Näin tunnistat väärennetyt tai sertifioimattomat Lightning-liitännän lisävarusteet

Apple suosittelee käyttämään vain Applen sertifioimia lisävarusteita, joissa on Made for iPhone (MFi) -merkki. Tässä artikkelissa kerrotaan ongelmista, joita väärennetyt tai sertifioimattomat Lightning-lisävarusteet saattavat aiheuttaa. Siinä kerrotaan myös, miten tunnistat ne.

Jos käytät väärennettyjä tai sertifioimattomia Lightning-lisävarusteita, seuraavia ongelmia saattaa esiintyä:

• iOS-laitteesi saattaa vaurioitua.
  • Kaapeli saattaa vaurioitua helposti.
  • Liittimen pää saattaa irrota tai ylikuumentua tai se ei sovi laitteeseen.
  • Laitteen synkronointi tai lataaminen ei onnistu.

Pakkauksen ja kaapelissa olevan tekstin vertaaminen

Voit tunnistaa väärennetyt tai sertifioimattomat kaapelit ja lisävarusteet tutustumalla huolellisesti lisävarusteen pakkaukseen ja itse lisävarusteeseen. Sertifioiduissa muiden valmistajien lisävarusteissa on pakkauksessa MFi-merkki:

Joissakin lisävarusteissa saattaa olla MFi-merkin aiempi versio:

Applen valmistamaan Lightning–USB-kaapeliin on painettu Designed by Apple in California -teksti ja Assembled in China-, Assembled in Vietnam- tai Indústria Brasileira -teksti. Tekstit ovat noin 18 senttimetrin päässä USB-liittimestä. Tämän tekstin lopussa on 12-merkkinen sarjanumero.

Vertaa liittimiä ja laserkaiverruksia

Voit tunnistaa väärennetyt tai sertifioimattomat Lightning-lisävarusteet Lightning-liittimen, USB-liittimen ja laserkaiverrusten avulla. Vertaa seuraavia kuvia sertifioiduista Applen lisävarusteista sekä väärennetyistä tai sertifioimattomista Lightning-lisävarusteista. Nämä ovat vain esimerkkejä väärennöksistä, joita on olemassa myös muunlaisia.

Lightning–USB-kaapeli, Lightning-liittimen pää

Seuraavassa on esimerkkejä Lightning–USB-kaapelin Lightning-liittimen päästä. Ensimmäiset kolme ovat Applen valmistamia ja muut ovat väärennettyjä tai sertifioimattomia.

Applen valmistama Lightning–USB-kaapeli

Yksi kappale
Tasainen
Pyöristetyt, tasaiset, kullan- tai hopeanväriset kontaktit

Applen liittimen tuppi on aina samankokoinen (7,7 mm × 12 mm)

Harmaa/metallinen etulevyn insertti

Väärennetty tai sertifioimaton Lightning–USB-kaapeli

Useita kappaleita
Karhea tai epätasainen pinta
Neliömäiset kontaktit epätasaisella pinnalla

Vaihtelua leveydessä, pituudessa tai paksuudessa

Valkoinen tai musta etulevyn insertti

Lightning–USB-kaapeli, USB-liittimen pää

Seuraavassa on esimerkkejä Lightning–USB-kaapelin USB-liittimen päästä. Ensimmäiset neljä ovat Applen valmistamia ja muut ovat väärennettyjä tai sertifioimattomia.

Applen valmistama Lightning–USB-kaapeli

USB-liittimen kuoren liitokset ovat puolisuunnikkaan muotoiset
Liitosten välit reunasta ovat samanpituiset

USB-liittimen kontaktit ovat kullanväriset

USB-liittimen pinta on sileä ja yhtenäinen
USB-liittimen kuoren pinta on tasainen

USB-liittimen eristimen pinta on yhtenäinen ja tasainen

Väärennetty Lightning–USB-kaapeli

USB-liittimen kuoren liitokset ovat suorakulmaiset
Liitosten välit ovat epätasaiset

USB-liittimen kontaktit ovat hopeanväriset

USB-liittimen pinta on karhea tai rosoinen
USB-liittimen kuoren pinnassa on säppi tai tukipalanen

USB-liittimen eristimessä on lovia tai painaumia

Lightning–30-nastainen-sovitin

Seuraavassa on esimerkkejä Lightning–30-nastainen-sovittimesta. Ensimmäinen on Applen valmistama, muut ovat väärennettyjä.

Applen valmistama Lightning–30-nastainen-sovitin

30-nastaisen telakkaliitännän symboli on kirkas ja laserkaiverrettu
Sovittimen rungon ja Lightning-liittimen liitos on samalla tasolla

Väärennetty Lightning–30-nastainen-sovitin

Sumea tai puuttuva laserkaiverrus
Sovittimen rungon ja Lightning-liittimen välillä on porrastus tai suuri rako
Vaihtelua Lightning-liittimen ulkoasussa

Lightning–mikro-USB-sovitin

Seuraavassa on esimerkkejä Lightning–mikro-USB-sovittimesta. Ensimmäinen on Applen valmistama, muut ovat väärennettyjä tai sertifioimattomia.

Applen valmistama Lightning–mikro-USB-sovitin

Laserkaiverrettu USB-symboli
Sovittimen rungon ja Lightning-liittimen liitos on samalla tasolla

Väärennetty Lightning–mikro-USB-sovitin

Kohopainettu tai puuttuva USB-symboli
Sovittimen rungon ja Lightning-liittimen välillä on porrastus tai suuri rako
Vaihtelua Lightning-liittimen ulkoasussa

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.