Suunnistuskomennot

Käytä näitä komentoja toimintoihin, kuten jos haluat kuulla tietoja nykyisestä kohteesta ja siitä, mitä on avattuna näytöllä. VO tarkoittaa käyttämääsi VoiceOver-muuntonäppäintä.

Huomaa: Kun VoiceOver on päällä, voit syöttää VoiceOver-komentoja käyttämällä fn- ja numeronäppäimiä VoiceOver-muuntonäppäimen kanssa vaihtoehtona toimintonäppäinten (F1–F12) käyttämiselle. Jos esimerkiksi haluat avata VoiceOver-työkalun, voit painaa ctrl-optio-fn-8 (sen sijaan, että painaisit ctrl-optio-F8).

Jos käytät toimintonäppäimiä (F1–F12), saatat joutua pitämään fn-näppäintä painettuna riippuen siitä, miten olet asettanut toimintonäppäimien toiminnot Näppäimistöasetuksissa.

Kuule yhteenveto avoinna olevista ohjelmista

VO-F1

Avaa Ohjelmavalitsin

VO-F1-F1

Kuule nykyisen ikkunan yhteenveto

VO-F2

Avaa Ikkunavalitsin

VO-F2-F2

Kuule nykyisen ikkunan mitat ja näytön osa, jossa se sijaitsee.

VO-komento-vaihto-F2

Kuule nykyisen ikkunan sijainti ja tieto siitä, onko mikään muu kohde sen päällä

VO-komento-vaihto-F2-F2

Kuule VoiceOver-kohdistimessa olevan kohteen kuvaus, mukaan lukien kohteen nykyinen tila (kuten onko valintaneliö valittuna) tai liukusäätimen prosenttiarvo.

VO-F3

Kuule nykyisen kohteen mitat ja näytön osa, jossa se sijaitsee.

VO-komento-vaihto-F3

Kuule nykyisen kohteen sijainti ja tieto siitä, onko mikään muu kohde sen päällä

VO-komento-vaihto-F3-F3

Kuule näppäimistökohdistuksessa olevan kohteen kuvaus, mukaan lukien kohteen nykyinen tila (kuten onko valintaneliö valittuna) tai liukusäätimen prosenttiarvo

VO-F4

Tietojen kuunteleminen näppäimistökohdistuksessa olevasta kohteesta

Jos kyseessä on teksti, kuulet sijoituspisteen sijainnin, joka lasketaan tekstikohteen vasemmasta yläkulmasta, johon sijoituspiste on sijoitettu. Voit esimerkiksi kuulla, että ”Sijoituspiste on muokattavan tekstin vasemmasta yläkulmasta kaksi tuumaa oikealla ja viisi tuumaa alhaalla”.

VO-F4-F4

Kuule osoittimen alla olevan kohteen kuvaus, mukaan lukien kohteen nykyinen tila (kuten onko valintaneliö valittuna) tai liukusäätimen prosenttiarvo.

VO-F5

Kuule osoittimen sijainti näytöllä x- ja y-koordinaatteina näytön vasemmasta yläkulmasta laskettuna.

VO-F5-F5

Kuule osoittimen sijainti x- ja y-koordinaatteina suhteessa nykyiseen ikkunaan.

VO-F5-F5-F5

Lue valittu kohde

VO-F6

Lue VoiceOver-kohdistimen sisältö

VO-A

Lue ikkunassa, Dockissa tai työpöydällä näkyvä sisältö, sijainnistasi riippuen

VO-Vaihto-W

Toista viimeisimpänä puhuttu lause

VO-Z

Kopioi viimeksi puhutun lauseen leikepöydälle (tunnetaan myös nimellä ”apupöytä”)

VO-Vaihto-C

Tallentaa viimeksi puhutun lauseen ja kaatumislokin työpöydälle vianmääritystä varten

VO-Vaihto-Z