Applen virtalähteiden, -johtojen ja -pistokkeiden käyttäminen Applen tuotteiden kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan Applen virtalähteistä, -johdoista ja -pistokkeista sekä siitä, miten toimia, jos jokin osa on vaurioitunut.

Kaikki Applen tuotteet – virtalähteet mukaan lukien – testataan tarkasti niiden turvallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi, ja ne on suunniteltu täyttämään viranomaisten määrittämät turvastandardit kaikkialla maailmassa. Asianmukaisesti käytettyinä ne antavat Applen tuotteille virtaa ja lataavat niiden akun turvallisesti.

Applen virtalähteiden käyttö

Mallinumerosta ja maastasi tai alueestasi riippuen Apple-tuotteeseesi saattaa kuulua joitakin seuraavista lisävarusteista: virtalähde, virtapistoke (ankanpää), USB-virtapistoke, USB-latauskaapeli tai virtajohto. Seuraavissa kuvissa on esimerkkejä näistä lisävarusteista:

pwr-adpt-29w-usbc-psl

Virtalähde

duckhead-adapter

Virtapistoke eli "ankanpää" (Yhdysvallat)

ac-adapter-duckhead

Virtapistoke eli "ankanpää" (EU)

ac-adapter-duckhead-wall

USB-virtapistoke (Yhdysvallat)

lightning-to-usb-cable

USB-latauskaapeli

power-cable

Virtajohto (Yhdysvallat)

Vinkkejä virtalähteiden asianmukaiseen käyttöön

• Älä lataa laitetta kosteissa olosuhteissa, sillä se saattaa aiheuttaa tulipalon, sähköiskun, loukkaantumisen tai Apple-tuotteen tai muun omaisuuden vaurioitumisen.

• Varmista, että virtapistoke ("ankanpää") tai virtajohto on kunnolla kiinni virtalähteessä, ennen kuin liität virtalähteen pistorasiaan.

• Kun irrotat johdon tuotteesta, pistorasiasta tai virtalähteestä, pidä kiinni johdon päässä olevasta liittimestä. Johdosta vetäminen saattaa rasittaa liittimen liitoksia tai aiheuttaa murtumia.

• Jos virtalähteessäsi on taittuvat piikit, muista suojata ne säilytyksen ajaksi taittamalla ne alas.

• Varmista, että virtapistokkeen ja -johdon portteihin ja liittimiin ei joudu vieraita materiaaleja ja roskaa.

• Varmista, että virtalähdettä käytetään paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto. Jos virtalähdettä käytetään paikassa, jossa on huono ilmanvaihto, kuten sohvan lähellä, huovan alla tai paksun maton päällä, virtalähde saattaa sammua ylikuumenemisen estämiseksi.

Vaurioituneen virtalähteen tai -johdon tunnistaminen

Jos virtalähde, -pistoke tai -johto on vaurioitunut, älä käytä sitä. Jos et ole varma, onko lisävaruste vaurioitunut, vie se Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen arvioitavaksi tai ota yhteys Apple-tukeen.

Vaurioitumisesta kertovat esimerkiksi seuraavat seikat:

• Johdon kuoressa on murtumia tai näkyviä kulumia.

• Virtapistokkeen piikit ovat taipuneet, löystyneet tai rikkoutuneet tai niitä puuttuu.

• Virtapistokkeen piikit eivät lukitu paikoilleen tai niissä on mustia jälkiä tai muita näkyviä vaurioita.

• Kipinöitä tulee jostain muualta kuin virtapistokkeen piikeistä.

• Virtalähteen kotelossa on murtumia, näkyviä vaurioita tai värinmuutoksia.

• Virtapistokkeesta tai jostain kohtaa virtajohtoa kuuluu poksahduksia.

• Virtalähde ei anna virtaa laitteelle.

Huomautus: Jos virtalähteen tai virtajohdon piikki on näkyvästi löysä, taipunut tai murtunut ja jäänyt pistorasian sisään, kyseessä on turvallisuusriski. Toimi seuraavasti:

1. Jos virtapistokkeen tai -johdon piikki näyttää vaurioituneelta tai jää jumiin pistorasiaan, älä korjaa tai poista sitä tai koske siihen. Älä myöskään koske pistorasiaan tai käytä sitä.

2. Jotta kyseinen pistorasia ei aiheuta sähköiskun vaaraa, katkaise sen virta virrankatkaisijasta tai sulakerasiasta. Jos et pysty katkaisemaan pistorasian virtaa tai et pysty varmistamaan, että virta on katkaistu, ota yhteys pätevään sähkömieheen.