iCloud-avainnipun ottaminen käyttöön

iCloud-avainnipun avulla voit pitää salasanasi (ja muut suojatut tietosi) ajan tasalla kaikissa laitteissasi ja jakaa ne luotettujen ihmisten kanssa.

iCloud-avainnippu muistaa asiat, jotta sinun ei tarvitse tehdä niin. Se täyttää automaattisesti tietosi, kuten Safarin ja appien käyttäjätunnukset ja salasanat, pääsyavaimet, luottokorttitiedot ja suojakoodit sekä Wi-Fi-salasanat, kaikissa hyväksymissäsi laitteissa. iCloud-avainnipun avulla voit myös jakaa salasanoja ja pääsyavaimia luotettujen henkilöiden kanssa.

iCloud-avainnipun käyttöönotto

Ennen kuin otat iCloud-avainnipun käyttöön, päivitä laitteeseesi uusin iOS- tai iPadOS-versio tai uusin macOS-versio ja ota kaksiosainen todennus käyttöön Apple ID:llesi.

iCloud-avainnipun käyttöönotto iPhonessa, iPadissa tai Apple Vision Prossa

1. Napauta Asetukset, napauta nimeäsi ja valitse sitten iCloud.

2. Napauta Salasanat ja avainnippu.

3. Laita iCloud-avainnippu päälle. Laite saattaa pyytää antamaan pääsykoodin tai Apple ID:n salasanan.

ios-17-iphone-14-pro-asetukset-apple-id-icloud-salasanat-avainnippu

Tallennetut salasanat ja pääsyavaimet iPhonessa tai iPadissa

iCloud-avainnipun käyttöönotto Macissa

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa nimeäsi ja sitten iCloud. Klikkaa aiemmissa macOS-versioissa Apple ID:tä ja klikkaa sitten sivupalkista iCloud.

3. Ota Salasanat ja avainnippu käyttöön.

macos-sonoma-jarjestelmaasetukset-icloud
  4. Jos valitset Hyväksy myöhemmin, kun kirjaudut sisään Apple ID:hesi, sinun on suoritettava hyväksyntä vanhalla pääsykoodilla tai toisesta laitteesta, kun sinua pyydetään tekemään niin. Jos et pysty suorittamaan hyväksyntää, nollaa päästä päähän salatut tietosi, kun sinua pyydetään tekemään niin.

Tallennetut salasanat ja pääsyavaimet Macissa

Jaetun salasanaryhmän määrittäminen

iOS 17:stä, iPadOS 17:stä and macOS Sonomasta alkaen jaetut salasanaryhmät tarjoavat helpon ja turvallisen tavan jakaa salasanoja ja pääsyavaimia perheesi ja muiden luotettujen yhteyshenkilöiden kanssa.

Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä

• Jos laitat iCloud-avainnipun pois päältä, salasana-, pääsyavain- ja luottokorttitiedot tallennetaan paikallisesti laitteeseen.

• Jos kirjaudut ulos iCloudista laitteellasi, kun avainnippu on päällä, sinulta kysytään, haluatko säilyttää vai poistaa avainnipun tiedot.

• Jos päätät säilyttää tiedot, salasanat ja pääsyavaimet tallennetaan paikallisesti laitteeseesi mutta niitä ei poisteta tai päivitetä, kun teet muutoksia muilla laitteilla.

• Jos et säilytä tietoja, salasanat ja pääsyavaimet eivät ole käytettävissä laitteessasi. Salattu kopio avainnipun tiedoista säilytetään iCloud-palvelimilla. Jos laitat iCloud-avainnipun takaisin päälle, salasanat ja pääsyavaimet synkronoidaan uudelleen laitteeseesi.

• Kun laitat iCloud-avainnipun pois päältä tai kirjaudut ulos iCloudista laitteessasi, et voi käyttää jaettuja salasanaryhmiä. Näiden ryhmien muut jäsenet voivat edelleen käyttää jakamiasi salasanoja ja pääsyavaimia.

Miten iCloud-avainnippu suojaa tietojasi?

iCloud suojaa tietojasi päästä päähän -salauksella, joka tarjoaa korkeimman tason tietoturvan. Tietosi suojataan avaimella, joka on johdettu laitteesi yksilöllisistä tiedoista, sekä vain omassa tiedossasi olevalla laitteen pääsykoodilla. Kukaan muu ei voi käyttää tai lukea näitä tietoja siirron tai säilytyksen aikana.

Lue lisää siitä, miten iCloud suojaa tietosi