Om iOS 9-opdateringer

Med denne opdatering bliver din iPhone, iPad og iPod touch mere intelligent og proaktiv pga. de effektive søgefunktioner og forbedrede Siri-funktioner. De nye multitasking-funktioner i iPad giver dig mulighed for at arbejde med to apps på samme tid – side om side eller med den nye funktion Billede i billede. Og indbyggede apps bliver mere effektive med detaljerede oplysninger om offentlig transport i Kort, en helt nydesignet Noter-app og en helt ny News-app. Forbedringer i kernen af operativsystemet forbedrer ydeevne og sikkerhed og giver dig op til en times ekstra batteritid.

iOS 9.3.6

iOS 9.3.6 løser et problem, der kunne påvirke ydeevnen for GPS-lokalitet, og som kunne lede til, at dato og tid i systemet var forkert. Denne opdatering anbefales til alle brugere.

Du kan finde oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer her: https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 9.3.5

iOS 9.3.5 indeholder en vigtig sikkerhedsopdatering til din iPhone eller iPad og anbefales til alle brugere.

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 9.3.4

iOS 9.3.4 indeholder en vigtig sikkerhedsopdatering til din iPhone eller iPad og anbefales til alle brugere.

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 9.3.3

iOS 9.3.3 indeholder fejlrettelser og forbedrer sikkerheden i din iPhone eller iPad.

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 9.3.2

iOS 9.3.2 retter fejl og forbedrer sikkerheden i din iPhone eller iPad. Opdateringen:

• Retter en fejl, hvor noget Bluetooth-tilbehør kunne registrere problemer med lydkvaliteten, når det var parret med iPhone SE

• Løser et problem, hvor søgning efter ordbogsdefinitioner kunne mislykkes

• Retter en fejl, der forhindrede indtastning af e-mailadresser ved brug af det japanske Kana-tastatur i Mail og Beskeder

• Retter en fejl for VoiceOver-brugere, der bruger stemmen Alex, hvor enheden skifter til en anden stemme for at læse skilletegn eller mellemrum op

• Retter en fejl, som forhindrede MDM-servere i at installere specielle B2B-apps

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 9.3.1

Løser et problem, som fik apps til at holde op med at reagere, når der blev trykket på links i Safari og andre apps

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering, hvis du besøger dette websted: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da_DK

iOS 9.3

Med denne opdatering får din iPhone, iPad og iPod touch forbedringer i Noter, News, Sundhed og Apple Music og en ny funktion med navnet Night Shift, som måske kan give dig en endnu bedre nattesøvn ved at forskyde farverne på skærmen til den varmere ende af spektret om aftenen. Der er følgende nye funktioner, forbedringer og fejlrettelser:

Night Shift

• Når Night Shift er slået til, bruger funktionen din iOS-enheds ur og geografiske lokalitet til at finde ud af, hvornår solen går ned på din lokalitet. Så forskyder den automatisk farverne på skærmen mod den varmere ende af spektret, og kan måske endda give dig en bedre nattesøvn

Forbedringer i Noter

• Beskyt de noter, der indeholder dine mest private data, med Touch ID eller en adgangskode

• Sorter noter alfabetisk, efter oprettelsesdato eller efter ændringsdato

• Mens du tegner, kan du hurtigt få et frisk lærred frem ved at skubbe med to fingre eller ved at trykke på knappen Ny skitse

• En ny tjeklisteknap nederst på hver note gør det lettere at oprette lister

• Få vist miniaturer i stedet for store billeder og bilag ved hjælp af et langt tryk på et billede eller bilag i en note

• Vælg, om fotografier og videoer, der er taget fra Noter, kun skal arkiveres i Noter, eller om de også skal føjes til Fotos

• Tryk længe på et eksportarkiv fra Evernote for at importere dets indhold i Noter

Forbedringer i News

• Under Til dig findes nu Populære artikler med dagens vigtigste artikler

• Find spændende læsning under redaktørens udvalgte, som er en samling kanaler og emner, der er håndplukket af vores Apple News-redaktører

• Skub til venstre på artikler under Til dig på iPhone for hurtigt at dele eller arkivere, eller skub til højre for at se flere muligheder

