Als je je Apple ID bent vergeten

Als je het e-mailadres of telefoonnummer van je Apple ID bent vergeten of niet zeker weet of je een Apple ID hebt, kun je dit opzoeken of controleren of je al bent ingelogd bij een app of voorziening.

Welke opties je kunt gebruiken om in te loggen bij je Apple ID

Je kunt inloggen bij je Apple ID met je e-mailadres van Apple ID of met andere e-mailadressen of telefoonnummers die in je account zijn geregistreerd. Als je je Apple ID niet meer weet, probeer je in te loggen met een e-mailadres of telefoonnummer dat je regelmatig gebruikt voor Apple services.

Als je bent ingelogd op je apparaat, kun je deze e-mailadressen en telefoonnummers vinden in 'Instellingen' of 'Systeeminstellingen'.

Controleer of je al bent ingelogd met je Apple ID

Controleer of je bent ingelogd op je apparaat. Je kunt ook kijken of je bent ingelogd bij apps of services van Apple.

Op een iPhone, iPad of Apple Watch

1. Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op je naam.
  2. Tik op 'Inloggen en veiligheid' om de e-mailadressen en telefoonnummers te vinden die je kunt gebruiken om in te loggen.Zoek in de instellingen van Apple ID de e-mailadressen en telefoonnummers die je kunt gebruiken om in te loggen.

Op een Mac

• Kies in macOS Ventura of hoger het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op je naam en klik vervolgens op 'Inloggen en veiligheid'. Je ziet de e-mailadressen en telefoonnummers die je kunt gebruiken om in te loggen.Zoek in de instellingen van Apple ID op de Mac de e-mailadressen en telefoonnummers die je kunt gebruiken om in te loggen.
  • In eerdere versies van macOS kies je het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik je vervolgens op 'Apple ID'.

Op een pc

In iCloud voor Windows wordt het e-mailadres van je Apple ID onder je naam vermeld.

Open iCloud voor Windows en zoek vervolgens onder je naam naar je Apple ID.

Andere manieren om je Apple ID te vinden

• Je kunt controleren of je bent ingelogd bij de App Store, FaceTime of Berichten op je iPhone, iPad, of Mac, of controleren of je bent ingelogd bij iTunes voor Windows op een pc.
  • Je kunt ook naar iCloud.com of appleid.apple.com gaan om te zien of je Apple ID vooraf wordt ingevuld op het inlogscherm.
  • Als je deel uitmaakt van een groep voor 'Delen met gezin', kun je een gezinslid vragen om de instellingen voor 'Delen met gezin' te controleren voor je Apple ID.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Je postvak Inkomend controleren op e-mails van Apple

Je Apple ID-e-mailadres terugvinden door te zoeken naar e-mails van Apple

Je Apple ID is mogelijk opgenomen in sommige e-mails van Apple. Zoek in je postvak Inkomend naar aankoopbewijzen en e-mails over reparaties, support of facturering van Apple.

Als je e-mailadres gemaskeerd is (j*****@icloud.com), komt het aantal sterretjes mogelijk niet overeen met het aantal tekens in je e-mailadres.