Sisällön siirtäminen manuaalisesti Android-laitteesta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin

Tässä artikkelissa on vinkkejä yhteystietojen, kuvien, musiikin, dokumenttien ja muun sisällön siirtämiseen Android-laitteesta uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Voit myös siirtää Android-sisältösi automaattisesti uuteen iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin Siirry iOS:ään -apin avulla. Jos et voi käyttää appia, voit silti siirtää sisältösi manuaalisesti.

Mail, yhteystiedot ja kalenterit

iPhone-, iPad- ja iPod touch -ohjelmistoja voi käyttää esimerkiksi Google-, Microsoft Exchange- ja Yahoo-sähköpostipalvelujen kanssa. On siis hyvin todennäköistä, että voit säilyttää nykyiset sähköpostisi, yhteystietosi ja kalenterisi. Aloita lisäämällä kaikki käyttämäsi sähköpostitilit laitteeseesi.

Jos tarvitset apua sähköpostin, yhteystietojen ja kalenterien siirtämisessä, ota yhteys Apple-tukeen.

iPhone, jossa yhdistetyn Gmail-tilin asetukset näkyvät kohdassa Asetukset > Mail > Tilit > Gmail.

Kuvat ja videot

Jos käytät iCloud-kuvia ja tallennat kuvat ja videot iCloudiin, voit käyttää kuvakirjastoasi kaikilla laitteillasi milloin tahansa.

Voit siirtää Android-laitteessa olevat kuvat ja videot iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin tietokoneen avulla:

1. Liitä Android-laite tietokoneeseen ja etsi kuvat ja videot. Useimmissa laitteissa tiedostot löytyvät, kun valitset DCIM > Kamera. Asenna Macissa Android File Transfer, avaa se ja valitse sitten DCIM > Kamera.

2. Valitse siirrettävät kuvat ja videot ja vedä ne tietokoneesi kansioon.

3. Katkaise Android-laitteen yhteys ja liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen.

4. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Synkronoi kuvat iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin tietokoneessa. Löydät kuvat ja videot laitteesta valitsemalla Kuvat > Albumit.

Jos tarvitset apua kuvien ja videoiden siirtämisessä, ota yhteys Apple-tukeen.

Musiikki

Kun vaihdat iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, voit ottaa musiikin mukaasi. Voit siirtää musiikin tietokoneen avulla. Jos käytät musiikin striimauspalvelua, siirry App Storeen, lataa käyttämäsi striimauspalvelun appi ja kirjaudu sitten kyseisessä apissa sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Jos käytössä on Apple Music, kirjaudu sisään iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Voit siirtää Android-laitteessa olevan musiikin iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin tietokoneen avulla:

1. Yhdistä Android-laite tietokoneeseen ja etsi musiikkisisältösi. Useimmissa laitteissa nämä tiedostot löytyvät Musiikki-kohdasta. Asenna Macissa Android File Transfer, avaa se ja valitse sitten Musiikki.

2. Valitse siirrettävät kappaleet ja vedä ne tietokoneella olevaan kansioon.

3. Katkaise Android-laitteen yhteys ja liitä iPhone, iPad tai iPod touch tietokoneeseen.

4. Avaa iTunes Windows-tietokoneessa tai Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, ja klikkaa Kappaleet-vaihtoehtoa. Jos käytössä on Mac, jossa on macOS Catalina tai uudempi, avaa Musiikki-appi.

5. Avaa kappaleet sisältävä kansio ja vedä ne Musiikki-apin Kappaleet-osioon tai iTunes-kirjastoon.

6. select your iPhone, iPad, or iPod touch and click Music. You can choose to sync your entire library or select only the songs or artists that you just added

No alt supplied for Image
  7. Klikkaa Synkronoi. Löydät musiikin iPhonesta, iPadista ja iPod touchista Musiikki-apista.

Jos tarvitset apua musiikin siirtämisessä, ota yhteys Apple-tukeen.

Kirjat ja PDF-tiedostot

Voit siirtää e-kirjoja Android-laitteesta joko tuomalla ne iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin tai lukemalla niitä apeilla (esimerkiksi Kindle, Nook, Google Play Books ja monet muut). Jos haluat käyttää kirjoja apissa, siirry App Storeen, lataa käyttämäsi appi ja kirjaudu sitten sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

Voit siirtää Android-laitteesi ePub-kirjat ja PDF-tiedostot iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin tietokoneen avulla:

1. Yhdistä Android-laite tietokoneeseen ja etsi kirjat ja PDF-tiedostot. Useimmissa laitteissa nämä tiedostot löytyvät Dokumentit-kansiosta. Asenna Macissa Android File Transfer, avaa se ja valitse sitten Dokumentit.

2. Valitse siirrettävät kirjat ja PDF-tiedostot ja vedä ne tietokoneesi kansioon.

3. Katkaise Android-laitteen yhteys ja yhdistä iPhone tietokoneeseen.

4. Vedä Macissa kirjat ja PDF-tiedostot Kirjat-appiin. Vedä Windows-tietokoneessa kirjat ja PDF-tiedostot iTunesiin.

5. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina tai sitä uudempi. Avaa iTunes Windows-tietokoneessa tai Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, ja synkronoi ePub-kirjat ja PDF-tiedostot. Löydät ePub-kirjat ja PDF-tiedostot iPhonesta, iPadista ja iPod touchista valitsemalla Kirjat > Kirjasto.

Jos tarvitset apua kirjojen ja PDF-tiedostojen siirtämisessä, ota yhteys Apple-tukeen.

Dokumentit

Jos tallennat dokumentteja pilveen tai toiseen palveluun, kuten Dropboxiin, Google Driveen tai Microsoft OneDriveen, voit ladata kyseisen apin App Storesta. Kirjaudu sitten sisään. Voit myös säilyttää kaikkia tiedostojasi yhdessä paikassa Tiedostot-apin avulla.

Tiedostoja voi selata, etsiä ja järjestellä yhdessä paikassa iCloud Drivessa tai jossakin muussa palvelussa, kuten Dropboxissa tai Boxissa – riippumatta siitä, onko käytössä iPhone, iPad vai iPod touch.

Pages-, Numbers- ja Keynote-apit tukevat monia tiedostotyyppejä, kuten Microsoft Office -tiedostoja. Jos et käytä pilvipalvelua tiedostojen siirtämiseen, hanki apit:

1. Avaa App Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ja asenna Pages, Numbers ja Keynote.

2. Liitä Android-laite tietokoneeseen ja etsi dokumentit. Useimmissa laitteissa nämä tiedostot löytyvät Dokumentit-kansiosta. Asenna Macissa Android File Transfer, avaa se ja valitse sitten Dokumentit.

3. Valitse siirrettävät dokumentit ja vedä ne tietokoneella olevaan kansioon.

4. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina tai sitä uudempi. Avaa iTunes Windows-tietokoneessa tai Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, ja synkronoi dokumentit iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Jos tarvitset apua dokumenttien siirtämisessä, ota yhteys Apple-tukeen.

Apit

Suurin osa Android-laitteessa käyttämistäsi apeista on saatavilla App Storessa. Avaa App Store, hae tällä hetkellä käyttämiäsi appeja ja asenna ne.

Jos tarvitset apua kolmansien osapuolten appien tai tietojen kanssa, ota yhteyttä apin kehittäjään.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.