Terveys-apin käyttäminen iPhonessa tai iPadissa

Terveys-appi kerää terveystietoja iPhonesta, iPadista, Apple Watchista ja apeista, joita jo käytät. Voit siis nähdä edistymisesi kätevästi yhdestä paikasta.

Terveys-apin kuvake

Terveys laskee automaattisesti askeleesi sekä kävely- ja juoksumatkasi. Jos käytössäsi on Apple Watch, se seuraa automaattisesti aktiivisuustietojasi. Voit myös syöttää tietoja johonkin Terveyskategoriaan tai saada tietoja mistä tahansa käyttämästäsi apista tai laitteesta, jos ne ovat yhteensopivia Terveys-apin kanssa.

Terveysprofiilin määrittäminen

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Yhteenveto-välilehteä ja napauta sitten oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasiNo alt supplied for Image. Jos käytät iPadia, napauta vasemmassa yläkulmassa Profiili.

3. Napauta Terveystiedot ja sitten Muokkaa.

4. Lisää omat tietosi, kuten syntymäpäivä ja veriryhmä.

iPhonen Terveystiedot-näyttö, jossa näkyvät terveysprofiilin tiedot, kuten syntymäaika ja veriryhmä.
  5. Napauta Valmis.

6. iPhonessa voit myös ottaa käyttöön SOS-tiedot tai rekisteröityä elinluovuttajaksi profiilistasi.

Apple Watchisi käyttää henkilötietojasi esimerkiksi kalorien kulutuksen laskemiseen. Voit valita, jaetaanko tiedot muiden sovellusten kanssa, ja tiedot pidetään ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Terveysprofiilin käyttöönoton jälkeen voit tarkistaa iPhonessa ensin Terveyden tarkistuslistan Yhteenveto-välilehdeltä. Terveyden tarkistuslistassa voit tarkastella käytettävissä olevia terveysominaisuuksia ja ottaa niitä käyttöön. Voit myös napauttaa oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi ja avata Terveyden tarkistuslistan napauttamalla sitä.

Suosikkikategorioidesi seuraamisen valinta

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Yhteenveto-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamallaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Yhteenveto.

3. Napauta Muokkaa Suosikit-kohdan vieressä.

4. Voit lisätä kategorian suosikkeihisi tai poistaa kategorian niistä napauttamalla sitä. Suosikeissa näkyvät kategoriat, joissa on sininen tähtiNo alt supplied for Image.

iPhonen Muokkaa suosikkeja ‑näyttö, jossa on luettelo seurattavista terveyskategorioista.
  5. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Suosikkisi näyttävät, miten kukin terveyskategoria, kuten Mindfulness-minuutit tai Askeleet, ovat kehittyneet kyseisenä päivänä. Jos haluat lisätietoja kategoriasta, napauta sitä. Jos haluat lisätä terveystietoja manuaalisesti toisesta apista, lue terveystietojen hallinnasta iPhonessa, iPadissa tai Apple Watchissa.

Katso, miten terveytesi muuttuu ajan myötä

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Yhteenveto-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamallaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Yhteenveto.

3. Selaa alas Kohokohdat-kohtaan. Kohokohdat näyttävät terveytesi ajan myötä, joten voit nähdä, miten voit yleisesti ottaen.

iPhonessa näkyvät terveyden kohokohdat, kuten Aktiivinen energia- ja Eteisvärinähistoria-tiedot ajan kuluessa.
  4. Napauttamalla kohokohtaa voit nähdä lisätietoja kyseisestä kategoriasta. Voit myös napauttaa Näytä kaikki kohokohdat luettelon alaosasta.

Voit myös vastaanottaa ilmoituksia terveystietojen uusista trendeistä tai muista ominaisuuksista, kuten kierron seurannasta tai mielen hyvinvoinnista. Jos käytät iPhonea, napauta Yhteenveto-välilehteä ja napauta sitten oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi. Jos käytät iPadia, napauta vasemmassa yläkulmassa Profiili. Napauta Ominaisuudet-kohdasta Ilmoitukset ja laita päälle kaikki sinua kiinnostavat ilmoitukset.

Valitse, mitkä apit jakavat Terveys-apin tiedot

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Yhteenveto-välilehteä ja napauta sitten oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi. Jos käytät iPadia, napauta vasemmassa yläkulmassa Profiili.

3. Napauta Tietosuoja-kohdassa Apit ja palvelut. Näet omistamasi apit, jotka ovat yhteensopivia Terveys-apin kanssa. Jos tietty appi ei ole näkyvissä, se ei ehkä ole yhteensopiva.

iPhonen näytössä näkyy, millä apeilla ja palveluilla on lupa päivittää terveystietoja.
  4. Napauta appia ja ota käyttöön terveyskategoriat, joita haluat apin seuraavan.

Jos käytät monia appeja eri asioiden seuraamiseen, Terveys-appi voi pitää tiedot yhdessä paikassa. Hallitse tietoja, jotka lisätään Terveys-appiin.

Apple Watch -apit voivat myös kirjoittaa ja lukea Terveys-tietoja. Voit hallinnoida niitä suoraan Apple Watchissa siirtymällä kohtaan Asetukset > Terveys > Apit.

Terveyteen liittyvien lisätietojen lisääminen

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.