Jos saat virheilmoituksen 9, 4005, 4013 tai 4014, kun palautat iPhonen, iPadin tai iPod touchin

Kun yrität päivittää tai palauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin, tietokone saattaa näyttää jonkin seuraavista viesteistä.

Yritä päivittää laite uudelleen

Jokin seuraavista viesteistä voi näkyä, jos laitteen yhteys katkeaa päivityksen tai palautuksen aikana tai jos tietokone ei voinut antaa laitteelle palautuskomentoa:

• iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (9).

• iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (4005).

• iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (4013).

• iPhonea [laitteen nimi] ei voitu palauttaa. Tapahtui tuntematon virhe (4014).

Kokeile seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Macissa on macOS:n uusin versio tai iTunesin uusin versio.

2. Pakota laite käynnistymään uudelleen:

• iPad-mallit, joissa ei ole Koti-painiketta: Paina yläpainiketta lähinnä olevaa äänenvoimakkuuspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina yläpainikkeesta kauimpana olevaa äänenvoimakkuuspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes laite käynnistyy uudelleen. Jos et ole varma, katso mitä painikkeita sinun on painettava, jotta iPad käynnistyy uudelleen.

• iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sekä sivupainiketta (tai yläpainiketta) että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

• iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiempi ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä sekä sivupainiketta (tai yläpainiketta) että Koti-painiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

3. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla. Etsi laitteesi tietokoneella.

4. Kun näet päivitys- tai palautusvaihtoehdon, asenna ohjelmisto uudelleen ja säilytä henkilökohtaiset tietosi valitsemalla Päivitä (ei Palauta).

Jos tarvitset edelleen apua, kokeile seuraavia toimenpiteitä

Jos laitteen päivittäminen onnistuu, mutta se käynnistyy palautustilassa, toista edellä kerrotut vaiheet uudelleen. Valitse kohdassa 4 päivittämisen sijaan Palauta. Kun palautus on valmis, ota laite käyttöön varmuuskopiosta.

Jos virheilmoitus näkyy edelleen päivityksen aikana:

1. Tarkista Macille tai Windows-tietokoneelle saatavissa olevat päivitykset. Jos päivitys edellyttää tietokoneen käynnistämistä uudelleen, tarkista päivitykset uudelleen tietokoneen käynnistyttyä.

2. Kokeile palauttaa laitteen ohjelmisto käyttämällä toista USB-kaapelia.

3. Kokeile palauttaa laitteen ohjelmisto toisella tietokoneella.

Jos virhe 9, 4005, 4013 tai 4014 näkyy edelleen, kun yrität palauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin, ota yhteys Appleen.

Lue lisätietoja päivitys- ja palautusvirheistä.