Over updates voor iOS 7

Deze update heeft een schitterende nieuwe vormgeving en bevat bovendien honderden nieuwe functies.

iOS 7.1.2

Deze update bevat onder andere de volgende probleemoplossingen en beveiligingsupdates:

• Verbeterde connectiviteit en stabiliteit voor iBeacon

• Oplossing voor een probleem met gegevensoverdracht voor sommige accessoires van derden, inclusief scanners voor streepjescodes

• Oplossing voor een probleem met de gegevensbeveiligingsklasse van Mail-bijlagen

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.1.1

Deze update bevat verbeteringen, probleemoplossingen en beveiligingsupdates, waaronder:

• Verdere verbetering van de Touch ID-vingerafdrukherkenning

• Oplossing voor een probleem dat kon leiden tot verminderde toetsenbordrespons

• Oplossing voor een probleem bij het gebruik van Bluetooth-toetsenborden terwijl VoiceOver was ingeschakeld

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.1

In deze update is onder andere het volgende vernieuwd en verbeterd:

• CarPlay

• Speciaal voor de auto ontworpen iOS-interface.

• U hoeft alleen maar uw iPhone aan te sluiten in een auto die geschikt is voor CarPlay.

• Ondersteuning voor Telefoon, Muziek, Kaarten en Berichten evenals audio-apps van derden.

• Bediening via Siri en het aanraakscherm en de knoppen van de auto.

• Siri

• Zelf bepalen wanneer Siri luistert door de thuisknop ingedrukt te houden terwijl u praat en deze los te laten als u uitgesproken bent, in plaats van Siri automatisch te laten herkennen wanneer u stopt met praten.

• Nieuwe, natuurlijker klinkende mannen- en vrouwenstemmen voor Chinees (Mandarijn), Brits Engels, Australisch Engels en Japans.

• iTunes Radio

• Zoekveld boven 'Uitgelichte stations' om gemakkelijk stations aan te maken op basis van uw favoriete artiest of favoriete nummer.

• Met een tik op de knop albums kopen vanuit het scherm met het huidige nummer.

• Abonneren op iTunes Match vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch om te luisteren naar iTunes Radio zonder reclame.

• Agenda

• Mogelijkheid om activiteiten weer te geven in de maandweergave.

• Automatische weergave van nationale feestdagen voor diverse landen.

• Toegankelijkheid

• Vette tekst wordt nu ook gebruikt voor het toetsenbord, de calculator en veel symbolen.

• Bewegingsvermindering wordt nu ook toegepast in Weer, Berichten en bewegende onderdelen bij multitasking.

• Nieuwe mogelijkheden om knopvormen weer te geven, appkleuren donkerder te maken en het witpunt te verminderen.

• Nieuwe instelling in Camera op de iPhone 5s om HDR automatisch in te schakelen.

• iCloud-sleutelhanger wordt in meer landen ondersteund.

• Berichtgeving over FaceTime-gesprekken wordt automatisch gewist als u het gesprek aanneemt op een ander apparaat.

• Een sporadische crash van het beginscherm is verholpen.

• De vingerafdrukherkenning voor Touch ID is verbeterd.

• Verbeterde werking op de iPhone 4.

• Verholpen probleem met de weergave van de Mail-badge als het aantal ongelezen e-mails groter is dan 10.000.

• Meer verfijningen in de gebruikersinterface.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.6

Deze beveiligingsupdate biedt een oplossing voor de verificatie van SSL-verbindingen.

Voor informatie over de beveiligingsinhoud van deze update raadpleegt u deze website: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

Beschikbaar via iTunes.

iOS 7.0.5

Corrigeert netwerkprovisioning voor sommige iPhone 5s- en iPhone 5c-modellen die in Vasteland China worden verkocht.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.4

Verbeteringen en oplossingen voor problemen, onder andere voor een probleem waardoor sommige gebruikers geen FaceTime-gesprekken konden voeren.

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.3

Deze update bevat onder andere de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:

• iCloud-sleutelhanger is toegevoegd om uw accountnamen, wachtwoorden en creditcardnummers bij te houden op alle apparaten die u daarvoor toestemming geeft

• Er is een wachtwoordgenerator toegevoegd, zodat Safari suggesties kan doen voor unieke, moeilijk te raden wachtwoorden voor uw online-accounts

• Het bijgewerkte toegangsscherm geeft 'schuif om te ontgrendelen' met vertraging weer als Touch ID wordt gebruikt

• Het is nu weer mogelijk om via Spotlight op het web en in Wikipedia te zoeken

• Oplossing voor een probleem waarbij sommige gebruikers geen berichten via iMessage konden versturen

