App Store -ohjelman käyttö iOS-laitteissa, Apple TV:ssä tai tietokoneessa

iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple TV:n (4. sukupolvi) tai tietokoneen App Storella voit ostaa ja ladata ohjelmia, tarkastella aiempia ostoksiasi ja hyödyntää monia muita käteviä toimintoja.

App Storesta voit ladata uusia ohjelmia iPhoneesi, iPadiisi, iPod touchiisi tai Apple TV:hesi (4. sukupolvi).

iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi ohjelmia saattaa olla saatavilla myös Apple TV:hesi.

Selaaminen ja ostaminen

Ohjelmien lataamiseen ja ostamiseen App Storesta tarvitaan Apple ID. Apple ID on tili, jolla käytät Applen palveluita. Jos olet käyttänyt muita Applen palveluita, esimerkiksi iCloudia tai Mac App Storea, kirjaudu App Storeen samalla Apple ID:llä. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sellaisen.

Voit selata ja ostaa App Storen ohjelmia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla ja Apple TV:llä (4. sukupolvi) sekä iTunesin App Storessa Macilla tai Windows-tietokoneella. Jos haluat ostaa ohjelmia Maciisi, tee se Mac App Storessa iTunesin sijaan.

Lue lisätietoja siitä, millä maksutavoilla voit ostaa ohjelmia ja muuta sisältöä.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit selata ohjelmia iPhonen, iPadin ja iPod touchin App Storessa. Kun löydät haluamasi ohjelman, toimi seuraavasti:

1. Napauta ohjelmaa.
  2. Jos haluat ostaa ohjelmaa, napauta sen hintaa näytön oikeassa reunassa ja napauta sitten Osta.
    Jos haluat hankkia maksuttoman ohjelman, napauta näytön oikeasta reunasta Hae ja napauta sitten Asenna.
  3. Anna pyydettäessä salasanasi. Voit myös käyttää Touch ID:tä ohjelmaostoihin.

Ohjelma ladataan laitteeseesi.

Joissain ohjelmissa voit tehdä lisäostoja suoraan ohjelmassa. Jos otat Perhejaon käyttöön, voit hallita ohjelmien lataamista ja ohjelmien sisäisiä ostoja Pyydä ostolupa -toiminnolla.Lue lisätietoja ostoista ohjelmissa.

Mac tai Windows-tietokone

Voit selata App Storea tietokoneellasi seuraavasti:

1. Avaa iTunes ja klikkaa sitten iTunes Store.
  2. Klikkaa ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa Lisävalinnat-kuvaketta  .
  3. Klikkaa Ohjelmat  .
  4. Klikkaa näytön ylälaidassa App Store.

Kun löydät ohjelman, jonka haluat ostaa tai ladata, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa ohjelmaa.
  2. Jos haluat ostaa ohjelman, klikkaa ohjelman kuvan alla hintaa (Osta).
    Jos haluat hankkia maksuttoman ohjelman, klikkaa ohjelman kuvan alta Hae.
  3. Anna pyydettäessä salasanasi.

Ohjelma latautuu. App Storesta iTunesin kautta lataamasi ohjelmat näkyvät iTunes-kirjastossasi, mutta et voi käyttää niitä tietokoneellasi. Voit sen sijaan synkronoida ohjelmat laitteesi kanssa iTunesissa.

Apple TV (4. sukupolvi)

Jos haluat selata ohjelmia 4. sukupolven Apple TV:ssä, avaa App Store. Kun löydät ohjelman, jonka haluat ostaa tai ladata, toimi seuraavasti:

1. Valitse ohjelma.
  2. Jos haluat ostaa ohjelman, valitse sen hinta (Osta).
    Jos haluat hankkia maksuttoman ohjelman, valitse Hae.
  3. Anna pyydettäessä salasanasi.

Kun annat salasanasi, ohjelma ladataan.

App Store ei ole käytettävissä Apple TV:ssä (3. sukupolvi tai uudempi).

Aiempien ostosten lataaminen

Jos olet App Storessa millä tahansa laitteella ja näet ohjelman kohdalla iCloud-merkinnän, olet jo ostanut tai ladannut kyseisen ohjelman. Jos napautat , ohjelma ladataan laitteeseesi uudelleen. Tästä ei veloiteta.

Voit tarkastella aiemmin ostamiasi ohjelmia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, tietokoneella ja Apple TV:llä (4. sukupolvi) alla olevien ohjeiden mukaisesti.

iPhone, iPad ja iPod touch

1. Avaa App Store -ohjelma.
  2. Valitse Päivitykset.
  3. Napauta Ostetut.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes.
  2. Siirry App Storeen.
  3. Klikkaa Pikalinkit-kohdasta Ostetut.

Apple TV (4. sukupolvi)

1. Avaa App Store -ohjelma.
  2. Valitse näytön ylälaidassa Ostetut.

Jos Ostetut-kohtaa ei näy näytön ylälaidassa, paina kaukosäätimen Menu-painiketta, kunnes palaat App Storen päänäyttöön.

Ohjelman lisätietojen lukeminen

Jos haluat tietää ohjelmatiedoston koon, siirry App Storeen laitteellasi ja tarkista tiedot ohjelman sivulta Osta-painikkeen läheltä.

Jos haluat tarkistaa, mitä kieliä ohjelma tukee, siirry App Storeen laitteellasi ja tarkista tiedot ohjelman sivun Kielet-kohdasta. Tarkista kielituki ennen ohjelman ostamista.

Jos haluat tarkistaa, onko ohjelma saatavilla kaikille laitteillesi, siirry App Storeen laitteellasi ja etsi ohjelman kehittäjän verkkosivusto ohjelman sivulta. Tiedon pitäisi löytyä kehittäjän verkkosivustosta.

Jos sinulla on ohjelmaan liittyviä ongelmia, pyydä tukea ohjelman kehittäjältä. Löydät ohjelman kehittäjän yhteystiedot siirtymällä App Storessa ohjelman sivulle ja napauttamalla kehittäjän sivustoa.

Näin saat apua

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.