Mobiilidatapalveluiden ottaminen käyttöön iPad (Wi-Fi + Cellular) -mallissa

Jos käytössäsi on iPad (Wi-Fi + Cellular) -malli, voit hankkia laitteeseen mobiilidataliittymän. Sen avulla pysyt yhteydessä myös silloin, kun lähellä ei ole Wi-Fi-yhteyspisteitä.

Operaattorin fyysisen SIM-kortin käyttäminen

Jos otat käyttöön mobiilidataliittymän, joka käyttää paikallisen operaattorin fyysistä SIM-korttia, SIM-kortti on aktivoitava. Avaa SIM-kortin alusta ja aseta operaattorin SIM-kortti alustalle. Jos sinulla on aiemman iPadisi SIM-kortti, jonka haluat siirtää uuteen iPadiin, poista aiemman iPadisi SIM-kortti ja aseta se uuden iPadin SIM-kortin alustalle.

Jos mobiilidatayhteyden muodostaminen ei onnistu, valitse Asetukset > Mobiilidata ja varmista, että mobiilidata on käytössä.

Jos tarvitset apua liittymän siirtämiseen tai käytössäsi on yritystili tai jälkikäteen laskutettava tili, joudut ehkä ottamaan yhteyttä operaattoriin.*

eSIMin käyttäminen

Voit ottaa mobiilidataliittymän käyttöön joissakin iPad-malleissa eSIMin avulla. Jos haluat käyttää mobiilidataliittymää eSIMin avulla, käytä eSIMin operaattoriaktivointia, siirrä liittymäsi toisesta iPadista, liity olemassa olevaan iPhonen mobiilidataliittymään, etsi uusi liittymä, käytä QR-koodia tai käytä operaattorisi iPad-appia.

Lue lisää iPadin mobiilidatasta

Selvitä, mikä iPad-malli sinulla on

eSIMin operaattoriaktivointi

Jotkin operaattorit ja maailmanlaajuiset palveluntarjoajat voivat määrittää uuden eSIMin iPadiin käyttämällä eSIMin operaattoriaktivointia. Jos eSIM oli jo määritetty iPadiisi, kun ostit sen, käynnistä iPad ja aktivoi eSIM toimimalla ohjeiden mukaisesti.

Jos otit yhteyttä operaattoriisi eSIMin osalta vasta sen jälkeen, kun olit jo ottanut iPadisi käyttöön, ja operaattori suorittaa eSIMin operaattoriaktivoinnin:

1. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jonka mukaan operaattorin mobiililiittymä on valmis asennettavaksi, napauta sitä.

2. Napauta Asetukset-apissa kohtaa, jossa sanotaan, että operaattorin mobiililiittymä on valmis asennettavaksi.

3. Napauta Jatka.

4. Jos aktivoitava liittymä korvaa fyysisen SIM-kortin liittymän, poista SIM-kortti ja käynnistä iPad uudelleen.

Liittymän siirtäminen toisesta iPadista

Jotkin operaattorit tukevat eSIMin pikasiirtoa, joka siirtää SIM-korttisi aiemmasta iPadistasi uuteen iPadiin ilman, että sinun on otettava yhteyttä operaattoriisi. Jos sinua pyydetään siirtämään eSIMisi käyttöönoton aikana, noudata näytöllä olevia ohjeita.

Voit myös siirtää eSIMin toisesta iPadista käyttöönoton jälkeen:

1. Varmista, että iPad käyttää iOS:n uusinta versiota.

2. Valitse Asetukset > Mobiilidata > Siirrä iPad-liittymä.

3. Jos haluamasi numeron nimen vieressä on Siirrä-painike, napauta sitä.

4. Siirrä liittymä noudattamalla näytöllä olevia ohjeita. Joudut ehkä odottamaan muutaman minuutin, kunnes aktivointi on valmis.

Jos et näe Siirrä-painiketta tai et voi siirtää liittymää, sinun on ehkä otettava yhteys operaattoriisi.*

Liity olemassa olevaan iPhonen liittymään

Voit ottaa mobiilidataliittymän käyttöön lisäämällä iPadin olemassa olevaan iPhonen mobiilidataliittymään, jos operaattorisi tukee tätä vaihtoehtoa.

1. Varmista, että iPad käyttää iOS:n uusinta versiota.

2. Valitse Asetukset > Mobiilidata > Liity iPhone-liittymään ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Jos et voi valita Liity iPhone-liittymään -vaihtoehtoa, varmista, että olet ottanut Wi-Fi-yhteyden käyttöön iPadissa ja kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä sekä iPhonessa että iPadissa.

Etsi ja määritä uusi liittymä

Jotkin operaattorit tukevat mobiilidataliittymän ostamista ja käyttöönottoa suoraan iPadilla. Jos haluat nähdä luettelon käytössä olevista paikallisista operaattoreista, varmista, että sijaintipalvelut ovat käytössä. Valitse Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut ja laita Sijaintipalvelut päälle.

1. Varmista, että iPad käyttää iOS:n uusinta versiota.

2. Valitse Asetukset > Mobiilidata > Etsi uusi liittymä.

3. Valitse operaattori paikallisten operaattoreiden luettelosta.

4. Ota uusi mobiilidataliittymä käyttöön ja aktivoi se iPadissa noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

QR-koodin käyttäminen

Voit aktivoida eSIMin QR-koodin avulla, kun otat iPadin käyttöön ensimmäistä kertaa:

1. Kun pääset Ota käyttöön mobiilidata -kohtaan, napauta Käytä QR-koodia.

2. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Voit aktivoida eSIMin QR-koodin avulla, kun olet jo ottanut iPadin käyttöön:

1. Pyydä QR-koodi operaattoriltasi.

2. Avaa Kamera-appi ja skannaa QR-koodisi. Kun näyttöön tulee Mobiililiittymä havaittu -ilmoitus, napauta sitä.

3. Jos käytät iPadia, jossa on iOS 17.4 tai uudempi, ja saat QR-koodin sähköpostina operaattorilta tai operaattorin verkkosivulta, pidä QR-koodia painettuna ja napauta sitten Lisää eSIM.

4. Napauta Jatka.

5. Napauta Lisää mobiililiittymä.

Jos sinua pyydetään antamaan vahvistuskoodi eSIMin aktivoimista varten, syötä operaattorisi antama numero.

Muut eSIMin aktivointitavat

Jotkin operaattorit saattavat tukea muita eSIMin aktivointimenetelmiä, joiden avulla voit ottaa mobiilidatayhteyden käyttöön iPadissa.

Käytä linkkiä

Jos operaattorisi lähettää sinulle linkin eSIMin lataamista ja aktivointia varten:

1. Napauta linkkiä iPadilla, jossa on iOS 17.4 tai uudempi.

2. Napauta Salli, kun näyttöön tulee Aktivoi uusi eSIM -ilmoitus.

3. Napauta Jatka.

Operaattorin apin käyttäminen

Jos operaattorisi tukee eSIM-aktivointia apilla, lataa operaattorisi appi App Storesta ja toimi näytöllä näkyviä ohjeita.

eSIMin käyttäminen iPadin kanssa Manner-Kiinassa

Mobiilidataliittymän aktivointi eSIMillä Manner-Kiinassa on käytettävissä vain iPadissa (10. sukupolvi), Wi-Fi + Cellular, mallinumero A3162. Muut Manner-Kiinassa toimivat iPad Pro-, iPad Air-, iPad- ja iPad mini -mallit tai Manner-Kiinan ulkopuolelta ostetut mallit eivät pysty asentamaan eSIMiä Manner-Kiinassa toimivilta operaattoreilta. Ota yhteyttä China Unicomiin ja pyydä lisätietoja.

Lisätietoja eSIMin käytöstä iPadissa Manner-Kiinassa

Liittymän vaihtaminen

Voit vaihtaa liittymän tai tarkastaa sen tilan valitsemalla Asetukset > Mobiilidata. Jos otit mobiilidataliittymän käyttöön operaattorilta, sinun on ehkä otettava yhteys suoraan heihin liittymän vaihtamista varten.

Käytössäsi voi olla useita iPad-liittymiä, kun tilaat ne eri matkapuhelinoperaattoreilta iPadillasi, lisäät useita eSIM-liittymiä ja asetat SIM-kortin nano-SIM-kortin alustaan. Jos haluat vaihtaa aktiivisten liittymien välillä, valitse Asetukset > Mobiilidata ja napauta Mobiililiittymät-kohdassa liittymää, jota haluat käyttää.

Liittymän poistaminen käytöstä

Joidenkin operaattoreiden avulla voit poistaa mobiilidatasopimuksen käytöstä laitteessa, joka on joko maksettu etukäteen tai jälkikäteen. Jos haluat poistaa etukäteen maksetun sopimuksettoman liittymän käytöstä, älä uudista sitä kuukauden lopussa.

Jälkikäteen laskutettavat liittymät uusiutuvat kuukausittain. Jälkikäteen laskutettavan liittymän poistaminen käytöstä:

1. Valitse Asetukset > Mobiilidata.

2. Napauta operaattorisi nimeä ja valitse vaihtoehto, jonka mukaan liittymää ei uusita.

Jos saat viestin, jonka mukaan tilityyppiä ei tueta, tai jos sait SIM-kortin operaattorilta eikä Hallinnoi operaattorin tiliä -painike ole näkyvissä, ota yhteyttä operaattoriisi ja pyydä heitä poistamaan tilisi käytöstä.

Jos käytössäsi on iPad, jossa on Apple SIM tai upotettu Apple SIM

1.10.2022 alkaen Apple SIM -teknologia ei ole enää käytettävissä uusien mobiilidatapalveluiden aktivoinnissa iPadissa. Kysy matkapuhelinoperaattoriltasi, miten mobiilidataliittymä aktivoidaan iPadissa.

Jos et ole varma, käyttääkö iPadisi Apple SIMiä, tarkista, mikä iPad-malli sinulla on ja klikkaa sen teknisten tietojen linkkiä.

* iPadia koskevat matkapuhelinoperaattorin käytännöt, joihin saattaa kuulua dataliittymän siirtorajoituksia. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä operaattoriin. Jos et ole varma, mille operaattorille sinun pitäisi soittaa, valitse iPadissa Asetukset > Operaattori tai poista SIM-kortti ja tarkista operaattorin nimi tai logo kortista.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.