Applen vakioappien poistaminen iOS 10 -laitteen tai Apple Watchin Koti-valikosta

iOS 10:ssä joitakin Applen vakioappeja voidaan poistaa iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple Watchin Koti-valikosta.

Kun poistat vakioappeja Koti-valikosta, poistat samalla niihin liittyvät käyttäjätiedot ja asetustiedostot. Tämä saattaa vaikuttaa esimerkiksi niihin liittyviin järjestelmätoimintoihin tai Apple Watchissa oleviin tietoihin.

iOS:n vakioapit on suunniteltu hyvin tilaa säästäviksi, joten ne kaikki yhdessä vievät alle 200 Mt tilaa. iOS:n vakioappien poistaminen ei vapauta tallennustilaa laitteessa.

Vakioapit, jotka voidaan poistaa Koti-valikosta

Jos sinulla on iOS 10, voit poistaa1 seuraavat apit Koti-valikosta:

• Laskin

• Kalenteri

• Kompassi

• Yhteystiedot2

• FaceTime3

• Etsi ystäväni

• Koti

• iBooks4

• iCloud Drive

• iTunes Store

• Mail

• Kartat4

• Musiikki4

• News (mikäli saatavana)

• Huomautukset

• Podcastit4

• Muistutukset

• Pörssi

• Vinkit

• Videot tai TV

• Sanelut

• Watch-appi5

• Sää

1. iOS 12:ssa voit poistaa vakioapit laitteesi Koti-valikosta. Lue tästä artikkelista lisätietoja iOS 12:n vakioapeista.

2. Jos poistat Yhteystiedot-apin, kaikki yhteystietosi säilyvät Puhelin-apissa.

3. Jos poistat FaceTime-apin, voit yhä soittaa ja vastaanottaa FaceTime-puheluita Yhteystiedot- ja Puhelin-apeissa.

4. Jos poistat iBooks-, Kartat-, Musiikki- tai Podcastit-apit, ne eivät ole käytettävissä CarPlayssa.

5. Jos yrität poistaa Watch-apin iPhonesta, joka on liitetty Apple Watchiin, näet varoitusviestin, jossa pyydetään poistamaan Apple Watch -laitepari, ennen kuin appi voidaan poistaa.

Vakioapin poistaminen Koti-valikosta

1. Kosketa iOS-laitteen appia ja pidä sitä kevyesti painettuna, kunnes se alkaa heilua. Jos appi ei ala heilua, varmista, ettet paina sitä liian voimakkaasti.

2. Napauta apissa Poista ja napauta sitten Poista.

3. Paina lopuksi Koti-painiketta.

Jos sinulla on Apple Watch, apin poistaminen iPhonesta poistaa kyseisen apin myös Apple Watchista.

Poistetun vakioapin palautus

1. Siirry iOS-laitteen App Storeen.

2. Hae appi. Varmista, että käytät apin tarkkaa nimeä. Etsi vakioappien tarkat nimet.

3. Napauta Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, niin appi palautetaan.

4. Odota, kunnes appi on palautettu, ja avaa se sitten Koti-valikossa.

Jos sinulla on Apple Watch, apin palauttaminen iPhoneen palauttaa kyseisen apin myös Apple Watchiin.

Mitä tapahtuu, kun poistan vakioapin Koti-valikosta?

Vakioapin poistaminen Koti-valikosta saattaa vaikuttaa muihin järjestelmän toimintoihin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• Jos olet muodostanut pariliitoksen Apple Watchin ja iPhonen välille, apin poistaminen iPhonen Koti-valikosta poistaa kyseisen apin myös Apple Watchin Koti-valikosta.

• Jos poistat Podcastit-apin Koti-valikosta, Podcastit ei ole käytettävissä CarPlayn kanssa.

• Jos poistat Musiikki-apin, et ehkä pysty toistamaan osaa äänisisällöstä Applen apeissa tai muiden valmistajien apeissa joissakin autostereoissa tai stereovastaanottimissa.

• Jos poistat Pörssi- tai Sää-apin Koti-valikosta, pörssi- ja säätiedot eivät ole käytettävissä muissakaan yhteyksissä. Et esimerkiksi näe pörssi- tai säätietoja iPhonen Ilmoituskeskuksessa tai komplikaatioina tai vilkaisuina Apple Watchissa.

• Jos poistat Laskin-apin, laskin ei näy Ohjauskeskuksessa.

Voit palauttaa yllä mainitut toiminnallisuudet lisäämällä kyseisen vakioapin takaisin Koti-valikkoon.