• Oplossing voor een probleem waardoor iMessage niet kon worden geactiveerd

• Verbeterde systeemstabiliteit bij gebruik van de iWork-apps

• Oplossing voor een kalibratieprobleem met de versnellingsmeter

• Oplossing voor een probleem dat ertoe kon leiden dat Siri en VoiceOver een stem met lagere kwaliteit gebruikten

• Oplossing voor een probleem dat het mogelijk maakte de toegangscode op het toegangsscherm te omzeilen

• De instelling 'Verminder beweging' minimaliseert beweging en animatie beter

• Oplossing voor een probleem met overmatige gevoeligheid bij VoiceOver-invoer

• De instelling 'Vette tekst' werkt nu ook met tekst op het beltoetsenpaneel

• Oplossing voor een probleem waarbij beheerde apparaten niet langer beheerd waren als software werd bijgewerkt

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.2

iOS 7.0.2-software-update

• Oplossingen voor problemen waarbij het mogelijk was om de code op het toegangsscherm te omzeilen

• Een Griekse toetsenbordoptie voor invoer van de toegangscode is opnieuw toegevoegd

Informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze website:http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

iOS 7.0.1

Deze update bevat oplossingen voor problemen en verbeteringen.

Opmerking: voor iPhone 5c en iPhone 5s

Zowel draadloos als via iTunes beschikbaar.

Voor meer informatie raadpleegt u iOS: een iPhone, iPad of iPod touch bijwerken.

iOS 7

Deze update heeft een schitterende nieuwe vormgeving en bevat bovendien honderden nieuwe functies, waaronder de volgende:

• Nieuwe vormgeving

• De vernieuwde vormgeving van de interface is doorgevoerd in het hele systeem en elke ingebouwde app

• Subtiele beweging en animatie; lagen en doorzichtigheid suggereren diepte

• Elegant nieuw kleurenpalet en verfijnde typografie

• Bijgewerkte systeemgeluiden en beltonen

• Bedieningspaneel

• Snel toegang tot veelgebruikte regelaars en apps door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen

• De vliegtuigmodus, Wi-Fi, Bluetooth en 'Niet storen' inschakelen; de schermhelderheid aanpassen; afspelen van media regelen; AirPlay en AirDrop inschakelen

• Snel toegang tot de zaklamp, timer, rekenmachine en muziekregelaars

• Verbeteringen in het berichtencentrum

• Nieuwe Vandaag-weergave met een overzicht van uw dag, inclusief het weer, uw agenda en beursinformatie

• Berichten die u sluit op één apparaat worden gesloten op al uw apparaten

• Verbeteringen in multitasking

• Schermminiaturen bekijken van geopende apps bij overschakelen tussen apps

• In elke app kan de inhoud op de achtergrond worden ververst

• Verbeteringen in Camera

• Vegen voor andere cameraopties: video, foto, vierkant en panorama

• Real-time fotofilters op de iPhone 4S of hoger en de iPod touch (5e generatie)

• Verbeteringen in Foto's

• Uw foto's en video's worden automatisch geordend in 'Momenten' op basis van tijd en locatie

• Anderen kunnen foto's toevoegen aan foto's die u deelt via iCloud; ondersteuning voor delen van video's; nieuwe activiteitsweergave

• Foto-effecten toevoegen

• Ondersteuning voor Flickr en Vimeo

• AirDrop

• Bestanden en gegevens snel en gemakkelijk delen met anderen vlakbij u

• Alles wordt veilig gecodeerd overgestuurd zonder dat een netwerk of configuratie nodig is

• AirDrop wordt ondersteund op de iPhone 5, iPad (4e generatie), iPad mini en iPod touch (5e generatie) en vereist een iCloud-account

• Verbeteringen in Safari

• Nieuwe tabbladweergave op de iPhone waarmee u gemakkelijk naar andere geopende webpagina's kunt gaan

• Gecombineerd slim zoekveld waarin u zowel zoektermen kunt typen als webadressen kunt invoeren

• Lijst met webpagina's die worden gedeeld door degenen die u volgt op Twitter

• iTunes Radio

• Voorziening voor streaming radio

• Keuze uit meer dan 250 uitgelichte stations en stations voor diverse genres

• Eigen stations aanmaken op basis van uw favoriete artiest of favoriete nummer

• Verbeteringen in Siri

• Nieuwe, natuurlijker klinkende mannelijke en vrouwelijke stemmen voor Amerikaans Engels, Frans en Duits

• Wikipedia, zoeken op Twitter en zoeken op het web met Bing zijn geïntegreerd

• Instellingen zoals Wi-Fi, Bluetooth en de helderheid wijzigen

• Ondersteund op de iPhone 4S, iPhone 5, iPad met Retina-scherm, iPad mini en iPod touch (5e generatie)

• Verbeteringen in App Store

• Apps weergeven die relevant zijn voor uw huidige locatie met 'Populair vlakbij'

• Leeftijdsgebonden apps zoeken in de categorie 'Kinderen'

• Uw apps automatisch laten bijwerken

• Activeringsslot via 'Zoek mijn iPhone'

• Om 'Zoek mijn iPhone' uit te schakelen, uw apparaat te wissen of opnieuw te activeren en uit te loggen bij iCloud is uw Apple ID-wachtwoord vereist

• U kunt een eigen bericht laten weergeven op het apparaat, zelfs nadat u het op afstand hebt gewist

• Verbeteringen in iTunes Store

• Nummers die u hebt gehoord op iTunes Radio als voorvertoning beluisteren en kopen vanuit de iTunes Store

• Nummers toevoegen aan uw iTunes-verlanglijst en nummers van de lijst kopen

• iTunes-cadeaubonnen inwisselen door de code te scannen met de camera

• Verbeteringen in Muziek

• Gekochte muziek afspelen vanaf iCloud

• Uw iPhone of iPod touch een kwartslag draaien om door uw muziek te bladeren in de albummuur

• Verbeteringen in Video's

• Gekochte films en tv-programma's afspelen vanaf iCloud

• Gerelateerde films en tv-programma's bekijken

• Verbeteringen in Kaarten

• Looproutes met stap-voor-stap-routebeschrijvingen

• Automatische nachtstand

• Bladwijzers worden via iCloud met al uw apparaten gedeeld

• Verbeteringen in Mail

• Nieuwe slimme postbussen, zoals 'Ongelezen', 'Bijlagen', 'Alle concepten' en 'Aan of kopie'

• Verbeterde zoekfunctie

• Pdf-annotaties bekijken

• FaceTime-audiogesprekken voeren

• Ongewenste bellers in Telefoon, Berichten en FaceTime blokkeren

• Ondersteuning voor het versturen van lange mms-berichten

• De Spotlight-zoekfunctie activeren door op een beginscherm omlaag te vegen

• Passbook-kaarten toevoegen door te scannen

• Nieuwe beltonen, meldingstonen, waarschuwingssignalen en systeemgeluiden

• Definities van geselecteerde woorden opzoeken in nieuwe talen: Nederlands, Italiaans en Koreaans

• Hellingmeter in de Kompas-app

• Ondersteuning voor Wi-Fi HotSpot 2.0

• Toegankelijkheidsfuncties

• Schakelbediening voor gebruikers met een motorische handicap

• Stijl van bijschriften voor spraak en geluid aanpassen

• Ondersteuning voor handschriftinvoer in VoiceOver

• Ondersteuning voor wiskundige invoer via Nemeth-braille in VoiceOver

• Keuze uit meerdere stemmen met hoge kwaliteit voor het uitspreken van geselecteerde tekst en VoiceOver

• Ondersteuning voor "Made for iPhone"-gehoorapparaten en stereo-audio voor de iPhone 5 en iPod touch (5e generatie)

• Functies voor zakelijk gebruik

• Bepalen welke apps en accounts worden gebruikt om documenten en bijlagen te openen

• VPN per app

• App Store-licentiebeheer

• SSO (single sign-on) op bedrijfsniveau

• Beheerde apps op afstand configureren

• Automatische gegevensbescherming voor apps van derden

• Synchroniseren van Exchange-notities

• Eigen lettertypen installeren

• Nieuwe verzoeken en beperkingen voor beheer

• Functies voor het onderwijs

• Mobiel-apparaatbeheer voor de Apple TV

• Verzoeken om het apparaat van leerlingen via AirPlay synchroon weer te geven op de Apple TV

• AirPlay-bestemmingen en AirPrint-printers vooraf configureren

• Gestroomlijnde aanmelding voor mobiel-apparaatbeheer

• Mogelijkheid om het wijzigen van accounts te beperken

• Filteren van webmateriaal

• Geautoriseerde apps kunnen de één-app-modus starten

• Toegankelijkheidsinstellingen voor de één-app-modus configureren

• Functies voor China, vasteland

• Integratie van Tencent Weibo

• Chinees-Engels woordenboek

• Verbeteringen voor handgeschreven invoer: nauwkeurigere invoer, onafhankelijkheid van de streekvolgorde en ondersteuning voor het gelijktijdig invoeren van meerdere karakters

• Oplossingen voor problemen

Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar in alle landen of alle gebieden.

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vindt u op deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL