Bluetooth-hiiren, -näppäimistön tai -ohjauslevyn käyttäminen Macin kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan Bluetooth-syöttölaitteiden yhdistämisestä Maciin ja annetaan vinkkejä niiden käyttöön.

Mikä Bluetooth on?

Bluetooth-tekniikka mahdollistaa lyhyen kantaman langattoman yhteyden laitteiden välillä (esimerkiksi Macin ja hiiren tai näppäimistön välillä) 10 metrin etäisyyteen asti.

Bluetoothin avulla iPhoneen tai iPadiin voi luoda oman yhteyspisteen, jonka avulla Mac voi käyttää internetiä mobiiliyhteyden kautta. Lue lisätietoja oman yhteyspisteen luomisesta iOS-laitteella.

Takaisin alkuun >

Näin selvität, onko Macissasi Bluetooth

Useimmissa Mac-tietokoneissa on Bluetooth vakiona. Voit selvittää jollakin seuraavista tavoista, tukeeko tietokoneesi Bluetoothia:

• Etsi valikkoriviltä Bluetooth-kuvake Bluetooth-kuvake. Jos Bluetooth-kuvake näkyy, tietokoneessa on Bluetooth.
  • Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja sitten Bluetooth. Tietokoneessa on Bluetooth, jos Bluetooth-asetuksista voi ottaa Bluetoothin käyttöön ja asettaa laitteen löydettävissä-tilaan.
  • Valitse Omenavalikosta Tietoja tästä Macista ja sitten Lisätietoja. Valitse Laitteisto-osiosta Bluetooth. Jos Laitteistoasetukset-kohdassa on tietoja, tietokoneessa on Bluetooth.
    Tietoja tästä Macista

Takaisin alkuun >

Laiteparin tekeminen Macista ja Bluetooth-laitteesta

Langattomat Bluetooth-laitteet yhdistetään tietokoneeseen parinmuodostuksen avulla. Kun olet tehnyt laitteesta parin, Mac yhdistää siihen automaattisesti laitteen ollessa kantaman sisällä.

Jos Macin mukana toimitettiin langaton näppäimistö, hiiri tai ohjauslevy, niistä on tehty valmiiksi laitepari tehtaalla. Kytke laitteisiin virta, niin Macin pitäisi automaattisesti muodostaa yhteys niihin käynnistyessään.

Jos ostit Applen langattomat laitteet erikseen, lue, miten voit tehdä niistä parin Macin kanssa.

Kun Bluetooth-laitteesta ja Macista on tehty pari, laitteen pitäisi näkyä Bluetooth-asetuksissa:

Järjestelmäasetukset

Takaisin alkuun >

Bluetooth-laitteen ja Macin laiteparin poistaminen

Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteen Macin laiteluettelosta (eli poistaa sen laiteparista), toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Bluetooth.
  2. Vie osoitin poistettavan laitteen päälle ja klikkaa laitteen nimen vieressä näkyvää painiketta Peruuta-painike.

Huomautus: kun olet poistanut Bluetooth-laitteen, laitepari täytyy tehdä uudelleen, jos haluat käyttää laitetta uudelleen.

Takaisin alkuun >

Bluetooth-laitteisiin yhdistäminen tietokoneen heräämisen tai käynnistymisen jälkeen

Bluetooth-laitteet ovat yleensä käytettävissä pian sen jälkeen, kun Mac on käynnistynyt kokonaan. Kun Mac on herännyt lepotilasta, sen pitäisi löytää Applen langattomat laitteet heti. Muiden langattomien laitteiden tunnistamisessa saattaa kestää viisi sekuntia. Langattoman hiiren painiketta täytyy ehkä painaa, jotta se heräisi.

Joidenkin Bluetooth-laitteiden (esimerkiksi kuulokemikrofonien) yhteys saattaa katketa tietyn ajan kuluttua laitteen paristojen virran säästämiseksi, kun ääntä ei ole tullut tai dataa ei ole siirtynyt. Kun näin käy, laite täytyy ehkä aktivoida painamalla siinä olevaa painiketta. Lue lisätietoja laitteen mukana toimitetusta dokumentaatiosta.

Takaisin alkuun >

Tietokoneen herättäminen Bluetooth-laitteiden avulla

Voit herättää Macin painamalla laiteparina olevan Bluetooth-hiiren painiketta tai painamalla laiteparina olevan Bluetooth-näppäimistön näppäintä. Joskus pitää painaa välilyöntinäppäintä.

Jos tietokone ei herää hiiren painikkeen tai näppäimen painamisesta, langattomille laitteille täytyy ehkä antaa lupa herättää tietokone:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Bluetooth.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Laita valinta Salli Bluetooth-laitteiden herättää tietokone -kohdan vieressä olevaan valintaneliöön.
    Herätä laitteet

Takaisin alkuun >

Useiden Bluetooth-laitteiden yhdistäminen samaan tietokoneeseen

Virallisten Bluetooth-määritysten mukaan Maciin voi yhdistää kerrallaan enintään seitsemän Bluetooth-laitetta.

Käytännössä laitteita voi olla enintään kolme tai neljä niiden tyypistä riippuen. Jotkin laitteet vaativat enemmän Bluetooth-dataa, joten ne ovat muita laitteita vaativampia. Jos laitteesi käyttävät paljon dataa, laitteita ei ehkä voi olla samanaikaisesti yhtä monta aktiivisena.

Jos Bluetooth-laitetta ei näy Bluetooth-asetuksissa tai jos sen yhteyden muodostus hidastuu tai jos laite ei toimi luotettavasti, laita pois päältä laitteet, joita et käytä, tai poista niiden ja Macisi laitepari.

Takaisin alkuun >

Muiden kodin laitteiden aiheuttaman häiriön korjaaminen

Bluetooth käyttää samaa 2,4 GHz:n ISM-kaistaa kuin kodin muut laitteet, kuten langattomat puhelimet ja verkot sekä itkuhälyttimet ja mikroaaltouunit. Jos Bluetooth-laitteissa ilmenee ongelmia, joiden epäilet johtuvan taajuuden ruuhkautumisesta, lue lisätietoja artikkelista AirPort ja Bluetooth: Mahdolliset häiriöiden aiheuttajat langattomissa yhteyksissä.

Takaisin alkuun >

Käynnistysnäppäinten painaminen Bluetooth-näppäimistössä

Painamalla Macin käynnistyessä tiettyjä näppäimiä voit aktivoida eri toimintoja, esimerkiksi valita käynnistyslevyn, käyttää palautusosiota tai nollata NVRAM-muistin. Jotta saavuttaisit parhaat tulokset käyttäessäsi Bluetooth-näppäimistöä, odota, kunnes käynnistysääni kuuluu ja paina käynnistysnäppäimiä vasta sitten.

Lisätietoja on artikkelissa Macin käynnistysnäppäinyhdistelmät.

Takaisin alkuun >

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: