Kuvien järjestäminen ja etsiminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kuvat-apilla voit järjestellä kuvasi ja videosi sekä käyttää niitä helposti. Se pystyy jopa näyttämään kuvat valikoidussa näkymässä, ja älykkäät hakutoiminnot auttavat löytämään nopeasti ja tarkasti sen, mitä etsit.

Kuvat on järjestetty Kirjasto-, Sinulle-, Albumit- ja Haku-välilehtiin. Kun laitat iCloud-kuvat päälle, kokoelmasi pidetään ajan tasalla kaikissa laitteissasi. Edistyksellisten hakutoimintojen avulla voit helposti etsiä kuvia henkilön, paikan, objektin tai tapahtuman mukaan.

Ennen kuin aloitat

Kirjasto

Nauti hetkiesi toimitetusta näkymästä Kirjasto-välilehdessä ja selaa sitten vuosien, kuukausien ja päivien mukaan tai kaikkia kuvia. Näet myös, miten Live Photos -kuvat ja videot heräävät henkiin, kun vierität ja selaat.

ios-17-iphone-14-pro-photos-library-all-photos
  • Vuodet: Tarkastele koko kirjastosi kuvia ja videoita, jotka olet ottanut tietyn vuoden aikana. Katso sitten kohokohdat pyyhkäisemällä.

• Kuukaudet: Napauta Lisää-painikettaLisää-painike to share or play a movie created from your moments.

• Päivät: Selaa tiettynä päivänä ottamiasi kuvia ja katso, miten jotkin videoistasi toistetaan automaattisesti vierittämisen aikana.

• Kaikki kuvat: Tarkastele koko kuvakirjastoasi, joka sisältää myös näyttökuvat ja kuvien kaksoiskappaleet siinä järjestyksessä kuin ne on otettu.

iOS 14:ssä ja uudemmissa voit suodattaa, mitä näytetään, joten kirjastoa on helpompi selata. Voit esimerkiksi näyttää vain kuvat tai vain videot. Voit suodattaa näytettävää sisältöä seuraavasti:

1. Napauta Kirjasto-välilehteä.

2. Napauta Kirjasto-välilehteä ja sitten oikeassa yläkulmassa Lisää-painikettaLisää-painike.

3. Napauta Suodattimet ja valitse sitten vaihtoehto, kuten Videot tai Suosikit.

4. Napauta Valmis.

Voit kumota suodattimen napauttamalla näytön ylälaidassa Suodattimet-painikettaSuodattimet-painike, valitsemalla vaihtoehdon ja napauttamalla Valmis.

Live Photos -kuvat ja videot eivät toistu automaattisesti Kuvat-apissa, kun alhaisen virran tila on käytössä.

Sinulle

Kuvat-appi hakee Sinulle-välilehdessä olevista kuvista ja videoista tärkeitä hetkiä ja esittää ne sitten Muistoiksi kutsuttuina kokoelmina. Näet myös jaetun albumin aktiviteetit, saat ideoita tehosteiden lisäämiseksi tiettyihin kuviin ja löydät jakoehdotuksia

ios-17-iphone-14-pro-photos-for-you-memories

Albumit

Albumit-välilehdessä näet luomasi kuva-albumit, jaetut albumit, jotka olet luonut tai joihin olet liittynyt, sekä erityyppisten kuvien ja videoiden kokoelmat, kuten selfiet, muotokuvat ja hidastetut videot. Paikat-albumissa voit jopa tarkastella kuviasi maailmankartalla, kun taas Ihmiset ja lemmikit -albumissa voit selata kuviasi niissä olevien henkilöiden mukaan.

Äskeiset-albumissa näkyy koko kokoelmasi siinä järjestyksessä kuin olet lisännyt kuvat kirjastoosi. Kun käytät iCloud-kuvia, albumeihin yhdessä laitteessa tekemäsi muutokset näkyvät myös muissa laitteissasi.

ios-17-iphone-14-pro-photos-albums

Uuden albumin luominen

1. Avaa Kuvat.

2. Siirry Albumit-välilehteen ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike .

3. Napauta Uusi albumi. Kirjoita albumin nimi, napauta Tallenna ja valitse sitten kuvat ja videot, jotka haluat lisätä.

4. Napauta Valmis.

Lisääminen olemassa olevaan albumiin

1. Avaa Kuvat.

2. Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia ja videoita, jotka haluat lisätä.

3. Napauta Jaa-painiketta Jaa-painike, napauta sitten Lisää albumiin ja valitse albumi.

Albumin nimen muuttaminen

1. Siirry albumiin ja napauta Lisää-painiketta Lisää-painike .

2. Napauta Nimeä albumi uudelleen.

3. Muuta nimeä ja napauta sitten Tallenna.

Järjestä albumit uudelleen

1. Siirry Albumit-välilehteen, napauta Näytä kaikki ja napauta sitten Muokkaa.

2. Pidä albumia painettuna ja vedä se haluamaasi paikkaan.

3. Napauta Valmis.

Lajittele kuvat albumin sisällä

iOS 14:ssä ja uudemmissa:

1. Siirry albumiin ja napauta sitten Lisää-painiketta Lisää-painike .

2. Napauta Järjestä ja valitse järjestämisperuste, kuten Muokattu tilaus, Vanhin ensin tai Uusin ensin.

Tunnista ja yhdistä päällekkäiset kuvat

iOS 16:ssa ja uudemmissa Kuvat-sovellus voi havaita päällekkäisiä kuvia. Jos kirjastossasi on päällekkäisiä kuvia, Kopiot-albumi luodaan automaattisesti, ja voit säästää tilaa yhdistämällä samanlaisia ​​kuvia.

Albumin jakaminen

Voit jakaa kuvia, videoita ja albumeja tiettyjen ihmisten kanssa ja antaa heidän sitten lisätä omia kuvia, videoita ja kommentteja. Albumit-välilehdessä näet jaetut albumit, jotka olet luonut ja joihin olet liittynyt. Lue lisätietoja albumien jakamisesta Kuvat-apissa.

Kuvien etsiminen

Kuvat-apin avulla löydät helposti tiettyä henkilöä, paikkaa, asiaa tai tapahtumaa esittäviä kuvia. Napauta Haku-välilehteä ja kirjoita sitten hakupalkkiin, mitä etsit.

ios-17-iphone-14-pro-photos-search
  • Hetket: Hae tapahtumaa, kuten konserttia, jossa kävit, tai matkaa, jolla olit. Kuvat-appi etsii vastaavia kuvia kuvissa olevien aika- ja sijaintitietojen sekä verkossa olevien tapahtumalistausten perusteella.

• Ihmiset ja lemmikit: Etsi kirjastostasi kuvia tietystä henkilöstä, ihmisryhmästä, kissasta tai koirasta. Pidä Ihmiset-albumin nimet ja kasvot järjestyksessä.

• Paikat: Näytä kuvat ja videot kartalla Paikat-osiossa.

• Kategoriat: Kuvat-appi tunnistaa maisemat, objektit ja paikkojen tyypit. Hae esimerkiksi sanalla ”järvi” ja valitse tulos, niin saat näkyviin sitä vastaavat kuvat.

Haku-välilehdessä ehdotetaan myös hetkiä, ihmisiä, paikkoja, kategorioita ja ryhmiä, joita voit hakea. Napauta ehdotettua hakua, kuten Vuosi sitten tai Eläimet, niin voit tarkastella kuviasi.

Kun teet hakuja kuvista, kasvojen, maisemien ja objektien tunnistus suoritetaan kokonaan laitteessa. Lue lisätietoja kuvista ja tietosuojasta.