DDR3, 1 600 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2011) ja MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2011)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-10600 DDR3, 1 333 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli), MacBook Pro (15-tuumainen, 2,53 GHz, vuoden 2009 puoliväli), MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-8500 DDR3 1 066 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

Muistin asentaminen ja poistaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos olet juuri käyttänyt MacBook Prota, odota kymmenen minuuttia tietokoneen sammuttamisen jälkeen ennen kuin jatkat, jotta sisäiset osat jäähtyvät.

Vaihe 1: Kotelon alaosan irrottaminen

1. Sammuta MacBook Pro. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, USB-kaapelit, lukituskaapeli ja mahdolliset muut kaapelit, jotka MacBook Prohon on liitetty, jotta tietokone ei vahingoitu.

2. Käännä MacBook Pro ylösalaisin ja irrota kymmenen (10) ruuvia, joilla kotelon alaosa on kiinnitetty. Koska ruuvit ovat eri pituisia, huomioi niiden pituus ja sijainti tarkasti, jotta osaat kiinnittää ruuvit takaisin oikeisiin paikkoihin. Aseta ruuvit sivuun turvalliseen paikkaan. Nosta kotelon alaosa irti ja aseta se sivuun.

15_bottom_case_removal
  3. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta mahdollinen staattinen sähkö purkautuu kehostasi.

remove_static_energy

Vaihe 2: Aiempien muistimoduulien (mikäli käytössä) poistaminen

1. Irrota muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia vipuja ulospäin. Muistimoduuli ponnahtaa ylöspäin viistossa kulmassa. Varmista ennen muistimoduulin irrottamista, että moduulissa olevat puoliympyrän muotoiset lovet ovat näkyvissä. Jos lovet eivät ole näkyvissä, paina vipuja ulospäin uudelleen.

2. Tartu muistimoduuliin sen lovista ja vedä se ulos muistipaikasta.

3. Irrota toinen muistimoduuli.

15_memory_removal

Tärkeää: Tartu muistimoduuleihin niiden reunoista. Älä kosketa kultaisia liitäntäkohtia.

Vaihe 3: Muistimoduulien asentaminen

1. Kohdista moduulin kullanvärisessä reunassa oleva lovi alemmassa muistipaikassa olevaan loveen.

2. Kallista muistimoduulia ja työnnä moduuli muistipaikkaan.

3. Paina muistimoduulia alaspäin tukevasti ja tasaisesti kahdella sormella. Muistimoduuli lukittuu muistipaikkaan napsahtaen, kun moduuli on asetettu oikein.

4. Asenna toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Paina muistimoduulia alaspäin ja varmista, että se on suorassa.

15_insert_memory

Huomautus: asenna muistimoduulit tämän kuvan mukaisesti siten, että kultaiset liittimet ovat melkein kokonaan liitäntäkohdassa.

Vaihe 4: Kotelon alaosan kiinnittäminen paikalleen

Kiinnitä aiemmin irrottamasi kymmenen ruuvia ja kiristä ruuvit. Varmista, että asetat eripituiset ruuvit oikeisiin paikkoihin.

15_bottom_case

Takaisin alkuun

Mallit

Alla olevat ohjeet koskevat seuraavia 15-tuumaisia MacBook Pro -malleja:

• MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2008)

Muistimääritykset

Varmista seuraavan taulukon avulla, että asennettava muisti on yhteensopivaa MacBook Pron kanssa.

MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2008)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

2 Gt

Enimmäismuisti

4 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 30 mm (1,18 tuumaa)

- 1 tai 2 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-8500 DDR3 1 066 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saadaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin identtiset muistimoduulit.

Muistin asentaminen ja poistaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos olet juuri käyttänyt MacBook Prota, odota kymmenen minuuttia tietokoneen sammuttamisen jälkeen ennen kuin jatkat, jotta sisäiset osat jäähtyvät.

Vaihe 1: Luukun irrottaminen

1. Sammuta MacBook Pro. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, lukituskaapeli ja mahdolliset muut johdot, joita MacBook Prohon on liitetty, jotta tietokone ei vahingoitu.

2. Käännä MacBook Pro ympäri ja etsi luukun salpa. Vapauta salpa painamalla sitä alaspäin ja irrota akku- ja kovalevysyvennyksen luukku.

3. Salvan on oltava auki-asennossa, jotta luukku voidaan irrottaa.

15_back_door_removal

Vaihe 2: Akun irrottaminen

Pidä salpa edelleen auki-asennossa ja irrota akku vetämällä kielekkeestä varovasti ylöspäin.

