Tietoja macOS Server 5.7.1:stä ja sitä uudemmista

Apple on lopettanut macOS Serverin 21.4.2022. Nykyiset macOS Server -asiakkaat voivat ladata apin ja käyttää sitä edelleen macOS Montereylla.

Suosituimmat palvelintoiminnot, kuten välimuistipalvelin, tiedostonjakopalvelin ja Time Machine -palvelin, sisältyvät macOS High Sierran ja sitä uudempien versioiden kaikkiin asennuksiin, joten entistä useammat asiakkaat voivat käyttää näitä palveluita ilman lisäkustannuksia.

Jotta sinun on helpompi siirtyä Profiilinhallinnasta muihin MDM-ratkaisuihin, lue lisätietoja MDM-ratkaisun valitsemisesta ja MDM-siirron suunnittelemisesta.

macOS:ssä ja macOS Serverissä käytettävissä olevat palvelut

Lue, mitä palveluita macOS Serverissä on käytettävissä ja mitkä palvelut on siirretty macOS Serveristä macOS:ään.

macOS Server 5.12:een ja sitä uudempiin sisältyvät palvelut

macOS Server 5.12:een ja sitä uudempiin sisältyvät ja täysin tuetut palvelut ovat seuraavat:

• Profiilinhallinta

• Open Directory

macOS Server -versioihin 5.7.1–5.11.1 sisältyvät palvelut

macOS Server -versioihin 5.7.1–5.11.1 sisältyvät ja täysin tuetut palvelut ovat seuraavat:

• Profiilinhallinta

• Open Directory

• Xsan

macOS Serveristä macOS Big Suriin ja sitä uudempiin siirretyt palvelut

Xsan-hallinnan komentorivityökalut sisältyvät macOS Big Suriin ja sitä uudempiin. Lue lisää.

macOS Serveristä macOS High Sierraan ja sitä uudempiin siirretyt palvelut

Nämä palvelut ovat nyt käytettävissä macOS High Sierrassa ja sitä uudemmissa, ja ne löytyvät kohdasta Järjestelmäasetukset > Jakaminen:

• Tiedostopalvelin

• Välimuistipalvelin

• Time Machine -palvelin

Palvelun tila

Tässä taulukossa on esitetty kunkin macOS Server -palvelun tila ja käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Huolto

Tila

Vaihtoehdot

Profiilinhallinta

Käytettävissä Server 5.12.2:ssa

Lue lisätietoja MDM-ratkaisun valitsemisesta.

Xsan

Poistettu Server 5.12:sta

Quantum, macOS:n sisäiset komentorivityökalut

FTP

Poistettu Server 5.4:stä

SFTP/SSH

Server-dokumentit

Poistettu Server 5.4:stä

iCloud-dokumentit, Apache/WebDAV

DHCP

Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä

bootpd, sisältyy macOS:ään

DNS

Poistettu Server 5.7.1:stä

BIND, Unbound, KnotDNS

VPN

Poistettu Server 5.7.1:stä

OpenVPN, SoftEther VPN, WireGuard

Palomuuri

Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä

pf firewall (sisältyy macOS:ään)

Sähköpostipalvelin

Poistettu Server 5.7.1:stä

dovecot/Postfix

Courier, Kerio Connect

Kalenteri

Poistettu Server 5.7.1:stä

CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect

Wiki

Poistettu Server 5.7.1:stä

MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX -tiedostot

Websites

Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä

Apache HTTP Server (sisältyy macOS:ään), Nginx, Lighttpd

Yhteystiedot

Poistettu Server 5.7.1:stä

CalendarServer, DavMail, Kerio Connect

NetBoot/NetInstall

Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä

BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (kaikki sisältyvät macOS:ään), NetSUS, BSDPy

Viestit

Poistettu Server 5.7.1:stä

ejabberd, Openfire, Prosody

Radius

Poistettu Server 5.7.1:stä

FreeRadius

AirPort-hallinta

Poistettu Server 5.7.1:stä

AirPort-työkalu

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.