Talen

Gearchiveerd - iPhoto 6: Afbeelding wordt weergegeven tijdens browsen, maar is leeg of vervangen door een uitroepteken tijdens bewerken

Onder bepaalde omstandigheden wordt een foto normaal weergegeven tijdens het browsen door miniaturen in de Bibliotheek of een album, maar wordt deze weergegeven als een leeg wit vlak of als een uitroepteken in een grijs vlak in de bewerkingsmodus.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Wanneer een uitroepteken wordt weergegeven, ontbreekt de foto mogelijk op de betreffende locatie. Wanneer een wit vlak wordt weergegeven, beschikt u mogelijk niet over de juiste rechten.

Als u Mac OS X 10.4 Tiger gebruikt, probeert u bij te werken naar versie 10.4.6 of hoger om problemen te voorkomen die dergelijke symptomen veroorzaken. Als het probleem hiermee niet is verholpen of als u Mac OS X 10.3.9 gebruikt, probeert u de juiste locatie van de afbeelding te zoeken of voert u de onderstaande instructies uit om het probleem op te lossen.

Deel I: De afbeelding zoeken

In deze eerste reeks stappen kunt u verder gaan met Deel II hieronder zodra u het betreffende bestand hebt gevonden.

1. Selecteer de miniatuur van de afbeelding in de weergave Album of Bibliotheek.
  2. Klik op de foto terwijl u Control ingedrukt houdt of klik met de rechtermuisknop op de foto, en kies Toon bestand in het snelmenu. Als de actie is geslaagd, wordt het hoofdbestand van de foto weergegeven in een Finder-venster.
  3. Als het bestand is gevonden, opent u het in Voorvertoning om er zeker van te zijn dat de afbeelding leesbaar en volledig is.
  4. Als de gewenste foto niet in de Finder wordt weergegeven of als de optie Toon bestand in het snelmenu niet wordt weergegeven, zoekt u het bestand in Spotlight met de opdracht Zoek in de Finder (Archief > Zoek).
  5. Als de foto niet is gevonden, kiest u Toon origineel bestand of Terug naar origineel in het snelmenu (zoals in stap 2). Als u eerder wijzigingen hebt uitgevoerd in de afbeelding in iPhoto, kunt u op deze manier een exemplaar terugzetten van voordat u wijzigingen hebt aangebracht.
  6. Als u de foto nog steeds niet kunt vinden, importeert u de afbeelding opnieuw vanaf de back-uplocatie of een opslagmedium.

Deel II: Problemen met rechten vaststellen en oplossen

1. Wanneer u het fotobestand hebt gevonden, selecteert u het in de Finder.
  2. Kies Toon info in het menu Archief.
  3. Klik in het venster Info onderaan op het driehoekje voor openvouwen om Eigendom en bevoegdheden te openen.
  4. Controleer of u leestoegang of lees- en schrijftoegang hebt tot het bestand. Als dit niet het geval is, wijzigt u dit in de menu's.
  5. Sluit het venster Info.
  6. Probeer de foto opnieuw weer te geven in iPhoto.
  7. Als de foto nog steeds niet wordt weergegeven in iPhoto, importeert u het bestand opnieuw door het bestandssymbool vanuit de Finder naar het iPhoto-symbool in het Dock te slepen.

Het probleem in de toekomst voorkomen

Als u wilt voorkomen dat dit probleem zich opnieuw voordoet, zorgt u ervoor dat u items in de map iPhoto-bibliotheek niet hernoemt, verplaatst of verwijdert.

Laatst gewijzigd op: 23-nov-2011
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 23-nov-2011
  • Artikel: HT1261
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(8 reacties)