iCloudiin tallennettujen tietojen arkistointi tai kopiointi

Lue, miten voit arkistoida tai kopioida iCloudissa käyttämiäsi tietoja.

iCloudiin tallennetun sisällön arkistoiminen on yksi tapa säilyttää ylimääräinen kopio tiedoistasi. Jos poistat tärkeän yhteystiedon, sähköpostiviestin tai dokumentin vahingossa, voit palauttaa sen iCloudista tai jostakin toisesta tekemästäsi kopiosta.

iCloud Drive -tiedostot

Seuraavien ohjeiden avulla voit kopioida tiedostoja Macista, iPhonesta, iPadista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta. Jos kopioit tiedoston iCloud Driven jaetusta kansiosta toiseen kansioon, jako-oikeuksia ei kopioida. Lue lisätietoja kansioiden jakamisesta.

Jos tiedosto on optimoitu iCloud Drivessa, se ladataan tietokoneeseen, ennen kuin se kopioidaan uuteen sijaintiin.

Tiedostojen kopiointi iCloud Drivesta Maciin

1. Klikkaa iCloud Drivea minkä tahansa Finder-ikkunan sivupalkissa.

2. Valitse tiedostot, jotka haluat kopioida.

3. Klikkaa Muokkaa-valikosta Kopioi kohteet ja sijoita sitten tiedostot uuteen sijaintiin.

Tiedostojen kopiointi Tiedostot-apista iPhonessa tai iPadissa

Tee iPhonessa näin:

1. Avaa Tiedostot-appi ja näytä sijainnit valitsemalla Selaa.

2. Napauta Sijainnit-kohdasta iCloud Drive ja napauta sitten Lisää.

3. Napauta Valitse ja valitse sitten kopioitavat tiedostot ja kansiot.

4. Valitse, miten haluat lähettää kopion tiedostosta. Napauta Lisää ja sitten Kopioi kohteet.

5. Valitse Sijainnit-kohdasta Omassa laitteessa tai jokin muu pilvipalvelu.

6. Pidä uudessa sijainnissa olevaa kansiota painettuna ja napauta sitten Sijoita.

Tee iPadissa näin:

1. Avaa Tiedostot-appi ja valitse sivupalkin Sijainnit-kohdasta iCloud Drive.

2. Napauta Valitse ja valitse sitten kopioitavat tiedostot ja kansiot.

3. Napauta Lisää ja sitten Kopioi kohteet.

4. Valitse Sijainnit-kohdasta Oma iPad tai jokin muu pilvipalvelu.

5. Pidä uudessa sijainnissa olevaa kansiota painettuna ja napauta sitten Sijoita.

Jos uusi sijainti ei näy Sijainnit-kohdassa, voit lähettää kopion tiedostoista AirDropin, Viestien tai Mailin avulla.

Tiedostojen kopiointi iCloud.comista

Seuraavien ohjeiden avulla voit ladata iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja tai tiedostoja, jotka ovat käytettävissä iWork-apeista iCloud.comissa:

1. Kirjaudu iCloud.comiin.

2. Avaa iCloud Drive.

3. Etsi ja valitse tiedosto.

4. Klikkaa sivun ylälaidassa LataaLataa tai kaksoisklikkaa tiedostoa. Dokumentti latautuu oletuslataussijaintiin.

Tiedostojen kopiointi Windowsista

Jos olet ottanut iCloud Driven käyttöön iCloudin Windows-versiolla Windows-tietokoneessa, voit kopioida tiedostoja Resurssienhallinnan iCloud Drive -kansiosta. Voit myös kopioida tiedostot iCloud.comista.

Jos tarvitset apua iCloudiin tallennettujen kolmansien osapuolten tietoihin liittyen, ota yhteyttä suoraan apin kehittäjään. Kolmansien osapuolten tiedot saattavat käyttää iCloud-tallennustilaasi, vaikket näkisikään niiden tietoja.

Kuvat ja videot

Jos käytät iCloud-kuvia, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin täysitarkkuuksisina versioina.

Kopioiden lataaminen laitteessa olevista kuvista ja videoista

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Valitse sitten Lataa ja pidä alkuperäiset ja tuo kuvat tietokoneeseen.

• Jos käytät Macia, avaa Kuvat-appi. Valitse kuvat ja videot, jotka haluat kopioida. Valitse Arkisto > Vie.

