Tekstin ja symboleiden ääntämyksen muokkaaminen

Voit määrittää, kuinka VoiceOver ääntää tietyt tekstit tai symbolit, määrittämällä niille korvauksia. Voit esimerkiksi korvata ääntämyksen ”8 nolla 2 piste yksitoista b” ääntämyksellä ”8 nolla 2 piste yksi yksi b”.

Huomaa: VO tarkoittaa käyttämääsi VoiceOver-muuntonäppäintä.

1. Avaa VoiceOver-työkalu (paina VO-F8, kun VoiceOver on kytketty päälle), klikkaa Puhe-kategoriaa, klikkaa Ääntämys ja klikkaa sitten lisäyspainiketta .

2. Kirjoita uudelle riville teksti, jonka ääntämystä haluat muokata, siirry Korvaus-sarakkeeseen painamalla sarkainta ja kirjoita, kuinka haluat VoiceOverin ääntävän tekstin.

• Jos haluat määrittää ohjelman, jossa VoiceOverin tulee käyttää ääntämystä, valitse ohjelma ponnahdusvalikosta.

Valikossa näytetään avoinna olevat ohjelmat ja Etsi ohjelma -toiminto, jolla voit valita ohjelman, joka ei ole avoinna. Jos haluat käyttää ääntämystä kaikissa ohjelmissa, jätä ”Kaikki ohjelmat” valituksi.

• Jos haluat jättää isot alkukirjaimet huomioimatta, valitse ”Älä huomioi kirjainten kokoja” -valintaneliö.

Voit muokata ääntämyksiä liittämällä Lisää ääntämys -komennon näppäimeen tai eleeseen ohjaimilla. Komento tuo näkyviin valintaikkunan, jossa voit lisätä uuden ääntämyksen, joka lisätään Ääntämys-osion luetteloon.