15_battery_removal

Vaihe 3: Kotelon alaosan irrottaminen

1. Avaa kahdeksan ruuvia, joilla MacBook Pron kotelon alaosa on kiinnitetty, ja irrota sitten kotelon alaosa.

Tärkeää: Koska ruuvit ovat eripituisia, kiinnitä huomiota niiden pituuteen ja sijaintiin, jotta osaat kiinnittää ruuvit takaisin oikeisiin paikkoihin. Aseta ruuvit sivuun turvalliseen paikkaan.

15_back_removal
  2. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta mahdollinen staattinen sähkö purkautuu kehostasi.

15_discharge_energy

Vaihe 4: Aiempien muistimoduulien (mikäli käytössä) poistaminen

1. Irrota muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia irrotusvipuja ulospäin. Muistimoduuli ponnahtaa ylöspäin viistossa kulmassa. Varmista ennen muistimoduulin irrottamista, että moduulissa olevat puoliympyrän muotoiset lovet ovat näkyvissä. Jos lovet eivät ole näkyvissä, paina vipuja uudelleen ulospäin.

2. Tartu muistimoduuliin sen lovista ja vedä se ulos muistipaikasta.

3. Irrota toinen muistimoduuli.

Tärkeää: Tartu muistimoduuleihin niiden reunoista. Älä kosketa kultaisia liitäntäkohtia.

15_memory_removal

Vaihe 5: Muistimoduulien asentaminen

1. Kohdista moduulin kullanvärisessä reunassa oleva lovi alemmassa muistipaikassa olevaan loveen.

2. Kallista muistimoduulia ja työnnä moduuli muistipaikkaan.

3. Paina muistimoduulia alaspäin tukevasti ja tasaisesti kahdella sormella. Muistimoduuli lukittuu muistipaikkaan napsahtaen, kun moduuli on asetettu oikein.

4. Asenna tarvittaessa toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Paina muistimoduulia alaspäin ja varmista, että se on suorassa.

Huomautus: asenna muistimoduulit seuraavan kuvan mukaisesti siten, että kultaiset liittimet ovat melkein kokonaan liitäntäkohdassa.

15_late_08_insert_memory

Vaihe 6: Kotelon alaosan kiinnittäminen paikalleen

Asenna kotelon alaosa takaisin paikalleen. Kiinnitä kahdeksan ruuvia takaisin paikoilleen ja kiristä ruuvit.

15_late_08_back

Vaihe 7: Akun asentaminen paikalleen

Varmista, että salpa on auki-asennossa, jotta voit asentaa akun takaisin paikalleen. Pidä akkua viistossa kulmassa ja liu’uta akun huullettu reuna akkusyvennyksen ulkoreunassa olevien kiinnikkeiden alle. Paina akku varovasti paikalleen.

Vaihe 8: Luukun kiinnittäminen takaisin paikalleen

Varmista, että salpa on auki-asennossa ja aseta luukku takaisin paikalleen. Varmista, että luukku on samassa tasossa MacBook Pron kotelon kanssa. Paina sitten salpa kiinni-asentoon.

15_late_08_back_closing

Takaisin alkuun

Mallit

Alla olevat ohjeet koskevat seuraavia 17-tuumaisia MacBook Pro -malleja:

• MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2011)

• MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2011)

• MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

• MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

• MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2009)

Muistimääritykset

Varmista seuraavien taulukoiden avulla, että asennettava muisti on yhteensopivaa MacBook Pron kanssa.

MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2011) ja MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2011)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 67,6 mm x 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-10600 DDR3, 1 333 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Voit lisätä kaksi 4 Gt:n muistimoduulia. Muistin enimmäismäärä on 8 Gt. Paras suorituskyky saadaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin identtiset muistimoduulit.

MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli), MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli) ja MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2009)

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

4 Gt

Enimmäismuisti

8 Gt

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 30 mm (1,18 tuumaa)

- 2 tai 4 Gt

- 204-nastainen

- Tyyppi PC3-8500 DDR3 1 066 MHz (RAM)

Lisähuomautuksia

Voit lisätä kaksi 4 Gt:n muistimoduulia. Muistin enimmäismäärä on 8 Gt. Paras suorituskyky saadaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin identtiset muistimoduulit.

Muistin asentaminen ja poistaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos olet juuri käyttänyt MacBook Prota, odota kymmenen minuuttia tietokoneen sammuttamisen jälkeen ennen kuin jatkat, jotta sisäiset osat jäähtyvät.

Vaihe 1: Kotelon alaosan irrottaminen

1. Sammuta MacBook Pro. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, USB-kaapelit, lukituskaapeli ja mahdolliset muut kaapelit, jotka MacBook Prohon on liitetty, jotta tietokone ei vahingoitu.