• Afspil videoartikler direkte fra Til dig – uden at åbne artiklen

• Læs artikler, og se videoer i liggende retning på iPhone

• Skift tekststørrelse i artikler for at gøre dem lettere at læse

Forbedringer i Sundhed

• I appen Sundhed vises relaterede apps fra tredjeparter til bestemte datatyper som vægt, træninger og søvn

• Sundhedsoversigt giver adgang til data og mål for aktiviteterne Bevægelse, Motion og Stå fra Apple Watch

• Nem adgang til Oversigt og Nødinfo ved hjælp af hurtige 3D Touch-handlinger fra hjemmeskærmen

• Apps fra tredjeparter har nu adgang til aktivitetscirkler og -resumeer fra Apple Watch via HealthKit

Forbedringer i Apple Music

• Føj sange fra Apple Music-kataloget til spillelister uden at føje dem til biblioteket

• Afspil musikvideoer på iPad på fuld skærm

• Se, hvad der spilles på Beats 1 direkte fra fanen Radio – uden at stille ind på den

• Tryk på navnet på den sang, der afspilles nu, i Afspiller nu for at gå til albummet

• Se, hvilke sange der er de mest populære i Apple Music-katalogets album

Forbedringer i Fotos

• Udskil stillbilledet fra et Live Photo ved at trykke på Dubler, hvilket giver dig mulighed for at dublere Live Photo eller blot stillbilledet

• Forbedret ydeevne, når originale fotografier eller videoer hentes i fuld størrelse fra iCloud-fotobibliotek

• Del Live Photos mellem iOS og OS X via AirDrop og Beskeder

Forbedringer i iBooks

• Giver iBooks mulighed for at opbevare dine PDF-dokumenter i iCloud, så de er tilgængelige på alle dine enheder

• Mulighed for at hente tidligere købte lydbøger fra iBooks Store

• Mulighed for at dele dine køb af lydbøger med alle i familien ved hjælp af Familiedeling

• Nye praktiske betjeningsmuligheder til læsning af Manga med hurtigere sideskift og enklere forstørrelse af tekst

• Mulighed for at bruge Apple Pencil til at markere og arkivere dine yndlingspassager til senere

Forbedringer i uddannelse

• Introducerer en betaversion af Delt iPad, der giver flere elever mulighed for at bruge samme iPad på forskellige tidspunkter i løbet af dagen

• Mulighed for at logge ind på iCloud med administrerede Apple-id'er

• Tilføjer kompatibilitet med den nye app Klasseværelse

• Nye konfigurationsmuligheder, der styrer organiseringen af apps på hjemmeskærmen

• Nye betjeningsmuligheder, der bestemmer, hvilke apps der skal vises eller skjules på hjemmeskærmen

• Understøtter nye begrænsninger for iCloud-fotobibliotek og Apple Music

Forbedringer i CarPlay

• Medlemmer af Apple Music har nu adgang til deres indhold i Til dig og Nyt i CarPlay

• En ny funktion på skærmen i Kort med titlen I nærheden gør det hurtigere at finde benzinstationer, parkering, restauranter, caféer og andre vigtige ting på køreture

• Siri taler tydeligere, når hun læser beskeder op og opretter beskeder i CarPlay

• Equalizerjusterede lydniveauer mellem forskellige lydkilder i CarPlay

Dolby Digital Plus

• Mulighed for at afspille video, der er kodet med Dolby Digital Plus-lydstreams, med understøttelse af flere kanaludgange ved hjælp af Apple Lightning Digital AV-mellemstikket

Forbedringer og rettelser til hardwaretastaturer

• Piletaster kan bruges til at navigere i lister i Spotlight, Mail og Safari

• Mellemrumstasten kan bruges til at rulle i Mail

• Bedre ydeevne, når mellemrumstasten bruges til at rulle i Safari

• Mulighed for at åbne softwaretastaturet fra genvejslinjen, når der er tilsluttet et hardwaretastatur

• Løser et problem, der kunne forhindre oplåsning af en iPad ved hjælp af hardwaretastaturet

• Løser et problem, der fik hardwaretastaturer til at holde op med at reagere på sider, hvor brugeren var tvunget til at logge ind

• Løser et problem, der kunne få indtastningsfeltet i Beskeder til at forsvinde bag genvejslinjen, når et hardwaretastatur var tilsluttet

