CD-skivan Firmware Restoration 1.8

Systemkrav:

• Intel-baserade Macintosh-datorer

Filstorlek: 22,5 MB

Hämta

CD-skivan Firmware Restoration kan användas för att återställa den fasta programvaran i en Intel-baserad Macintosh-dator.

Obs! Återställning av den fasta programvaran återställer vissa datorinställningar till förvalda värden.

Du kan endast använda denna CD för att återställa den fasta programvaran efter en avbruten eller misslyckad uppdatering. Om din dator redan befinner sig i detta tillstånd måste du hämta programvaran och skapa CD-skivan i en annan Macintosh-dator eller också kan du ta med din datorn till en Apple-butik eller ett Apple-auktoriserat serviceställe för att få den fasta programvaran återställd. Denna CD kan skapas i både PowerPC- och Intel-baserade Mac-datorer, med den fungerar endast med en Intel-baserad Mac.

Hämta korrekt skivavbild för Firmware Restoration

Olika datorer använder olika versioner av återställningsskivan. Använd tabellen nedan för att avgöra huruvida den här versionen av CD-skivan Firmware Restoration är korrekt för din dator. Om du inte hittar din dator i tabellen kan du behöva gå till någon av dessa sidor:

Firmware Restoration-CD 1.4:

Firmware Restoration-CD 1.5:

Firmware Restoration-CD 1.6:

Firmware Restoration-CD 1.7:

Dator

Modellidentifierare

Mac Pro (tidigt 2009)

MacPro 4,1

Xserve (tidigt 2009)

Xserve 3,1

Om du vill se modellinformationen (Modellidentifieraren) ska du utföra följande i den dator som du tänker använda CD-skivan med:

1. Välj Om den här datorn från Apple-menyn.

2. Klicka på knappen Mer info. Systeminformation öppnas.

3. Datormodellen visas på panelen Maskinvaruöversikt, som visas först när programmet startas. Det anges på följande sätt: MacBookPro 2,1.

4. Jämför modellinformation med tabellen ovan för att välja korrekt Firmware Restoration-skivavbild för att hämta för din dator.

Återställa den fasta programvaran med CD-skivan Firmware Restoration

När du vill återställa datorns fasta programvara måste du först skapa en CD-skiva med skivavbilden FirmwareRestorationCD.dmg. Gör så här:

1. Öppna Skivverktyg (i mappen /Program/Verktygsprogram).

2. Klicka på symbolen Bränn eller välj menyalternativet Bränn... i menyn Avbilder.

3. Navigera till den plats där FirmwareRestorationCD.dmg är sparad och klicka på knappen Bränn.

4. Montera en tom brännbar CD-skiva.

5. Klicka på knappen Bränn för att skapa CD-skivan Firmware Restoration. Filerna bränns på skivan.

Använd CD-skivan Firmware Restoration för att återställa den fasta programvaran:

6. Se till att datorn du försöker återställa är inkopplad i ett nätuttag.

7. Slå på datorn och och fortsätt hålla strömbrytaren intryckt. Lysdioden som indikerar viloläge blinkar snabbt, långsamt och snabbt igen (tre snabba, tre långsamma och tre snabba blinkningar).

I Mac-datorer utan lysdioden avges ljudsignaler i stället. Håll strömbrytaren nedtryckt tills du hör tre långa, tre korta och tre långa ljudsignaler.

På Mac-modeller med en brickmatad optisk skivenhet öppnas brickan så att du kan lägga i återställningsskivan.

8. Montera CD-skivan Firmware Restoration medan lysdioden blinkar eller ljudsignalerna hör och släpp sedan strömbrytaren. En lång ljudsignal avges när återställningsprocess har startat.

En förloppsindikator visas under en Apple-logotyp på en grå bakgrund. Förloppsindikatorn anger att den fasta programvaran håller på att uppdateras. Under uppdateringen måste du se till att inte bryta strömmen till, stänga av eller starta om datorn. Om detta inträffar måste återställningsprocessen startas på nytt från steg 6.

Datorn startas om automatiskt när den fasta programvaran har uppdaterats.

Du måste först godkänna programlicensavtalet innan du kan hämta eller använda denna uppdatering: Programlicensavtal

Språk som stöds:  Dansk, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Suomi, Svensk, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어