Kohdistimen seurannan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

VoiceOver-kohdistin ja näppäimistökohdistus on oletusarvoisesti synkronoitu eli asetettu seuraamaan toisiaan. Tätä kutsutaan kohdistimen seurannaksi. Voit asettaa myös VoiceOver-kohdistimen ja hiiren osoittimen seuraamaan toisiaan.

Kohdistimen seuranta kannattaa ehkä kytkeä pois päältä, jos haluat käyttää näppäimistöä, hiiren osoitinta ja lisäyskohtaa erikseen. Kun käytät esimerkiksi Viestejä, voit siirtää VoiceOver-kohdistimen viestialueelle ja kuulla saapuvat viestit, mutta pitää näppäimistökohdistuksen tekstikentässä, johon kirjoitat.

Huomaa: VO tarkoittaa käyttämääsi VoiceOver-muuntonäppäintä.

Hiiren kohdistimen seurannan laittaminen päälle

• Avaa VoiceOver-työkalu (paina VO-F8, kun VoiceOver on päällä), osoita Selaus-kategoriaa, osoita Hiiren osoitin -ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten hiiren osoittimelle toiminto:

• Seuraa VoiceOver-kohdistinta

• Siirtää VoiceOver-kohdistinta

Kohdistimen seurannan laittaminen pois päältä

1. Avaa VoiceOver-työkalu (paina VO-F8, kun VoiceOver on päällä), klikkaa Selaus-kategoriaa ja poista valinta kohdasta Synkronoi näppäimistökohdistus ja VoiceOVer-kohdistin.

2. Osoita Hiiren osoitin -ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten ”Jättää VoiceOver-kohdistimen huomioimatta”.

Jos haluat laittaa kohdistimen seurannan väliaikaisesti päälle tai pois päältä, paina VO-Vaihto-F3. Tämä komento ei vaihda VoiceOver-työkalun asetusta; se vain laittaa ne päälle tai pois päältä, kunnes painat komentoa uudelleen.

Työskenteleminen kohdistimen seurannan ollessa pois päältä

• Siirrä VoiceOver-kohdistin näppäimistökohdistukseen: Paina VO-Vaihto-F4.

• Siirrä näppäimistökohdistus VoiceOver-kohdistimeen: Paina VO-Komento-F4.

• Siirrä VoiceOver-kohdistin paikkaan, johon hiiren osoitin on kohdistettu: Paina VO-Vaihto-F5.

• Siirrä hiiren osoitin paikkaan, johon VoiceOver-kohdistin on kohdistettu: Paina VO-Komento-F5.