Oikoteiden käyttöopas

Yhdistä appien parhaat ominaisuudet

Mikä oikotie on?

Oikotie on nopea tapa suorittaa yksi tai useampi tehtävä apeillasi. Oikotiet-apissa voit luoda omia, useita vaiheita sisältäviä oikoteitä. Voit esimerkiksi tehdä Surffaamaan-oikotien, joka hakee surffaussäätiedot, laskee arvioidun matka-ajan rannalle ja käynnistää surffausmusiikkisoittolistasi.

Opi miten oikotiet toimivat

Mikä toiminto on?

Oikotien rakennuspalikka on nimeltään toiminto. Se on tehtävän yksittäinen vaihe. Voit yhdistellä toimintoja oikoteiksi, jotka ovat vuorovaikutuksessa iOS-laitteesi sisällön ja appien kanssa sekä Internetissä tarjottavien palveluiden ja sisällön kanssa. Jokainen oikotie koostuu yhdestä tai useammasta toiminnosta.

Oman oikotien luominen

Mistä löydän oikoteitä?

Galleriassa on valikoitu kokoelma luovia ja hyödyllisiä oikoteitä. Tutustumalla Galleriaan opit oikoteiden mahdollisuuksista ja näet, miten ne rakentuvat. Kun löydät Galleriasta oikotien, josta pidät, lisää se Kirjastoosi napauttamalla ja muokkaa sitä tarpeisiisi sopivaksi.

Tutustu Galleriaan

Voit selata Oikoteiden käyttöopasta klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa sisällysluetteloa.

Kaikki apit, sisältö ja palvelut eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla.