Macin työpöytä, jossa on avoin verkkosivu. Sen alla olevassa pistekirjoituspaneelissa näytetään, mitä VoiceOver-kohdistimessa on verkkosivulla. Näyttämiseen käytetään simuloituja keltaisia pistekirjoituspisteitä ja vastaavaa tekstiä niiden alla.

Oletko uusi Macin VoiceOverin käyttäjä?

Opettele perusteet Macin ohjaamisesta macOS:n sisäänrakennetulla näytönlukijalla VoiceOverilla ja harjoittele sitä.

Alkuun pääseminen VoiceOverin kanssa

Luettelo VoiceOver-eleistä ja niitä vastaavista komennoista näytetään VoiceOver-työkalun Ohjauslevyohjauksessa.

Tuttujen eleiden käyttäminen

macOS:n VoiceOver käyttää monia iOS:stä ja iPadOS:stä tuttuja eleitä, kuten ohjauslevyn koskettaminen VoiceOver-kohdistimessa olevan kohteen kuulemiseen.

VoiceOver-eleiden käyttäminen

VoiceOver-työkalun Puhe-kategorian Puheäänet-paneelissa näytetään sellaisia asetuksia kuten puheääni ja puhenopeus useille VoiceOver-kielille.

Työskentele niin kuin haluat

Voit muokata VoiceOveria VoiceOver-työkalulla. Vaihda VoiceOverin puheääntä, yhdistä pistekirjoituslaitteita, aseta valintoja VoiceOverilla selaamiselle ynnä muuta.

VoiceOver-työkalun käyttäminen

VoiceOver-työkalun Puhe-kategoriassa näytetään Puheäänet-osio. Käyttäjä luo toimintoa, joka käyttää VoiceOver-asetusryhmää ohjelmointikoodin kirjoittamisen yhteydessä.

Uudet ominaisuudet macOS Sonomassa

macOS Sonoman VoiceOver tarjoaa enemmän keinoja työnkulun parantamiseen, kuten esimerkiksi valinnat, joilla voit vaihtaa automaattisesti VoiceOver-asetusryhmiä apissa tekemäsi asian perusteella, nopeassa puheessa luonnollisilta ja ilmeikkäiltä kuulostavat Sirin puheäänet sekä tuen kaksiulotteisille päivitettäville pistenäytöille.

Tutustu VoiceOverin uusiin ominaisuuksiin

Voit tutustua VoiceOverin käyttöoppaaseen klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa sisällysluetteloa tai kirjoittamalla sanan tai lauseen hakukenttään.

Lisää resursseja löytyy Applen käyttöaputuen sivustolta.

Lataa tämä opas Braille Ready Format ‑muodossa: BRF (englanniksi)