Andre forbedringer

• Mulighed i Kort for at få en fremhævet oversigt over destinationer og stop på en bestemt offentlig transportrute, når der trykkes på den

• Kort viser nu for hvert ruteforslag, om der er flere ruter med offentlig transport

• I Wallet er det nu muligt at se den app, der er knyttet til et kort i appen Wallet, ved at trykke på et symbol på kortet

• Det er nu muligt at tilmelde sig en butiks bonusprogram med Apple Pay ved kassen

• Mulighed for at afspille videoer i podcasts på fuld skærm

• I appen Aktivitet er der tilføjet en ny fane med navnet Træning med månedsoversigter over vigtige målepunkter og mulighed for at filtrere ud fra træningstypen

• Flyt til iOS indeholder nu forslag til apps fra App Store ud fra de apps, der er installeret på din Android-enhed

• I iCloud-lagring er der tilføjet forebyggende statusoplysninger og meddelelser i apps, der giver dig besked, før du løber tør for plads

• Godkendelse i to trin er nu tilgængelig for alle iCloud-konti

• Understøttelse af systemsproget spansk (Latinamerika)

• Siri-understøttelse af finsk (Finland), hebraisk (Israel) og malajisk (Malaysia)

Fejlrettelser til virksomheder

• Løser et problem, der kunne forhindre visse apps, der er købt via programmet til mængdekøb (VPP), i at starte efter en opdatering

• Understøttelse af iCloud-sikkerhedskopiering for VPP-apps, der er tildelt til enheder

• Håndterer et problem, der kunne forhindre korrekt installering af certifikater under opdatering af konfigurationsbeskrivelser

• Løser et problem, hvor visse IPSec VPN-konfigurationer kunne afbryde internetforbindelsen, efter en VPN-session var afsluttet

• Løser et problem for at forhindre iBooks i at sende e-mails med PDF-dokumenter, som administreres af virksomheden, fra konti, der ikke administreres

• Løser et problem for visse brugere af Exchange, som fik Kalender til at sende flere svar på samme invitation

• Forbedrer driftssikkerheden for enheder, der opretter forbindelse til OS X Caching Server

Fejlrettelser til Tilgængelighed

• Forbedrer 3D Touch-stabiliteten med tilgængelighedsindstillingen Knapbetjening

• Løser et problem, hvor VoiceOver forstyrrer tale efter diktering

• Løser et problem, hvor VoiceOver-brugere ikke kunne skrive en anmeldelse i App Store

• Løser et problem, hvor VoiceOver holdt op med at reagere, når der blev modtaget et telefonopkald via et Bluetooth-hovedsæt

• Løser et problem, hvor stor tekst ikke kunne læses i Påmindelser

Andre fejlrettelser og forbedringer af ydeevne og stabilitet

• Løser et problem, hvor manuel ændring af datoen til maj 1970 eller tidligere kunne medføre, at iOS-enheden ikke kunne tændes efter en genstart

• Løser problemer, der kunne forhindre nogle iCloud-sikkerhedskopieringer i at blive færdige

• Løser et problem for nogle brugere, hvor sundhedsdata var ufuldstændige efter gendannelse fra en iCloud-sikkerhedskopi

• Løser et problem med, at der kunne blive vist en upræcis procentværdi for batteriet

• Håndterer et problem, der forhindrede aktivering af iMessage eller FaceTime for nogle brugere

• Håndterer et problem, der kunne forhindre Telefon i at blive vist, når et opkald blev modtaget

• Løser et problem, der gjorde det muligt at tilsidesætte begrænsninger, som var indstillet til knappen Mobildata

• Løser et problem, der bevirkede, at der blev vist indstillinger til meddelelser i appen Apple Watch fra apps, som ikke var installeret på Apple Watch

• Forbedret driftssikkerhed ved brug af 3D Touch på tastaturet

• Forbedret driftssikkerhed i appen Telefon under indstilling af telefonsvarer

• Forbedret driftssikkerhed i appen Mail, når der næsten ikke er mere plads på enheden

• Forbedret driftssikkerhed i Mail, når Mail Drop bruges til at sende store bilag

Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle lande eller områder. Der er flere oplysninger på: http://www.apple.com/dk/ios/feature-availability og http://www.apple.com/dk/ios/updates/

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i opdateringen her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 9.2.1

Denne opdatering indeholder sikkerhedsopdateringer og rettelser af fejl, inklusive rettelse af en fejl der kunne forhindre at installering af apps blev færdiggjort, når MDM-server blev anvendt.

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering på dette websted: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=da_DK

iOS 9.2

Denne opdatering indeholder forbedringer og rettelser af fejl, inklusive:

• Forbedringer af Apple Music

• Nu kan du oprette en ny spilleliste, når du føjer en sang til en spilleliste

• Den senest ændrede spilleliste vises øverst, når sange føjes til spillelister

• Hent album eller spillelister fra dit iCloud-musikbibliotek ved at trykke på knappen til iCloud-overførsel

• Se hvilke sange, der er overført med den nye overførselsindikator ud for hver sang i Min musik og Spillelister

• Se værker, komponister og kunstnere, mens du søger i Klassisk musik i Apple Music-kataloget

• Et nyt afsnit med Tophistorier i News, så du kan holde dig ajour med dagens vigtigste nyheder (tilgængeligt i USA, Storbritannien og Australien)

• Mail Drop i Mail til at sende store bilag

• iBooks understøtter nu 3D Touch til at kigge og åbne på sider fra indholdsfortegnelsen, dine noter og bogmærker eller fra søgeresultater i en bog

• iBooks understøtter nu, at du kan lytte til en lydbog, mens du søger i dit bibliotek, læser andre bøger eller går på opdagelse i iBooks Store

• iPhone-understøttelse af USB-kameraadapter til import af fotos og videoer

• Forbedret stabilitet i Safari

• Forbedret stabilitet i Podcasts

• Løser et problem, hvor bilag til e-mail kunne blive utilgængelige for nogle brugere med POP-e-mailkonti

• Retter en fejl, hvor bilag kom til at overlappe tekst i e-mail for nogle brugere

• Løser et problem, hvor Live Photos kunne være slået fra efter gendannelse fra en tidligere iCloud-sikkerhedskopi

• Løser et problem, der kunne medføre at søgninger i Kontakter ikke viste nogen resultater

• Løser et problem, der kunne have forhindret Kalender i at vise alle ugens syv dage i ugeoversigt

• Retter en fejl, hvor Kamera-skærmen på iPad kunne blive sort ved forsøg på at optage video

• Retter en fejl, der kunne skabe ustabilitet i appen Aktivitet ved åbning af dagsoversigt på dagen for overgang til vintertid

• Løser et problem, der kunne forhindre data i at blive vist i Sundhed

• Retter en fejl, der kunne forhindre Wallet-opdateringer og advarsler på låst skærm i at blive vist

• Løser et problem, hvor opdatering af iOS kunne forhindre en alarm i at starte

• Retter et problem, hvor nogle brugere ikke kunne logge ind på Find min iPhone

• Løser et problem, der forhindrede nogle manuelle iCloud-sikkerhedskopieringer i at fuldføre

• Løser et problem, hvor brug af iPad-tastatur kunne medføre at tekstvalg blev slået til ved en fejl

• Forbedret reaktionstid for tastaturet ved brug af Hurtigt svar

• Forbedret tegnsætning på kinesiske 10-tasts tastaturer (Pinyin og Stroke) med ny udvidet visning af symboler til tegnsætning og bedre forudsigelse

• Retter en fejl på det kyrilliske tastatur, hvor skiftelås kunne blive slået til ved at skrive i felter til URL eller e-mail.

• Forbedringer af Tilgængelighed

• Løser et problem med VoiceOver ved brug af kamera til genkendelse af ansigt

• Gør det muligt at bruge VoiceOver til at afbryde vågeblus

• Gør det muligt at bruge VoiceOver til at starte appskifter med 3D Touch-bevægelser

• Løser et problem med Forenklet adgang ved forsøg på at afslutte telefonopkald

• Forbedret funktionalitet for brugere af Knapkontrol ved brug af 3D Touch

• Løser et problem med talehastigheden ved Læs skærm op

• Understøttelse af Siri på arabisk (Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater)

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering på dette websted: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=da_DK

iOS 9.1

Denne frigivelse indeholder nye funktioner, forbedringer og rettelser af fejl, inklusive:

• Live Photos registrerer nu, hvornår du hæver eller sænker din iPhone, så Live Photos automatisk lader være med at optage disse bevægelser

• Mere end 150 nye emoji-symboler med fuld understøttelse af emoji-symboler fra Unicode 7.0 og 8.0

• Forbedret stabilitet bl.a. for CarPlay, Musik, Fotos, Safari og Søg

• Forbedret ydeevne i forbindelse med multitasking

• Løser et problem, der kunne få Kalender til at holde op med at reagere i månedsoversigten

• Løser et problem, som forhindrede Game Center i at starte for nogle brugere

• Løser et problem, som fik indhold i nogle apps til at zoome

• Løser et problem, som kunne resultere i et forkert antal ulæste e-mails for POP-postkonti

• Løser et problem, som forhindrede brugere i at fjerne seneste kontakter fra ny e-mail eller beskeder

• Løser et problem, som fik nogle beskeder til ikke at blive vist i søgeresultater i Mail

• Løser et problem, som efterlod en grå linje i brødteksten i en lydbesked

• Løser et problem, som medførte aktiveringsfejl hos nogle operatører

• Løser et problem, som forhindrede nogle apps i at blive opdateret via App Store

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i denne opdatering, hvis du besøger dette websted: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da_DK

iOS 9.0.2

Denne opdatering indeholder rettelser og forbedringer, herunder:

• Retter en fejl i den indstilling, der slår en apps brug af mobildata til eller fra

• Løser et problem, der forhindrede aktivering af iMessage for nogle brugere

• Løser et problem, der resulterede i, at en iCloud-sikkerhedskopiering kunne blive afbrudt efter start af en manuel sikkerhedskopiering

• Retter en fejl, som ved en fejl kunne få skærmen til at rotere, når der blev modtaget meddelelser

• Forbedrer stabiliteten i Podcasts

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i opdateringen her: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da_DK

iOS 9.0.1

Denne opdatering indeholder rettelser, inklusive følgende:

• Retter et problem, som betød, at nogle brugere ikke kunne færdiggøre indstillingsassistent efter opdatering

• Retter et problem, hvor alarmer og tidtagere sommetider ikke afspillede en lyd

• Retter et problem i Safari og Fotos, som resulterede i, at billedet i en video, der blev sat på pause, blev forvrænget

• Retter et problem, som forårsagede, at nogle brugere med en speciel APN-indstilling via en beskrivelse mistede mobildata

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i opdateringen her: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=da_DK

iOS 9.0

Med denne opdatering bliver din iPhone, iPad og iPod touch mere intelligent og proaktiv pga. de effektive søgefunktioner og forbedrede Siri-funktioner. De nye multitasking-funktioner i iPad giver dig mulighed for at arbejde med to apps på samme tid – side om side eller med den nye funktion Billede i billede. Og indbyggede apps bliver mere effektive med detaljerede oplysninger om offentlig transport i Kort, en helt nydesignet Noter-app og en helt ny News-app. Forbedringer i kernen af operativsystemet forbedrer ydeevne og sikkerhed og giver dig op til en times ekstra batteritid.

Intelligens

• Proaktiv hjælp

• Præsenterer relevante oplysninger, allerede inden du er begyndt at skrive

• Underretter dig på basis af trafikforhold, når du skal tage afsted til aftaler

• Lærer, hvad du lytter til på bestemte steder eller på bestemte tidspunkter af dagen og kan automatisk vise betjeningspanelet til dine foretrukne apps til musik og lyd

• Forslag til begivenheder og kontaktoplysninger føjes til apps på basis af oplysninger fundet i Mail

• Forbedringer i Siri

• Søg i dine personlige fotos og videoer på basis af datoer, lokaliteter og navne på album

• Bed Siri om at minde dig om ting, du søger efter i apps, herunder Safari, Mail, Noter og Beskeder

• Bed om vejvisning vha. offentlig transport

• Forbedringer i Spotlight-søgning

• Få sportsresultater, vejrforhold og aktiekurser

• Enkle matematiske beregninger og konverteringer

• Start beskeder, telefonopkald og FaceTime-opkald fra resultater af søgninger efter kontakter

