Jos iMovie ei toimi Macissa

Lue, mitä voit tehdä, jos iMovie ei avaudu, et pysty toistamaan projektia tai sinulla on muita ongelmia.

Kokeile ensin näitä vianmääritystoimia annetussa järjestyksessä.

Testaa iMovie jokaisen alla mainitun toimenpiteen jälkeen uudelleen ja tarkista, onko ongelma ratkennut.

Macin uudelleenkäynnistys

Valitse Omenavalikosta Käynnistä uudelleen .

Nollaa NVRAM-muisti

Jos käytät iMovien kanssa ulkoista laitetta, kuten kameraa, nollaa NVRAM-muisti:

1. Sammuta Mac.

2. Irrota tietokoneesta kaikki ulkoiset laitteet, paitsi näppäimistö ja hiiri.

3. Nollaa NVRAM.

4. Avaa iMovie ja yritä toistaa ongelma.

• Jos iMovie toimii, liitä laitteet yksi kerrallaan uudelleen, kunnes pystyt toistamaan ongelman. Käynnistä Mac laitteen liittämisen jälkeen uudelleen, jos laite vaatii uudelleenkäynnistyksen.

• Jos iMovie ei vieläkään toimi, sinun on mahdollisesti päivitettävä laitteen laiteohjelmisto tai huollatettava laite.

Päivitä macOS ja iMovie

Valitse Omenavalikko  > App Store ja klikkaa Päivitykset. Jos iMoviesta on saatavilla päivitys, lataa ja asenna se klikkaamalla Päivitä.

Tarkista kameran ja mediamuodon yhteensopivuus

Varmista, että käytät iMovien kanssa yhteensopivaa kameraa ja mediamuotoa. Jos et löydä kameraa luettelosta tai tarvitset lisää apua, pyydä tukea laitteen valmistajalta.

Jos käytät Macin kanssa muun valmistajan videoliittymää, tarkista valmistajalta, onko laitteeseesi saatavilla laiteohjelmisto- tai muita päivityksiä.

Testaa uudella kirjastolla ja projektilla

Voit luoda uuden kirjaston ja testiprojektin tarkistaaksesi, johtuuko ongelma kirjastosta, projektista vai iMovie-apista. Luo ensin uusi kirjasto:

1. Lopeta iMovie.

2. Paina optionäppäintä samalla kun klikkaat Dockissa olevaa iMovie-appia tai kaksoisklikkaa Ohjelmat-kansiossa olevaa iMovie-appia.

3. Luo uusi kirjasto klikkaamalla Avaa kirjasto -ikkunassa Uusi.

4. Anna testikirjaston nimeksi "Test iMovie Library" ja tallenna se sitten kotikansiosi Elokuvat-kansioon.

Luo seuraavaksi sisäiseen trailerimalliin perustuva testiprojekti ja vie se sitten QuickTime-videotiedostona:

1. Palaa Projektit-näkymään klikkaamalla iMoviessa Projektit.

2. Valitse Arkisto > Uusi traileri, klikkaa Toiminta-trailerimallia ja klikkaa sitten Luo.

3. Valitse Arkisto > Jaa > Tiedosto, klikkaa Seuraava, anna tiedoston nimeksi ”Finish Line” ja tallenna videotiedosto sitten työpöydälle.

Tuo seuraavaksi QuickTime-videotiedosto uudessa kirjastossa uuteen projektiin:

1. Palaa Projektit-näkymään klikkaamalla Projektit. Klikkaa ikkunassa OK.

2. Valitse Arkisto > Uusi elokuva.

3. Valitse Arkisto > Tuo mediaa ja klikkaa sitten Tuo-ikkunan sivupalkissa Työpöytä. Valitse Finish Line.mov -tiedosto luettelosta ja klikkaa sitten Tuo valitut -painiketta.

4. Valitse leike selaimessa ja lisää sitten leike aikajanalle painamalla E-näppäintä.

5. Yritä toistaa ilmennyt ongelma. Jos esimerkiksi iMovie lakkasi toimimasta, kun lisäsit siirtymän, yritä lisätä siirtymä aikajanalle.

Jos uusi kirjasto ja projekti toimivat odotetulla tavalla, olet rajannut ongelman syyn alkuperäiseen kirjastoon tai projektiin. Yritä palauttaa alkuperäisen kirjaston aiempi versio Time Machine -varmuuskopiosta tai muusta varmuuskopiosta.

Nollaa iMovie

Palauta iMovien oletusasetukset. Tällä ei ole vaikutusta kirjastoihin.

Asenna iMovie uudelleen

Poista iMovie ja lataa ja asenna se sitten uudelleen. Tällä ei ole vaikutusta kirjastoihin.

Jatkuuko ongelma edelleen?

Ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.