2. Käännä MacBook Pro ylösalaisin ja irrota kymmenen (10) ruuvia, joilla kotelon alaosa on kiinnitetty. Koska ruuvit ovat eri pituisia, huomioi niiden pituus ja sijainti tarkasti, jotta osaat kiinnittää ruuvit takaisin oikeisiin paikkoihin. Aseta ruuvit sivuun turvalliseen paikkaan. Nosta kotelon alaosa irti ja aseta se sivuun.

17_back_removal
  3. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta mahdollinen staattinen sähkö purkautuu kehostasi.

17_discharge_energy

Vaihe 2: Aiempien muistimoduulien (mikäli käytössä) poistaminen

1. Irrota muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia vipuja ulospäin. Muistimoduuli ponnahtaa ylöspäin viistossa kulmassa. Varmista ennen muistimoduulin irrottamista, että moduulissa olevat puoliympyrän muotoiset lovet ovat näkyvissä. Jos et löydä lovia, kokeile painaa vipuja ulospäin.

2. Tartu muistimoduuliin sen lovista ja vedä se ulos muistipaikasta.

3. Irrota toinen muistimoduuli.

Tärkeää: Tartu muistimoduuleihin niiden reunoista. Älä kosketa kultaisia liitäntäkohtia.

17_memory_removal

Vaihe 3: Muistimoduulien asentaminen

1. Kohdista moduulin kullanvärisessä reunassa oleva lovi alemmassa muistipaikassa olevaan loveen.

2. Kallista muistimoduulia ja työnnä moduuli muistipaikkaan.

3. Paina muistimoduulia alaspäin tukevasti ja tasaisesti kahdella sormella. Muistimoduuli lukittuu muistipaikkaan napsahtaen, kun moduuli on asetettu oikein.

4. Asenna toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Paina muistimoduulia alaspäin ja varmista, että se on suorassa.

Huomautus: asenna muistimoduulit seuraavan kuvan mukaisesti siten, että kultaiset liittimet ovat melkein kokonaan liitäntäkohdassa.

17_insert_memory

Vaihe 4: Kotelon alaosan kiinnittäminen paikalleen

Asenna kotelon alaosa takaisin paikalleen. Kiinnitä aiemmin irrottamasi kymmenen ruuvia ja kiristä ruuvit. Varmista, että asetat eripituiset ruuvit oikeisiin paikkoihin.

17_back_replacement

Takaisin alkuun

Mallit

Alla olevat ohjeet koskevat seuraavia 15- ja 17-tuumaisia MacBook Pro -malleja:

• MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008) ja aiemmat

• MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2008) ja aiemmat

Muistimääritykset

Varmista seuraavien taulukoiden avulla, että asennettava muisti on yhteensopivaa MacBook Pron kanssa.

MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008) ja aiemmat ja MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2008) ja aiemmat

Muistipaikkojen määrä

2

Perusmuisti

512 Mt (tilauskokoonpano)

Enimmäismuisti

Katso lisätiedot alla olevasta taulukosta.

Muistimoduulimääritykset

- Tyyppi DDR3 (Double Data Speed Small Outline Dual Inline Memory Module)

- 30 mm (1,18 tuumaa)

– 200-nastainen

- PC2-5300 DDR2 667 MHz (RAM)

Seuraavassa taulukossa on annettu muistin enimmäismäärä, jonka nämä kannettavat tietokoneet pystyvät tunnistamaan:

2 Gt

MacBook Pro, MacBook Pro (17-tuumainen), MacBook Pro (15-tuumainen, kiiltävä)

3 Gt

MacBook Pro (15- ja 17-tuumainen Core 2 Duo)

Huomautus: Nämä mallit tukevat vain enintään 3 Gt:n keskusmuistia. Jos haluat asentaa tietokoneeseen mahdollisimman suuren määrän SDRAM-muistia, asenna 2 Gt:n SO-DIMM-muistimoduuli yhteen muistipaikkaan ja 1 Gt:n SO-DIMM-muistimoduuli toiseen muistipaikkaan.

4 Gt

MacBook Pro (15-tuumainen 2,4/2,2 GHz), MacBook Pro (17-tuumainen 2,4 GHz), MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2008), MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008)

Muistin asentaminen ja poistaminen

Akku on poistettava ennen lisämuistin asentamista ja asennettava takaisin muistin asentamisen jälkeen. Seuraava ohje sisältää kaikki tarvittavat vaiheet toimenpiteen molempiin osiin.

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos olet juuri käyttänyt MacBook Prota, odota kymmenen minuuttia tietokoneen sammuttamisen jälkeen ennen kuin jatkat, jotta sisäiset osat jäähtyvät.