Nye iPad-funktioner

• Slide Over

• Brug hurtigt en anden app uden at forlade den, du arbejder i

• Skift hurtigt mellem Slide Over-apps

• Understøtter Apple-apps og aktiverede tredjepartsapps

• Split View

• Se og interager med to apps på samme tid

• Mulighed for at ændre størrelse på oversigten, så du kan have lige meget opmærksomhed på begge apps eller prioritere en app højere end en anden

• Understøtter Apple-apps og aktiverede tredjepartsapps

• Billede i billede

• Fortsæt med at se en video, mens du bruger dine yndlingsapps

• Understøtter Safari-video, FaceTime, Videoer og Podcasts og aktiverede tredjepartsapps

• Forbedringer i QuickType

• Med Multi-Touch-bevægelser er det lettere at vælge tekst på iPad

• Hurtig adgang til værktøjer til tekstredigering med genvejslinjen på iPad

• Understøtter tastaturgenveje i hardware

• Understøtter alle Unicode emoji-flag

Indbyggede apps

• Forbedringer i Kort

• Understøtter offentlige ruter, oplysninger om stationer med indgange og udgange, tidsplaner og vejvisning i udvalgte større byer

• Søg efter steder omkring dig efter kategori, inkl. Mad, Drikkevarer, Indkøb, Sjov m.m.

• Apple Pay-understøttelse er angivet på kort hos deltagende detailforretninger

• Trykte kort indeholder Wikipedia-oplysninger om milepæle og byer

• Nydesignet Noter-app

• Føj fotos til dine noter med det indbyggede kamera eller fra dit fotobibliotek

• Lav praktiske tjeklister, og hak udførte emner af med et tryk

• Brug din finger til at illustrere en ide

• Arkiver interessante emner direkte fra andre apps vha. menuen Del

• Helt ny News-app

• Læs dine yndlingsaviser, -tidsskrifter og -blogs, eller vælg mellem over en million emner

• Smuk typografi og smukt layout, smukke fotogallerier, videoer, animationer m.m.

• Gennemse artikler udvalgt på basis af dine interesser i Til dig Find anbefalinger af kanaler og emner i Udforsk News bliver mere personlig, jo mere du læser

• Del let artikler med venner, eller arkiv dem til senere – selv når du er offline

• Forbedringer i Mail

• Med søgeforbedringer kan du hurtigt finde det, du leder efter, ved at filtrere resultater på basis af afsender, modtager, emner eller en kombination af indstillinger

• Understøttelse af Markering giver dig mulighed for at forsyne et billede eller et PDF-bilag med tekst, figurer og endda din underskrift og derefter returnere det – uden at forlade Mail

• Arkiver let de bilag, du modtager, eller tilføj arkiver fra iCloud Drive eller andre udbydere af dokumenter, mens du skriver en ny besked

• Forbedringer i Apple Pay og Wallet

• Understøtter Discover-kort

• Understøtter bonuskort og kredit- og debitkort fra butikker

• Du kan tjekke endnu hurtigere ud og forberede en kommende betaling ved at trykke to gange på knappen Hjem fra den låste skærm og holde fingeren på Touch ID

• Ny iCloud Drive-app

• Søg let efter et arkiv, eller gennemse den nye iCloud Drive-app efter dato, navn eller mærker, som du har tilføjet på din Mac

• Åbn arkiver i alle kompatible apps, eller del med dem, du vælger

• Organiser mapper og arkiver

• Få iCloud Drive-appen i Indstillinger > iCloud > iCloud Drive, og vælg Vis på hjemmeskærm

• Forbedringer i CarPlay

• Afspiller lydbeskeder, så du kan høre andre menneskers stemmer

• Komplet understøttelse af bilens betjeningsknapper, så du kan vippe og dreje for at rulle gennem lister eller panorere i Kort

• Understøttelse af CarPlay-apps fra bilproducenter

Grundlæggende viden

• Længere batteritid

• Op til en ekstra time, før du skal oplade batteriet

• Skærmen slås fra, når det registreres, at den vender nedad og derfor ikke er i brug

• Energibesparende funktion optimerer enhedens ydeevne og forlænger batteritiden med op til tre ekstra timer

• Softwareopdateringer kræver mindre plads, når de hentes, og indeholder en mulighed for senere installering

• iOS-apps og brugergrænsefladen bruger nu Metal til at levere hurtigere rulning, jævnere animation og en bedre samlet ydeevne

