Tietoja 4K-, HDR-, HDR10+- ja Dolby Vision -ominaisuuksista Apple TV 4K:ssa

Tutustu Apple TV 4K:n käyttöönottoon ja nauti 4K-, HDR-, HDR10+- ja Dolby Vision -sisällöistä parhaalla laadulla.

Apple TV 4K on suunniteltu hyödyntämään 4K HDR:n kaikkia ominaisuuksia, jotta voit nauttia TV:stä parhaalla mahdollisella laadulla. Apple TV 4K tukee seuraavia 4K-näyttömuotoja:

• 4K Dolby Vision: Käytetään dynaamiseen videotoistoon 4K-televisioissa, jotka tukevat Dolby Vision HDR -kuvamuotoa. Kunkin kohtauksen väritoisto, kontrasti ja luminanssi määritetään erikseen tavallista HDR-toistoa tarkemmin.

• 4K HDR10+: Käytetään dynaamiseen videotoistoon 4K-televisioissa, jotka tukevat HDR10+-kuvamuotoa. Kunkin kohtauksen väritoisto, kontrasti ja luminanssi määritetään erikseen tavallista HDR-toistoa tarkemmin.*

• 4K High Dynamic Range (HDR): Käytetään 4K-televisioissa, jotka tukevat HDR-kuvamuotoa. Väritoisto, kontrasti ja luminanssi määritetään SDR-kuvamuotoa laajemmalta arvoalueelta ja SDR-muotoa tarkemmin.

• 4K Standard Dynamic Range (SDR): Käytetään 4K-televisioissa, jotka eivät tue HDR-, HDR10+- tai Dolby Vision -muotoa. Väritoisto-, kontrasti- ja luminanssialueet ovat normaalit.

* HDR10+ on tuettu vain 3. sukupolven Apple TV 4K:ssa.

Näin saat parhaan kuvanlaadun

Apple TV 4K on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen katselukokemus 4K-television ominaisuuksien perusteella. Joissakin tilanteissa voit kohdata ongelmia tai joutua tarkistamaan määritykset manuaalisesti. Tilanteet voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:

• TV:n kuva on sävyttynyt, värit ovat liian kirkkaita tai videokuva katkeilee tai ei näy ollenkaan.

• Näytössä esiintyy ajoittain häiriöitä tai lumisadetta tai näyttö välkkyy.

• HDR- tai Dolby Vision -ominaisuuden käyttäminen tuetussa televisiossa ei onnistu.

• Ääniongelmat, kuten äänen vaimeneminen, kohina tai epätahdissa oleva ääni ja kuva.

Jos kohtaat näitä ongelmia, varmista, että Apple TV:ssä on tvOS:n uusin versio. Noudata sitten seuraavia ohjeita.

Varmista, että televisio tukee HDR10-, HDR10+- tai Dolby Vision -kuvamuotoa.

Jotta Apple TV 4K voi määrittää näyttömuodoksi automaattisesti HDR10:n, HDR10+:n tai Dolby Visionin, television on pystyttävä toistamaan HDR10-, HDR10+- tai Dolby Vision -kuvamuotoa 60 Hz:n virkistystaajuudella (Euroopassa 50 Hz:n virkistystaajuudella). Apple TV 4K pystyy toistamaan näitä muotoja 30 Hz:n virkistystaajuudella (Euroopassa 25 Hz:n virkistystaajuudella), mutta Täsmäytä dynaaminen alue ‑ominaisuus on otettava käyttöön kohdassa Asetukset > Video ja ääni > Täsmäytä sisältö. Jos et ole varma, mitä muotoja TV tukee, tarkista asia TV:n käyttöoppaasta.

Käytä oikeaa HDMI-tuloliitäntää ja oikeita asetuksia

TV:stä riippuen sinun on ehkä käytettävä TV:ssä eri HDMI-tuloa korkealaatuista 4K- tai HDR-videokuvaa varten. Osa televisioista esimerkiksi tukee HDR:ää ainoastaan HDMI-tulon 2 tai 3 kautta. Tarkista TV:n käyttöoppaasta, mitkä tuloportit tukevat 4K:ta ja HDR:ää.

Oikean HDMI-tulon valitsemisen lisäksi sinun on ehkä valittava HDR10, HDR10+ tai Dolby Vision käyttöön television video- tai HDMI-asetuksissa. Joissakin tapauksissa asetuksissa ei mainita HDR10-, HDR10+- tai Dolby Vision -muotoa suoraan. Video- tai väriasetuksen nimi voi olla esimerkiksi Ultra, Deep tai parannettu video/väritoisto.

Tarkista HDMI-kaapeli

Jos sinulla on ongelmia HDMI-kaapelisi kanssa, saatat nähdä TV:ssäsi viestin, jonka mukaan HDMI-kaapelillasi on ongelmia jatkuvan yhteyden ylläpitämisessä. Jos Apple TV 4K on liitetty 4K-yhteensopivaan TV:hen, voit tarkistaa HDMI-kaapeliyhteyden kahden minuutin testillä. Valitse Asetukset > Video ja ääni ja valitse Tarkista HDMI-yhteys.

4K-video ja erityisesti HDR10-, HDR10+- tai Dolby Vision -sisällöt edellyttävät kuvamuodon kanssa yhteensopivaa HDMI-kaapelia. Apple suosittelee HDMI-kaapeleita, joissa on merkintä siitä, että ne ovat yhteensopivia Dolby Visionin kanssa, koska kyseiset kaapelit on testattu Apple TV 4K:n ja useiden muiden televisioiden kanssa. Yksi esimerkki on Belkin Ultra High Speed HDMI -kaapeli.

Jos sinulla on edelleen ongelmia HDMI-kaapeliyhteyden kanssa, tarkista kaikki liitännät ja varmista, että HDMI-kaapelissa on merkintä ”Compatible Dolby Vision”.

Vastaanottimen tai soundbarin tarkistaminen

Jos käytät ääni- ja videovastaanotinta tai soundbaria, yhdistä Apple TV 4K tilapäisesti suoraan televisioon. Jos ongelma ei ilmene, kun laite on liitetty suoraan televisioon, tarkista sen ominaisuudet, liitännät, asetukset sekä seuraavat:

• Varmista, että vastaanottimesi pystyy näyttämään kuvaa tarkkuudella, joka on 4K tai suurempi, ja että Apple TV 4K on liitetty HDMI-tuloliitäntään, joka tukee 4K-kuvaa ja HDMI 2.1 -signaalia.

• Vastaanottimet, jotka tukevat HDR10-, HDR10+- tai Dolby Vision -sisältöä, edellyttävät usein laiteohjelmiston päivittämistä ennen kuin ominaisuutta voidaan käyttää.

• Tarkista vastaanottimen video- ja HDMI-asetukset päivitysten jälkeen, sillä voit joutua ottamaan parannetun HDMI:n käyttöön asetuksissa.

• Varmista, että kaikki Apple TV 4K:n televisioon ja vastaanottimeen yhdistävät HDMI-kaapelit ovat yhteensopivia 4K- ja HDR-videosisällön kanssa.

Muiden HDMI-lisävarusteiden tarkistaminen

HDMI-kytkimet ja -jakajat tai muut lisälaitteet, joiden kautta Apple TV 4K on yhdistetty televisioon, saattavat häiritä HDMI-signaalia. Jos ongelma poistuu, kun välillä olevat laitteet poistetaan, tarkista laitteiden valmistajalta, tukevatko ne 4K- ja HDR-videosisältöä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.