Vaihe 1: Akun irrottaminen

1. Sammuta MacBook Pro. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli ja mahdolliset muut johdot, joita MacBook Prohon on liitetty, jotta tietokone ei vahingoitu.

2. Käännä tietokone ylösalaisin.

3. Etsi akun vapautussalvat akun molemmilta puolilta.

4. Liu’uta molemmat salvat ylös. Akun pitäisi ponnahtaa hieman ylöspäin.

5. Nosta akku ulos.

2008_battery_removal

Vaihe 2: Muistipaikan luukun irrottaminen

1. Avaa muistipaikan luukun ruuvit 00-koon Philips-ruuvimeisselillä ja irrota luukku akkusyvennyksestä. MacBook Pron mallista riippuen luukussa voi olla kolme tai neljä ruuvia.

2008_open_door
  2. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta mahdollinen staattinen sähkö purkautuu kehostasi.

2008_discharge_energy

Vaihe 3: Aiempien muistimoduulien (mikäli käytössä) poistaminen

Jos haluat poistaa muistimoduulin (jos esimerkiksi vaihdat muistimoduulin tai jos haluat päästä käsiksi alempaan muistipaikkaan), voit poistaa moduulin levittämällä moduulin kummallakin puolella olevat kielekkeet vetämällä niitä ulospäin muistikortin lovista. Muistimoduulin pitäisi ponnahtaa hieman ylöspäin. Nosta muistimoduuli noin 25 asteen kulmaan ja liu’uta moduuli varovasti ulos muistipaikasta.

Tärkeää: Tartu muistimoduuleihin niiden reunoista. Älä kosketa kultaisia liitäntäkohtia.

2008_remove_memory

Vaihe 4: Muistimoduulien asentaminen

1. Aseta uusi muistimoduuli 25 asteen kulmaan. Kohdista muistimoduulissa oleva lovi muistipaikan pienen kielekkeen kanssa ja liu’uta moduulia muistipaikkaan, kunnes kullanvärinen reuna on melkein näkymättömissä. Paina muistimoduuli napakasti muistipaikkaan. Saatat tuntea jonkin verran vastusta, kun painat muistimoduulin paikalleen.

2. Levitä muistipaikan pienet kielekkeet varovasti ulospäin lovista ja paina muistimoduulia alaspäin, kunnes muistimoduulin päissä olevat kielekkeet lukittuvat paikoilleen.

3. Aseta mahdollinen lisämuisti toiseen muistipaikkaan.

Huomautus: asenna muistimoduulit seuraavan kuvan mukaisesti siten, että kultaiset liittimet ovat melkein kokonaan liitäntäkohdassa.

2008_insert_memory

Vaihe 5: Muistipaikan luukun kiinnittäminen takaisin paikalleen

Aseta muistipaikan luukku takaisin paikoilleen ja varmista, että luukku on asettunut pinnan myötäisesti ennen kuin kiristät ruuvit.

Vaihe 6: Akun asentaminen paikalleen

1. Aseta akun alareuna akun syvennykseen viistossa kulmassa alla olevan kuvan mukaisesti.

2. Paina akun yläreunaa varovasti alaspäin, kunnes akun salpa lukittuu paikalleen.

2008_insert_battery

Takaisin alkuun

Lisätietoja

Tarkista, että tietokone tunnistaa uuden muistin

Kun lisämuisti on asennettu, tarkista että tietokone tunnistaa sen. Tietokoneen muistin tarkistaminen:

1. Käynnistä tietokone.

2. Kun Mac OS X:n työpöytä tulee näkyviin, valitse ylhäällä olevan valikkorivin vasemmasta reunasta Omenavalikko () ja valitse sitten Tietoja tästä Macista.

Muistin kokonaismäärä sisältää tietokoneeseen alun perin asennetun muistin sekä nyt lisätyn uuden muistin. Jos kaikki muisti on vaihdettu, muistin kokonaismäärä on uuden muistin kokonaismäärä. Jos haluat saada tarkat tiedot tietokoneeseen asennetun muistin määrästä, avaa Järjestelmän kuvaus valitsemalla Omenavalikko () ja sitten Tietoja tästä Macista. Klikkaa sitten Lisätietoja ja valitse järjestelmän kuvauksen Laitteisto-kohdasta Muisti.

Jos tietokone ei tunnista muistia tai ei käynnisty oikein, varmista että asennettu muisti on yhteensopiva MacBook Pron kanssa ja varmista, että muisti on asennettu oikein poistamalla muistimoduuli muistipaikasta ja painamalla se uudelleen paikalleen.