• Forbedret sikkerhed med understøttelse af godkendelse i to trin og en standardkode på 6 cifre til Touch ID-enheder

Andre forbedringer

• Ny systemskrift: San Francisco

• Mulighed for at efterlade en besked, hvis modtageren ikke kan deltage i et FaceTime-opkald

• Del telefonbeskeder fra appen Telefon vha. delingsarket

• Sporing af fly og pakker til datasøgning

• Appen Sundhed tilføjer understøttelse af datatyper for reproduktiv sundhed, udsættelse for UV-stråler, vandindtagelse og hvilende tilstand

• HomeKit tilføjer understøttelse til automatiske vinduer og markiser, bevægelsessensorer og tilbehør til sikkerhedssystemer til hjemmebrug

• Podcasts har fået et helt nyt design, så det bliver lettere at finde de seneste episoder i dine yndlingsudsendelser, og underretter dig, når der er kommet nye episoder til dig

• Understøtter Wi-Fi-opkald på iPad, iPod touch og Mac, uden at iPhone er i nærheden af deltagende operatører

• Hjælp til Wi-Fi for automatisk at bruge mobildata, når Wi-Fi-forbindelse er dårlig

• Overførsel af indhold fra en Android-enhed med appen Flyt til iOS beskrives i http://www.apple.com/dk/move-to-ios

Udvidet understøttelse af sprog

• Ny kinesisk systemskrift: PingFang

• Forbedret forudsigelse, programmering og automatiske rettelser i kinesisk i QuickType

• Nydesignet input af skilletegn på kinesisk tastatur med 10 tegn

• Nydesignet brugergrænseflade til sprog, der går fra højre mod venstre

• Tilføjet Siri-understøttelse i Østrig, Belgien (fransk og hollandsk) og Norge

• Tilføjet understøttelse af Spotlight-søgning til Mexico

• Nye tastaturer til fransk (Belgien), tysk (Østrig), gujarati, hindi, (translitteration), hinglish, punjabi, spansk (Mexico) og telugu

• Forudsigelse af indtastning til fransk (Belgien), tysk (Østrig), koreansk, russisk, spansk (Mexico) og tyrkisk

• Understøttelse af diktering til hollandsk (Belgien), engelsk (Irland, Filippinerne, Sydafrika), fransk (Belgien), tysk (Østrig) og spansk (Chile, Columbia)

• Stavekontrol til finsk og koreansk

• Definitionsordbog til hindi, norsk og svensk

• Fransk-engelsk og engelsk-fransk samt tysk-engelsk og engelsk-tysk ordbog

• Ny japansk automatisk rettelse og forbedret forudsigelse af tekst og programmering i QuickType

• Muligheden for at skifte mellem talsystemer til arabisk og hindi

Virksomheder & uddannelse

• Tildel apps direkte til iOS-enheder uden at skulle konfigurere en iTunes Store-konto

• Mere stabile kalendere for kunder, der bruger Microsoft Exchange ActiveSync v16

• Udvidet VPN pr. app understøtter de indbyggede IPSec- og IKEv2 VPN-klienter

• Nye muligheder til styring af netværk til administrerede apps er med til at begrænse omkostningerne ved international data-roaming

• Nye begrænsninger for at forhindre ændringer i adgangskoder, navne på enheder og baggrunde eller for at slå AirDrop fra på administrerede enheder

• Understøttelse af udvidelser til tredjepartsapps til VPN, avanceret filtrering af indhold og tvungne Wi-Fi-netværk

Tilgængelighed

• Tilpasning af berøring giver ekstra muligheder for betjening af berøringsfølsomme emner til personer med begrænset fysisk motorik

• Opskrifter til knapbetjening til tilpasning af funktioner eller oprettelse af dine egne

• Understøttelse af Siri-stemmer til brugere af VoiceOver

• Ekstra tilpasning af AssistiveTouch

• Understøttelse af hardwaretastaturer til taster repeterer, langsomme taster og klæbetaster

• Forbedret omdirigering af lyd i MFi-høreapparater til valg af, hvor lyd skal afspilles

Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle lande eller områder. Der er flere oplysninger på: http://www.apple.com/dk/ios/feature-availability og http://www.apple.com/dk/ios/whats-new

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i opdateringen her: https://support.apple.com/da-dk/HT1222