Tietojen saaminen Macisi järjestelmästä

Kun avaat Järjestelmän tiedot, näet järjestelmäraportin, joka sisältää yksityiskohtaisia tietoja Macistasi:

• Siihen asennettu tai liitetty laitteisto.

• Tietokoneen verkkoyhteydet, mukaan lukien aktiiviset palvelut, IP-osoitteet ja verkkoyhteyksien tyyppi ja nopeus.

• Tietokoneen ohjelmisto, mukaan lukien käyttöjärjestelmä, ohjelmat ja kernel-laajennokset. (Näet jokaisen ohjelmistokohteen version, muokkauspäivän ja sijainnin.)

Jos haluat avata Järjestelmän tiedot ja katsoa järjestelmäraportin, klikkaa Dockin Launchpad-kuvaketta, klikkaa Muut ja klikkaa Järjestelmän tiedot.

Avaa Järjestelmän tiedot

Järjestelmäraportin tarkasteleminen

• Pitemmän raportin näyttäminen: Valitse Arkisto > Näytä lisätietoja. Raportti saattaa olla muutaman megatavun kokoinen.

• Lyhyemmän raportin näyttäminen: Valitse Arkisto > Näytä vähemmän tietoja. Raportti sisältää useimmat laitteisto- ja verkkotiedot, mutta jättää pois useimmat ohjelmistotiedot.

Järjestelmäraportin tulostaminen, tallentaminen tai lähettäminen

• Järjestelmäraportin tulostaminen: Valitse Arkisto > Tulosta.

• Järjestelmäraportin tallentaminen: Valitse Arkisto > Tallenna, syötä nimi ja valitse kohde raportille.

• Järjestelmäraportin lähettäminen Applelle: Valitse Arkisto > Lähetä Applelle. Jos soitat Applen tukeen, voit auttaa tukihenkilöä tarjoamalla kopion järjestelmän kokoonpanosta.

Järjestelmän tietojen näyttäminen Tietoja tästä Macista -ikkunassa

Voit tarkastella Macin tietoja, mukaan lukien Macin mallinimi, käytettävän macOS:n versio ja muuta.

• Valitse Ikkuna > Tietoja tästä Macista, ja klikkaa sitten jotakin seuraavista.

• Yleiskatsaus: Tarkastele Macin teknisiä tietoja.

• Näytöt: Näytä tietoja Maciin liitetyistä näytöistä.

• Tallennus: Tarkastele, kuinka suuri osa tallennuslaitteesta on käytössä ja millaista tietoa on tallennettu. Jos haluat lisätietoja, katso Näytä käytetty ja vapaana oleva tallennustila.

• Muisti: Tarkista Maciin asennetun muistin määrä ja käytettävissä olevien vapaiden muistipaikkojen määrä. Muisti-osiota ei ole kaikissa Mac-malleissa.

• Tuki: Löydä macOS-ohjelmistolle ja Mac-laitteille parhaat tukiresurssit.

• Huolto: Tarkista Macin huolto-, tuki- ja korjausvaihtoehdot.

Saat tietoja tietokoneesi muistinkäytöstä käyttämällä Järjestelmän valvontaa.

Avaa Järjestelmän valvonta

Lisätietoja on kohdassa Muistin käytön tarkasteleminen.