Az iCloud-fotók kikapcsolása
Az iCloud-fotók biztonságosan tárolja a fényképeket és a videókat az iCloudban, és minden készülékén naprakészen tartja őket. Ha egy vagy több eszközön kikapcsolja az iCloud-fotókat, az olyan változások, mint például az új fotók vagy a törlések nem fognak szinkronizálódni az adott eszköz és a többi eszköz között.
Az iCloud-fotók kikapcsolása egy készüléken
Ha az egyik eszközön kikapcsolja az iCloud-fotókat, eldöntheti, hogy megtartja a fotók egy másolatát az adott eszközön, vagy törli a fotókat, és nem ment belőlük másolatot. Az olyan változtatások, mint például az új fotók feltöltése, a szerkesztések és a törlések nem fognak szinkronizálódni az adott eszköz és a többi, az iCloud-fotókat használó eszköz között.
iPhone, iPad vagy Apple Vision Pro készülékén:
Töltse le az eredeti fényképeket és videókat. Győződjön meg róla, hogy elegendő tárhely áll rendelkezésre a készülékén.
Lépjen be a Beállításokba, majd koppintson a saját nevére.
Koppintson az iCloud menüpontra. A Mentve az iCloudba alatt koppintson a Fotók elemre.
Az iCloud-fotók kikapcsolásához törölje „[Az eszköz] szinkronizálása” kijelölését.
Ha szeretne letölteni egy másolatot az iCloudba mentett fotókról és videókról az eszközére, válassza a Fotók és videók letöltése lehetőséget. Ha anélkül szeretné eltávolítani a fotókat, hogy másolatot mentene az eszközére, válassza az Eltávolítás az iPhone-ról lehetőséget.
Ha nem tölt le másolatot a fotóiról és videóiról, az optimalizált fotók nem őrzik meg az eredeti felbontást.
Macen
Töltse le az eredeti fényképeket és videókat. Győződjön meg róla, hogy elegendő tárhely áll rendelkezésre a Macen.
Az Apple menüben válassza a Rendszerbeállítások menüpontot, majd kattintson a saját nevére.
Kattintson az iCloud ikonra. A Mentve az iCloudba pontban kattintson a Fotók elemre.
Az iCloud-fotók kikapcsolásához kapcsolja ki „A Mac szinkronizálása” beállítást.
Ha szeretne letölteni egy másolatot az iCloudba mentett fotókról és videókról a Macjére, válassza a Letöltés lehetőséget. Ha szeretné eltávolítani a fotókat, de nem szeretne belőlük másolatot menteni az eszközére, válassza a Törlés a Macről vagy az Eltávolítás a Macről lehetőséget.
PC-n
Nyissa meg az iCloud Windows-verzióját. Ellenőrizze, hogy be van-e jelentkezve az Apple-fiókjába.
Kattintson a Fotók felirat melletti Beállítások gombra.
Törölje az iCloud-fotók kijelölését.
Kattintson a Kész, majd az Alkalmaz gombra.
Apple TV 4K és Apple TV HD készüléken
Lépjen a Beállítások alkalmazásba.
Válassza ki a Felhasználók és fiókok menüpontot, majd a kívánt fiókot.
Az iCloud szakaszban válassza a Fotók lehetőséget, majd kapcsolja ki az iCloud-fotókat.
Az iCloud-fotók kikapcsolása az iCloudban és az összes készüléken
Ha kikapcsolja az iCloud-fotókat a fiókjában, a fotók a szolgáltatás használatának leállítását követően 30 nappal törlődnek az iCloudból. Az új változtatások, például az új fotók feltöltése, a szerkesztések és a törlések nem szinkronizálódnak az eszközök között.
iPhone, iPad vagy Apple Vision Pro készülékén:
Töltse le az eredeti fényképeket és videókat. Győződjön meg róla, hogy elegendő tárhely áll rendelkezésre a készülékén.
Ha Önnek van megosztott fotókönyvtára, törölje a megosztott könyvtárat.
Lépjen be a Beállításokba, majd koppintson a saját nevére.
Koppintson az iCloud, majd a Tárhely elemre. Az iOS 17 és korábbi rendszereken koppintson a Fióktárhely kezelése elemre.
Koppintson az iCloud-fotók menüpontra.
Koppintson a Kikapcsolás és Fotók törlése elemre. Az iOS 17 és korábbi rendszereken koppintson a Kikapcsolás és törlés az iCloudból elemre.
Az iCloudban tárolt fotók és videók a szolgáltatás használatának leállítását követően 30 nappal törlődnek. Ha még azt megelőzően meggondolja magát, válassza a Törlés visszavonása lehetőséget.
Macen
Töltse le az eredeti fényképeket és videókat. Győződjön meg róla, hogy elegendő tárhely áll rendelkezésre a Macen.
Ha Önnek van megosztott fotókönyvtára, törölje a megosztott könyvtárat.
Az Apple menüben válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.
Kattintson a nevére.
Kattintson az iCloud, majd a Kezelés elemre.
Válassza az iCloud-fotók lehetőséget, majd kattintson a Kikapcsolás és fotók törlése elemre. A macOS Tahoe rendszerben kattintson a Kikapcsolás és törlés az iCloudból lehetőségre. A macOS Sonoma és korábbi rendszereken válassza ki a Fotók lehetőséget, majd kattintson a Kikapcsolás és törlés elemre.
Az iCloudban tárolt fotók és videók a szolgáltatás használatának leállítását követően 30 nappal törlődnek. Ha még azt megelőzően meggondolja magát, válassza az iCloud-fotók visszaállítása lehetőséget.