Jos saat ilmoituksen virheestä 3194 tai 17 tai Tämä laite ei sovellu pyydetylle buildille -ilmoituksen

Jos tietokoneesi ei saa yhteyttä Applen ohjelmistopäivityspalvelimeen, saatat nähdä jonkin näistä virheilmoituksista.

• virhe 17

• virhe 1639

• virheet 3000–3020

• virhe 3194

• virheet 3100–3999

• Tämä laite ei sovellu pyydetylle buildille.

Jos saat jonkin näistä virheilmoituksista ja tarvitset apua iOS- tai iPadOS-laitteesi päivittämisessä tai palauttamisessa, varmista, että Macisi on ajan tasalla. Jos käytät iTunesia, asenna uusin iTunes-versio Jos et vieläkään voi päivittää tai palauttaa, noudata alla olevia ohjeita.

Tarkista TCP/IP-suodatus, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto

Toimi seuraavasti, jos tietokoneeseen on asennettu TCP/IP-suodatus, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto.

1. Määritä tietoturvaohjelmisto tai poista tilapäisesti sen asennus.

2. Varmista, että käytössäsi on toimiva internet-yhteys. Voit hankkia lisäapua vierailemalla osoitteessa www.apple.com/fi tai ottamalla yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi.

3. Ohita internet-reititin. Jotkin reitittimet saattavat estää iTunesia käyttämästä päivityspalvelinta. Jos käytät muun kuin Applen valmistamaa reititintä, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

• Katkaise yhteys langalliseen tai langattomaan reitittimeen, ja yhdistä tietokone suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.

• Käynnistä tietokone ja modeemi uudelleen. Saat ohjeita modeemin käyttöön ottamalla yhteyttä internet-palveluntarjoajaan.

Kun olet varmistanut, että internet-yhteys toimii, kokeile päivittää tai palauttaa iOS- tai iPadOS-laite uudelleen.

Palauta tai päivitä toisesta tietokoneesta

Kokeile palauttaa tai päivittää toisella tietokoneella, jossa on eri internet-yhteys. Tämä auttaa varmistamaan, että tietokoneessa ei esiinny ongelmia, jotka voivat estää sitä viestimästä päivityspalvelimen kanssa.

Virheet 1639, 3000–3020 ja 3100–3999 (paitsi 3194) voivat joskus aiheutua verkkoasetuksistasi. Jos tietokone käyttää hallittua verkkoa, pyydä ohjeita verkon ylläpitäjältä. Välipalvelimet, palomuurit ja muut verkon turvatoimet voivat aiheuttaa näitä virheitä. Jos se on tarpeen, palauta laite etsimällä eri verkkoyhteys. Jos esimerkiksi yrität palauttaa laitetta työpaikalla, kokeile palauttamista kotona tai ystävän tietokoneella, joka on yhteydessä eri verkkoon.

Tarkista hosts-tiedosto

Kun olet päivittänyt Macin tai iTunesin uusimpaan versioon, tarkista hosts-tiedosto. Näin voit varmistaa, että tietokone pystyy muodostamaan yhteyden päivityspalvelimeen.

Windows

Jos käytössäsi on Windows-tietokone, noudata Microsoft-tukisivulla olevia ohjeita. Isäntätiedoston nollaaminen vaikuttaa ohjelmistopalveluihin, jotka luottavat isäntätiedoston uudelleenohjauksiin. Jos käytät Windowsia yritystietokoneelta, varmista IT-osastolta, että ohjelmat toimivat oikein myös isäntätiedoston nollaamisen jälkeen.

Mac

Jos käytössä on Mac, toimi seuraavasti:

1. Valitse Finderissa Ohjelmat > Lisäohjelmat.

2. Avaa Pääte.

3. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä:

sudo nano /private/etc/hosts

4. Anna salasana, jota käytät sisäänkirjautumiseen tietokoneessa, ja paina rivinvaihtonäppäintä. Pääte-ikkunassa ei näy tekstiä, kun kirjoitat salasanan.

hosts_file

5. Liiku nuolinäppäimillä ja etsi merkintä, jossa on ”gs.apple.com”.

Jos et näe merkintää, jossa on ”gs.apple.com”, isäntätiedosto ei liity ongelmaan. Sulje pääte ja siirry tämän artikkelin Tarkista TCP/IP-suodatus, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto -osioon.

6. Lisää #-symboli ja välilyönti (”# ”) gs.apple.com-merkinnän alkuun.

7. Tallenna tiedosto painamalla ctrl-O.

8. Paina rivinvaihtonäppäintä, kun tiedostonimeä kysytään.

9. Poistu editorista painamalla ctrl-X.

10. Käynnistä Mac uudelleen.

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, kokeile päivittää tai palauttaa iOS- tai iPadOS-laite uudelleen.