VoLTE-puheluiden soittaminen (Voice over LTE)

Voit soittaa korkealaatuisia puheluita iPhone 6:lla tai uudemmalla VoLTE-toiminnon avulla. Tällaisen puhelun soittaminen edellyttää, että molemmat puhelimet tukevat VoLTE-toimintoa.

Operaattorin ja sijainnin tarkistaminen

VoLTE-toiminnon käyttömahdollisuus riippuu muutamista seikoista, joita ovat

• oma sijaintisi, matkapuhelinliittymäsi sekä iPhone-malli

• operaattori, operaattorin liittymä, sijainti ja puhelun vastaanottajan puhelimen malli.

Jotkin operaattorit tukevat VoLTE-toimintoa vain joissakin kaupungeissa tai suuntanumeroalueilla. Jos tarvitset lisätietoja alueestasi ja matkapuhelinliittymästäsi, ota yhteys operaattoriisi.

Voit tarkistaa, tukeeko operaattorisi VoLTE-puheluita ja iPhonen toimintoja.

VoLTE-toiminnon käyttöönottaminen

Joillakin operaattoreilla tämä toiminto on oletusarvoisesti käytössä. Voit tarkistaa, onko VoLTE käytössä, valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat ja tarkistamalla, onko VoLTE tai LTE käytössä.

No alt supplied for Image

Jos saat virheilmoituksen

Kun yrität ottaa VoLTE-toiminnon käyttöön, näyttöön saattaa tulla viesti ”LTE-puheluja ei voida aktivoida. Ota LTE-puhelut käyttöön tällä tilillä ottamalla yhteyttä operaattoriisi.” Näin voi käydä tietyntyyppisissä liittymissä, esimerkiksi yritysliittymissä, ja joidenkin operaattorien kohdalla. Jos otat VoLTE:n käyttöön mobiiliverkossa, jota operaattori ei ole sertifioinut VoLTE-käyttöön, tämä saattaa vaikuttaa akun kestoon, puheluihin, tekstiviesteihin, viesteihin, vastaajaan ja mobiilidataan. Pyydä lisäohjeita operaattorilta.

Saatat myös saada ilmoituksen, jonka mukaan sinun täytyy asettaa laitteeseen uusi SIM-kortti. Tätä voi ilmetä vanhemmanmallisia SIM-kortteja käytettäessä. Saatat tarvita uuden SIM-kortin, jotta voit käyttää VoLTE-toimintoa. Ota yhteyttä operaattoriisi.