• Muista ottaa Windows-tietokoneessasi iCloudin Windows-versio käyttöön Avaa Resurssienhallinta. Klikkaa Selaus-paneelissa iCloud-kuvat ja valitse sitten kuvat, jotka haluat pitää Windows-tietokoneessasi. Klikkaa valintaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Pidä aina tässä laitteessa. Jos käytät iCloudin Windows 10 -versiota tai aiempaa, lue, miten voit ladata kuvasi. Kun kohteet ovat latautuneet, kopioi ne tietokoneessasi toiseen kansioon. Voit tehdä tämän pitämällä Ctrl-näppäintä painettuna ja vetämällä kohteet kansioon. Sisällytä tämä kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi.

Kopioiden lataaminen iCloud.comissa olevista kuvista ja videoista

Jos haluat ladata muutaman kuvan tai videon, käytä kuvien ja videoiden uusimpien versioiden lataamiseen iCloud.comia.

• Siirry iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa iCloud.comiin, napauta Kuvat ja napauta Valitse. Valitse sen jälkeen ladattavat kuvat ja videot ja napauta LisääLisää. Valitse Lataa ja vahvista valinta napauttamalla uudelleen Lataa. Kuvat ja videot ladataan .zip-tiedostona iCloud Driveen.

• Siirry Macissa tai Windows-tietokoneessa iCloud.comiin ja klikkaa Kuvat. Valitse sen jälkeen ladattavat kuvat ja videot ja klikkaa LataaLataa.

Jos iCloud Drive ei ole päällä, löydät lataamasi .zip-tiedoston Tiedostot-apin Lataukset- tai Äskeiset-kohdasta.

Kuvien kopiointi jaetuista albumeista

Voit myös kopioida kuvat ja videot manuaalisesti seuraavien ohjeiden avulla. Jaettuun kuvaan liittyviä kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta, eivätkä jaetuista albumeista tallennetut kuvat ja videot ole täysitarkkuuksisia versioita.

Kuvien kopioiminen jaetuista albumeista iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit.

2. Etsi Jaetut albumit ja napauta sitten haluamasi albumin nimeä. Sinun on ehkä pyyhkäistävä vasemmalle, jotta löydät jaetun albumin.

3. Tallenna kuvia albumista jollakin seuraavista tavoista:

• Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten JaaJaa. Valitse lisää kuvia vierittämällä kuvia vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla tallennettavia kuvia. Napauta Tallenna kuva.

• Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta JaaJaa ja sitten Tallenna kuva.

4. Tuo kuvat tietokoneeseen.

Kuvien ja videoiden kopiointi jaetuista albumeista Macissa

Tuo jaettujen albumien kuvat ja videot manuaalisesti Kuvat-kirjastoosi seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja valitse Jaetut albumit.

2. Kaksoisklikkaa jaettua albumia.

3. Ctrl-klikkaa (tai klikkaa hiiren oikealla painikkeella) kuvaa ja valitse Tuo.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida kirjaston. Voit tallentaa kuvat erillisenä kirjastona tietokoneeseen tai toiseen asemaan.

Kuvien ja videoiden kopiointi jaetuista albumeista Windowsissa

Tallennetut kuvat ovat käytettävissä silloinkin, kun laitat Kuvat pois päältä iCloudin Windows-versiossa. Voit tallentaa kuvia ja videoita jaetusta albumista tallentamalla ne toiseen kovalevysi kansioon:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.

2. Klikkaa Kuvat-kohdan vierestä Asetukset. Kirjoita muistiin iCloud-kuvien sijainti -kohdassa oleva polku.

3. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8 tai sitä uudempi) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).

4. Siirry iCloud-kuvien kansioon käyttämällä polkua, jonka kirjoitit muistiin. Avaa jaettu kansio.

5. Valitse tallennettavat kuvat ja kopioi ne toiseen kansioon tietokoneella. Voit tehdä tämän pitämällä Ctrl-näppäintä painettuna ja vetämällä kohteet kansioon. Sisällytä tämä kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi.

Lisätietoja Windows-tietokoneen varmuuskopioinnista saat Microsoft-tuesta.

Mail

Lue, miten voit siirtää, poistaa tai kopioida iCloud-sähköpostit Macissa.

Safarin kirjanmerkit

Näin viet kopion Safarissa olevista kirjanmerkeistä Maciin:

1. Valitse Arkisto > Vie > Kirjanmerkit.

2. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Jos haluat viedä kopion Mozilla Firefox-, Google Chrome- tai Microsoft Internet Explorer ‑kirjanmerkeistäsi, lue Mozillan, Googlen tai Microsoftin ohjeet kirjanmerkkien vientiin.

Yhteystiedot

Seuraavassa on ohjeet yhteystietojen vientiin Macista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta.

Yhteystietojen vienti Macissa

1. Avaa Yhteystiedot.

2. Valitse Kaikki yhteystiedot.

3. Klikkaa yhteystietoluettelossa olevaa yhteystietoa.

4. Valitse Arkisto > Vie > Vie vCard tai Muokkaa > Valitse kaikki, jos haluat valita kaikki kortit vientiä varten.

5. Valitse, minne tiedostot tallennetaan, ja klikkaa Tallenna.

Jos käytät listoja, voi olla järkevää arkistoida koko Yhteystiedot- tai Osoitekirja-tietokanta ja viedä se vCard-muodossa. Edellä mainittu vCard-tapa kopioi yhteystiedot, mutta ei listoja. Arkistot ovat monimutkaisempia, mutta niistä ei ehkä voi palauttaa tietoja, kun internet-yhteys on muodostettu ja olet kirjautuneena iCloudiin.

Vie arkisto avaamalla Yhteystiedot ja valitsemalla Arkisto > Vie > Yhteystietojen arkisto.

Yhteystietojen vieminen iCloud.comista

Vie iCloud-yhteystiedot vCard-muodossa

Yhteystietojen vieminen Windows-tietokoneen Outlookista

Katso Microsoftin yhteystietojen vientiä koskevat ohjeet.

Kalenterit

Voit seuraavien ohjeiden avulla viedä kalenterin Macista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta.

Kalenterin vienti Macissa

1. Klikkaa Kalenterissa kalenterin nimeä. Jos kalentereitasi ei näy, klikkaa Kalenterit.

2. Valitse Arkisto > Vie > Vie.

3. Valitse tiedoston sijainti ja klikkaa sitten Vie.

Kalenterin lataaminen iCloud.comista

1. Kirjaudu iCloud.comiin Apple ID:lläsi ja avaa Kalenteri.

2. Jaa kalenteri julkisesti.

3. Kopioi jaetun kalenterin URL-osoite ja sijoita se selaimen osoitekenttään. Älä klikkaa Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.

4. Muuta ”webcal” muotoon ”http” ja klikkaa Enter- tai rivinvaihtonäppäintä. ICS-tiedosto latautuu oletuslataussijaintiin.

5. Lisää kalenteri kalenteriohjelmaan, kuten Macin Kalenteri-appiin tai Windows-tietokoneen Outlookiin.

6. Lopeta kalenterin jakaminen.

iCloudin Kalenteri säilyttää kuuden viime kuukauden tiedot ja korkeintaan kolmen vuoden päähän tulevaisuuteen.

Kalenterin vieminen Windows-tietokoneen Outlookista

1. Avaa Outlook ja siirry Kalenteri-osioon.

2. Valitse Kalenteri-luetteloon kopioitava kalenteri.

3. Poista muiden kalenterien valinta.

4. Valitse Arkisto > Tallenna kalenteri.

5. Valitse Lisää asetuksia, jotta voit muuttaa kalenteriin sisällytettävää päivämääräväliä ja tietojen määrää. Tämä vaihtelee Outlookin version mukaan.

6. Klikkaa OK.

7. Valitse, minne kalenteri tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta.

8. Toista tämä kaikkien kopioitavien kalentereiden kohdalla.

Muistutukset

Näin viet kopion muistutuksista Macissa, jossa on macOS Mojave tai sitä vanhempi:

1. Avaa Muistutukset.

2. Siirry muistutusluetteloon, jonka haluat viedä.

3. Valitse Arkisto > Vie.

4. Anna nimi, valitse sijainti ja klikkaa sitten Vie.

Huomautukset

Näin teet kopion muistiinpanosta Macissa:

1. Avaa Muistiinpanot-appi ja valitse haluamasi muistiinpano.

2. Klikkaa Arkisto > Vie PDF:nä.

3. Valitse, minne haluat tallentaa dokumentin tietokoneessa.

sanelut

Näin teet kopion sanelusta iPhonessa tai iPadissa:

1. Avaa Sanelin-appi ja napauta tallennetta, jonka haluat kopioida.

2. Napauta LisääLisää > Monista. Voit myös napauttaa Jaa ja lähettää tallenteen Viestien tai Mailin kautta tai tallentaa sen Tiedostoihin.

Macissa voit kopioida monistettavan tallenteen vetämällä sen uuteen sijaintiin tai lähettää tallenteen Viestien tai Mailin kautta napauttamalla JaaJaa.

Muista varmuuskopiointi

iCloud varmuuskopioi iPhonen, iPadin ja iPod touchin Jos päätät pitää toisen kopion, voit varmuuskopioida tietokoneeseen. Myös iOS- ja iPadOS-laitteet kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Jos sinulla on varmuuskopio ja tietokoneesi tai laitteesi vahingoittuu tai katoaa, voit palauttaa tietosi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.